Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
A Fidesz szerint törvénysértő az MSZP-s "kormányváltó"
2002. április 19., péntek, 15:53|Utolsó módosítás: 2002. április 19., péntek, 16:54

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Tízezres nagyságrendben érkeztek telefonok választási visszaélésekről a Fidesz által létrehozott "demokrácia-vonalra" - állítja Deutsch Tamás alelnök. Sokan telefonáltak Deutsch szerint azért, mert a választási bizottságok egyes ellenzéki tagjai adatokat adtak ki arról, hogy kik nem mentek el szavazni, és sok nyugdíjas hívta őket azért, mert az MSZP "kormányváltóval" akarja megvesztegetni őket.


Beváltotta a Fidesz reményeit az általa felállított demokrácia-vonal, ahol a választópolgárok tehetnek panaszt a választásokal kapcsolatban - mondta Áder János, a Fidesz alelnöke, aki elmondta, hogy sok bejelentés érkezett azért, mert a választási névjegyzékből a nemszavazók adatait kiadták más személyeknek a helyi választási bizottságok egyes ellenzéki delegáltjai. A párt ezért az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordult, mert ez sérti a szavazás titkosságát, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható - ismertette Áder János.

Nagyon sok nyugdíjas telefonált, mert az MSZP kormányváltót küldött nekik 19 ezer forint értékben, ezért a Fidesz-MDF az OVB rendkívüli ülésénék összehívását kezdeményezi - jelentette be Deutsch Tamás, aki szerint az értékpapír-kinézetű váltó alkalmas a választópolgárok félrevezetésére. Az MSZP által küldött kormányváltó egy kampányanyag, amit - az ott leírtak szerint - a szocialisták "kormányra kerülése esetén, kártérítés jogcímén, a polgári kormány által 1998 óta jogtalanul elvett összeg ellenértékeként" küldték a nyugdíjasoknak. Deutsch tagadta az indoklásban leírtak valóságértékét is. A váltót Szabó Zoltán VII. kerületi MSZP-s jelölt írta alá, és küldte a választóknak. A fiktív váltó hátoldalán egy 9 pontból álló program olvasható. A választók mindezt egy levéllel együtt kapták meg, melyben a jelölt azt kéri, hogy szavazzanak rá és a kormányváltásra.

Szabó Zoltán elismerte az MTI-nek, hogy egy váltóra emlékeztető szórólapon terjesztette, hogy ha a baloldal kerül kormányra, a nyugdíjasok fejenként tizenkilencezer forintot kapnak. Visszaadjuk nekik azt a tizenkilencezer forintot, amit az Orbán-kormány 1998-ben elvett tőlük. Ezt már az MSZP programjában korábban meghirdettük. Miért ne lehetne ezt egy váltóra emlékeztető szórólapon közölni? - kérdezte Szabó Zoltán.

korábban:

Csalásra és provokációra számítanak a pártok

Demokrácia-vonalat indít a Fidesz

Állampolgári bejelentés Áder János ellen

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">