Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Fideszes képviselők
2002. április 22., hétfő, 1:55|Utolsó módosítás: 2002. április 22., hétfő, 6:24

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb


Áder János

Ágota Gábor

Arnóth Sándor

Babák Mihály

Bagó Zoltán

A Fidesz Bács-Kiskun megyei elnöke európai uniós, titkos ügyiratkezelési és önkormányzati tanulmányokat folytatott. Politológiából doktorált, hónapokig EU ösztöndíjas volt  Nyugat-Európában. A Fidelitas dél-alföldi régionális alelnöke. Tagja a Bács-Kiskun megyei Közgyűlésnek, és ügyvédjelöltként dolgozik.

Balla György

Balla Mihály Tibor

Balogh Gyula

Balogh József

Balsay István

Bánki Erik

Básthy Tamás

Bebes István

Becsó Zsolt

Bernáth Ildikó

Birkás Tivadar

Bóka István

Borkó Károly

Braun Márton

Búsi Lajos

Czerván György

Czira Szabolcs

Cseresnyés Péter

A nagykanizsai Fidesz csoport elnöke csak 1998 óta tagja a pártnak. Eredetileg könyvtár-történelem szakos tanár, de 1991 óta különböző cégeknél volt középvezető, és több vállalkozásba is belekezdett áruházvezetéstől a biztosításig.

Cserna Gábor

Cserna már 1988 óta tagja a Fidesznek. 1990-94-ben és 1998 óta Dunaújvárosban önkormányzati képviselő. Orosz-történelem szakos középiskolai tanár.

Dancsó József

Demeter Ervin

Demeter Ervin MDF-es képviselő volt 1994-98-ban. Amikor 1996-ban több képviselő kilépett a prtból, és megalapították az MDNP-t, Demeter lett a megmaradt MDF-esek frakcióvezetője. 1998-ban nem szerzett mandátumot, de 1999-ben titkosszolgálati államtitkár lett. Az MDF-ből átlépett a Fideszbe, és 2000-ben ő követte Kövér Lászlót a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszteri poszton.

Deutsch Tamás

Dobó László

A Fidelitas országos alelnöke 1998 óta önkormányzati képviselő Szegeden. Ügyvezetője annak az önkormányzati kft-nek, mely a Szegedi Sportcsarnok felújítását végzi. Dobó az Országyűlés egyik legfiatalabb tagja, 1976-ban született, jogi egyetemet végzett.

Domokos László

Dorkota Lajos

Endre Sándor

Erdész Zoltán

Erdész 1998 óta Dunakeszi alpolgármestere, korábban a város önkormányzati képviselője volt. Kertészmérnöki és közgazdasági végzettsége van, a közelmúltban egy bankárképző programot is elvégzett.

Erdős Norbert

A Fidelitas alapító tagja a szervezet Békés megyei választmányának vezetője. 2001 óta a Fidesz Országos Választmányának is tagja. A történelemtanár végzettségű képviselő 1998-2001-ben Mezőberény önkormányzatának volt tagja. Mandátumáról azért mondott le, a Miniszterelnöki Hivatal térségfejlesztési megbízottjává nevezték ki.     

Farkas Flórián

Farkas Lungo Drom és az Országos Cigány Önkormányzat elnöke. A Lungo Drom nevében kötött választási szövetség biztosította helyét a Fidesz országos listáján.  Szolnokon tanácsi cigánysegítőként kezdett foglalkozni érdekvédelemmel, 1987-ben az Országos Cigánytanács titkára lett.

Farkas Sándor

Fehérvári Tamás

Fenyvesi Máté

Fónagy János

Frajna Imre

Glattfelder Béla

Gógl Árpád

Gruber Attila

Gruber Attila 1990 óta különböző önkormányzati tisztségeket visel. 1990-94-ben Törökkoppány polgármestere, 1994-98-ban a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke volt. Ebben a ciklusban a megye társadalmi megbízatású alelnöke, és Somogy képviselője a Balatoni Szövetségben. Tagja a siófoki önkormányzatnak is. 1998-ban alapított saját ügyvédi irodájában is dolgozik.

Gyapay Zoltán

Gyimesi Endre József

Gyimesi Zalaegerszeg polgármestere 1994 óta. A történelem-könyvtár szakon végzett képviselő korábban a Zala megyei Levéltár igazgatója volt.

