Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
MSZP-s képviselők
2002. április 22., hétfő, 1:53|Utolsó módosítás: 2002. május 8., szerda, 17:47

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb


Arató Gergely László

Arató az Ifjú Szocialisták Mozgalma nevű szervezet elnöke. 2000 óta az MSZP Országos Választmányának is tagja. 1998-ban Kőbányán önkormányzati képviselővé választották, ahol a kerület közbiztonsági bizottságának elnöke. Kémia-fizika szakos gimnáziumi tanárként dolgozik.

Avarkeszi Dezső

Baja Ferenc

Bakonyi Tibor

Balogh József

Balogh 1994 óta Győr polgármestere. 1980-89-ben tanácselnök-helyettes, 1989-ben tanácselnök volt. Akkor vált országosan ismertté, amikor Győri Kekszgyár bezárása ellen tiltakozó akciót kezdeményezett, és látványosan kukába dobta a Danone termékeit.

Balogh László

Balogh Miklós

A képviselő politikai karrierjét KISZ-titkárként és úttörővezetőként kezdte, majd a zalaszentgróti járási pártbizottságnál dolgozott, illetve munkásmozgalom-történetet tanított a pártfőiskolán. Most orosz-magyar szakos középiskolai tanár, munkahelyén szakszervezeti titkár. 1994 óta a Zala Megyei Közgyűlésben az MSZP frakció vezetője.

Baráth Etele

Boldvai László

Bóth János

Vác rendszerváltás előtti tanácselnöke 1998 óta a város alpolgármestere. Gépészmérnök és közgazdász végzettségű, Bóth vezeti az ÁB-Aegon biztosító váci fiókját is. 1990 óta önkormányzati képviselő Vácon, 1994-től a Pest Megyei Közgyűlés tagja.

Botka Lajosné

Vezetőképző egyetemi programokat tart Botka Lajosné, egy holland-magyar program oktatójaként. Felsőoktatási akkreditációs szakértőként is dolgozik. Korábban Szolnokon volt gimnáziumi igazgató. 1995 óta szocialista képviselő a szolnoki önkormányzatban.

Botka László

Botka 1994-98-ban már volt képviselő, akkor ő volt az Országgyűlés legfiatalabb tagja. A kihagyott ciklus alatt jogász diplomát szerzett, és parlamenti mandátum helyett a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnökeként politizálhatott. Az MSZP megyei elnöke.

Burány Sándor

Czinege Imre

Czinege a Pest Megyei Közgyűlés tagja. Érsebész szakorvos, a Magyar Sebésztársaság budapesti titkára. A ceglédi önkormányzat egészségügyi bizottságában is dolgozik.

Csabai Lászlóné

Csákabonyi Balázs

Csehák Judit

Csehák Judit ugyan az előző ciklusban nem volt képviselő, de már komoly politikai karrier áll mögötte. A rendszerváltás előtt volt SZOT-titkár, majd 1984-87 között miniszterelnök-helyettes. A rendszerváltásig szociális és egészségügyi miniszter volt, 1990-98 között parlamenti képviselő.

Csicsay Claudius Iván

Csicsay 19 évig volt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet főigazgatója, 1999-ben ment nyugdíjba. Előtte különböző fegyveres testületeknél (határőrség, büntetésvégrehajtás) volt orvos, dandártábornoki fokozatban. 1994 óta önkormányzati képviselő Kőbányán, 1999 óta a kerület alpolgármestere.

Csiha Judit

Csizmár Gábor

Csontos János

A könyvtáros-népművelő képviselő a nyolcvanas években a KISZ apparátusában dolgozott, később a Hajdú megyei tanácsnál dolgozott. 1998 óta önkormányzati képviselő Debrecenben. Több ifjúsági civil szervezet tagja, a Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány Kelet-magyarországi képviseletének vezetője.  

Dávid Gyula

A korábbi válogatott vízilabdázó a hetvenes évek óta ügyvédként dolgozik. 1991 óta saját ügyvédi irodája van. 1988-ban az Országos Ügyvédi Tanács tagjává választották.

