Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Kuncze: semmi különös nem történt, csak egy egyszerű kormányváltás
2002. április 21., vasárnap, 23:29|Utolsó módosítás: 2002. április 22., hétfő, 2:10

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke késő esti sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja jelenti a garanciát a kormányváltásra. Kuncze gratulált valamennyi pártnak és szavazóinak, külön kiemelte azonban az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, Medgyessy Pétert. A pártelnök újra elmondta: semmi esély arra, hogy az SZDSZ a Fidesszel alakítson kormányt. A párt ügyvivői testülete hétfőn értékeli a választások végeredményét, és ekkor határoznak a szocialistákkal történő együttműködés kereteiről is.


Kuncze Gábor vasárnap éjjel közölte, a félreértések elkerülése végett kénytelen hangsúlyozni, az SZDSZ 2002-ben nem fog kormányt alakítani a Fidesszel. A pártelnök megismételte Magyar Bálint szavait, miszerint a szabad demokraták jelentik a garanciát a kormányváltásra.

Orbán Viktor néhány perccel korábbi beszédére reagálva Kuncze elmondta, Magyarország nem két világ határán billeg, hanem egyetlen egyén, az pedig az európai integrációé. A liberális pártelnök szerint felesleges megosztani Magyarországot, az ország továbbra sem kétszer ötmillió, hanem egyszer tízmillió magyar hazája. A pártelnök szavai szerint április 22-től az élet megy tovább, hiszen semmi különös nem történt, csak egy egyszerű kormányváltás.

Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke elmondta, hogy a párt ügyvivői testülete hétfőn értékeli a választások végeredményét, és ekkor határoznak a szocialistákkal történő együttműködés kereteiről is. Közölte, hogy az SZDSZ országos tanácsa várhatóan szombaton ül össze, ezt követően a lehető legrövidebb időn, a tervek szerint két-három héten belül ülésezhet a koalíciós felhatalmazásról döntő küldöttgyűlés.

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">