Gyimesi József

Gyürk András

Hadházy Sándor

Halász János

Hargitai János

Harrach Péter

Homa János

Horváth János

Horváth László

Horváth Zsolt

Horváthné Stukics Erzsébet

A Fidesz Vas megyei alelnöke védőnőként dolgozik. 1994 óta Jánosházán önkormányzati képviselő, négy éve a megyei közgyűlésnek is tagja, ahol szociális ügyekkel foglalkozik.

Hörcsik Richárd

Illés Zoltán

Imre Zsolt

Isépy Tamás

Ivanics Ferenc

Ivanics István

Járvás István

Karakó László

Karakó 1988-ban Gávavencsellő tanácselnöke lett, 1990 óta pedig a település polgármestere. A rendszerváltás óta tagja a szabolcsi közgyűlésnek is. A Fideszbe két évvel ezelőtt lépett be.

Kékkői Zoltán József

Kerényi János

Kiss Attila

Hajdúböszörmény alpolgármestere 1994-ben részt vett a város Keleti Főcsatorna nevű rádióadójának elindításában, ahol szerkesztő és műsorvezető volt. Hat évig vezette a Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpontot.

Kocsis Róbert

Kocsis Hajdúszoboszlón önkormányzati képviselő, és a megyei közgyűlés tagja. 1995-98-ban a Hajdúszoboszló Városi Lap felelős szerkesztője volt, korábban tanárként dolgozott.

Koltai Tamás

Kontrát Károly

Az elmúlt ciklusban a Belügyminisztérium politikai államtitkára volt, a tárcánál önkormányzati és a köztisztviselőkkel kapcsolatos ügyek felelőse volt. Pápa alpolgármestere, 1990 óta tagja a város önkormányzatának. Képviselő a veszprémi közgyűlésben is. Az Országos Közigazgatási Vizsgabizottság elnöke, több pápai és rendőrségi egyesület vezetője.

Kósa Lajos

Kosztolányi Dénes

Kovács Ferenc

Kovács Zoltán

Kozma Péter

Körömi Attila

Kövér László

Kuzma László

Barcs önkormányzati képviselője 1998 óta a somogyi közgyűlésnek is tagja. A Dráva Völgye Középiskola igazgató-helyettese, részt vett a környezetvédelmi technikus tanterv kidolgozásában, és ő írta  amásodévesek környezetvédelem tankönyvét. A tanítás mellett mérnökként dolgozik.

Lasztovicza Jenő

Latorcai János

Láyer József

Lázár János

Lázár János a közelmúltban elhunyt Rapcsák András hódmezővásárhelyi polgármester mandátumát szerezte meg. Lázár Rapcsák titkára, kampányfőnöke és polgármesteri főtanácsadója volt. Már tartott a kampány, amikor Rapcsák meghalt, és Lázár átvette a jelöltséget.

Lázár Mózes

Lenártek András

Lengyel János

Lengyel Zoltán

Lengyel 1994 óta Sáregres polgármestere, és tagja a Fejér Megyei Közgyűlésnek is.

Lukács Mihály
A Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi lista 9. helyéről jutott be a parlamentbe.

Mádi László

Manninger Jenő Vilmos
1990-től a fővárosi közgyűlés tagja, mint önkormányzati képviselő. 1998-tól a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkára. 2000 óta tagja a Fidesznek.

Márton Attila

Martonosi György

Mátrai Márta

Mikes Éva

Molnár Oszkár

Nagy Gábor Tamás

Nagy Kálmán
A Zala megyei területi lista 7. helyéről szerzett mandátumot.

Németh Zsolt

Nógrádi László

Nyitrai Zsolt
24 éves, jogász. 1994 óta tagja a Fidesznek. Alapító elnöke a Fidelitas első vidéki csoportjának. 2001 óta a Fidelitas országos alelnöke. 1998 óta önkormányzati képviselő Egerben, az ifjúsági és sportbizottság elnöke. 2000- től az ifjúsági és sportminiszter kabinetfőnök-helyettese.

Nyitray András

Ódor Ferenc

Orbán Viktor

Őry Csaba

Pálfi István
1993 óta a berettyóújfalui Fidesz-csoport elnöke.

Pánczél Károly

Pap János

Papcsák Ferenc
36 éves, gazdasági joggal foglalkozó ügyvéd. Az ÁPV Rt. igazgatóságának tagja. A Hajdú-Bihar megyei közgyűlés gazdasági és vagyongazdálkodási bizottságának elnöke.

Parragh Dénes
43 éves, biológus. 1990 óta tagja a Fidesznek, a nyíregyházi városi szervezet elnöke. A nyíregyházi közgyűlésben a Fidesz-frakció vezetője.

Pogácsás Tibor

Pokorni Zoltán

Pósán László

Potápi Árpád

Rácz Róbert
A képviselő a Fidesz-MDF közös területi lista 9. helyéről szerzett mandátumot.

Rákos Tibor

Répássy Róbert

Révész Máriusz

Rockenbauer Zoltán

Rogán Antal

Sági József

Salamon László

Schmidt Ferenc

Selmeczi Gabriella

Semjén Zsolt
A Magyar Keresztény Demokrata Szövetség tagja. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában az egyházi ügyekért felelős helyettes államtitkár volt 1998 óta.

Simicskó István

Simon Miklós

Soltész Miklós
A 38 éves képviselő 1997 óta a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) budapesti alelnöke, 2000 óta országos ügyvezető titkár.1999 februárjától a Fővárosi Közgyűlés FIDESZ-MKDSZ-MDF képviselőcsoportjának tagja. 2000. júniusától a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium miniszteri kabinetjének vezetője.

Steinerné Vasvári Éva

Stolár Mihály
48 éves, tanár, a Bánki Donát Szakközépiskola és Szakmunkásképző Iskola igazgatóhelyettese. 1998. januárja óta a helyi Fidesz csoport elnöke. 1998 őszétől városi és megyei önkormányzati képviselő. A megyei közgyűlés oktatási bizottságának elnöke és a Veszprém Megyei Gyermek- és Ifjúsága Közalapítvány kuratóriumának elnöke.

Surján László

Sümeghy Csaba

Szabó Erika

Szabó Ferenc

Szabó István

Szabó József Andor

Szájer József

Szakács Imre

Szalai Annamária

Szalay Ferenc
Szolnok polgármestere, 47 éves. Eredeti foglalkozását tekintve tanár. A Megyei Jogú Városok Szövetsége Sportbizottságának alelnöke és a Területfejlesztési, Idegenforgalmi Bizottságának elnöke. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Területfejlesztési Tanács alelnöke, a Vízgazdálkodási Egyesület elnöke.

Szentgyörgyvölgyi Péter

Szijjártó Péter
Az egyik legfiatalabb képviselő, 24 éves. A Budapesti Közgazdaság-tudományi és Államigazgatási Egyetem ötödéves hallgatója nemzetközi kapcsolatok és sportmenedzsment szakokon. Az 1998-as önkormányzati választásokon a legfiatalabb képviselőként szerzett mandátumot a győri önkormányzatban. Az oktatási, kulturális és sportbizottság alelnöke és a sport albizottság elnöke. 1999-es megalakulása óta vezeti a Fidelitas győri csoportját, 2001 márciusa óta a szervezet országos alelnöke. 2000 áprilisa óta elnöke az Ifjúsági és Sportminisztérium Nyugat-Dunántúli Regionális Ifjúsági Tanácsának, melynek feladata ifjúsági célú pályázatok kiírása és elbírálása.

Szita Károly

Szűcs Lajos

Tállai András

Tiba István
Balmazújváros új képviselője 40 éves, fogász. 1998-tól tagja a Fidesznek. Ekkortól a város képviselő-testületében a pénzügyi bizottság elnökeként tevékenykedik. Nős, felesége szintén fogorvos, két fiú és egy lánygyermekük van.

Tirts Tamás

Tóth András

Tóth Ferenc

Tóth Gábor

Tóth Imre

Tóth István

Tölgyessy Péter

Turi-Kovács Béla

Varga József
A képviselő a Fidesz-MDF közös országos listájának 21. helyéről jutott be a parlamentbe.

Varga László

Varga Mihály

Várhegyi Attila

Végh László

Vidoven Árpád

Vígh Ilona

Vincze László

Vitányi István

Weszelovszky Zoltán

Zsigó Róbert

Ajánlat:

A parlamentbe bejutott képviselők listája

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">