Devánszkiné Molnár Katalin

A XVII. kerület polgármestere a KISZ-ben kezdte politikai karrierjét. Dolgoztt a péceli tanácsnál, a rendszerváltás után különböző kerületek ingatlankezelőinél volt jogász. Az MSZP budapesti elnökségének tagja.

Donáth László

Doszpot Péter

Doszpot Péter 1996-2001 között a Budapesti Rendőrfőkapitányásg életvédelmi osztályát vezette. A nyilvánosság előtt sokat szereplő nyomozót 1998-ban az év budapesti rendőrévé választották. Rendőrségi pályafutását a politika kedvéért fejezte be. 2001-ben vállalta, hogy az MSZP jelöltje legyen, de a pártba nem lépett be.

Ecsődi László

Érsek Zsolt

Faragó Péter

Farkas Imre

Fazakas Szabolcs

1996-98-ban ipari és kereskedelmi miniszter volt a Horn-kormányban. 1973-tól a rendszerváltásig a Külkereskedelmi Minisztériumban dolgozott, miniszter-helyettesként és PHARE kormánybiztosként adta át a hatalmat. 1995-ben a később általa vezetett tárcánál államtitkár volt, majd néhány hónapig Németországban volt nagykövet. Az elmúlt négy évben a Daimler-Chrysler cég magyarországi képviseletét vezette.

Fedor Vilmos

Fedor 1994-98-ban már volt országgyűlési képviselő, de az előző ciklusban csak a miskolci önkormányzatban szerzett mandátumot. A nyolcvanas években a miskolci KISZ szervezetnél dolgozott, 1988-90-ben Moszkvában, a Politikai Főiskolán tanult, emellett állattenyésztő üzemmérnök végzettsége van.

Fetser János

Fetser 1994 óta Orosháza polgármestere, 1998 óta tagja a békési közgyűlésnek. Mielőtt a város vezetője lett, 1972-től az Orosházi Üveggyárban dolgozott, különböző beosztásokban. Harmadéves főiskolai hallgató, nevelőtanár szakon.

Filló Pál

Fogarasiné Deák Valéria

Fogarasiné 1994 óta a Pest Megyei Közgyűlés tagja, 1998 óta a szocialisták frakcióvezetője. A rendszerváltás előtt a Pest megyei pártbizottság politikai munkatársa volt, 1990 óta az MSZP-nél dolgozik. Volt megyei irodavezető, 1995 óta pedig az Országos Központ munkatársa.

Földesi Zoltán

1994-98-ban már volt országgyűlési képviselő. Politikai karrierjét a KISZ-ben kezdte: volt üzemi, városi és járási titkár is. A Szarvasi Baloldali Ifjúsági Szövetség elnöke is volt. 1990-94-ben az MSZP szarvasi irodavezetőjeként dolgozott. 1998 óta a békési közgyűlés a szarvasi önkormányzat képviselője.

Füle István

Gál Zoltán

ifj. Gál Zoltán

Ifjabb Gál Zoltán apja 1994-98-ban az Országgyűlés elnöke volt. Most mindketten képviselők lesznek. Ifj. Gál a az MSZP kampányszóvivője volt, és Medgyessy Péter kabinetfőnök-helyetteseként vett részt a kampányban.

Gazda László

Gazda nyolc éve a Szabolcs Megyei Közgyűlés tagja, 1991-94-ben pedig a nyíregyházi önkormányzatnak volt tagja. Az építészmérnök képviselő Moszkvában társadalompolitikát is tanult a nyolcvanas években, 1978-89-ben a Szabolcs megyei pártbizottságnál dolgott. 1993-98 között válallkozó volt, most a megyei Területfejlesztési Tanács igazgatója.

Gazdag János

1994-98-ban már volt országgyűlési képviselő. Az 1990-es ciklusban a makói önkormányzat tagja volt, 1998 óta újra városi képviselő, és a csongrádi közgyűlés tagja. 1975-től különböző termelőszövetkezetek elnöke volt, a rendszerváltás előtt Kuncsorbán tanácselnök-helyettes volt.

Géczi József Alajos

Gedei József

A jászberényi ügyvéd alapító tagja az MSZP-nek. A jászberényi focicsapatban játszott, most a Lehel Sport Kht. felügyelő-bizottságának tagja. Több helyi civil szervezet és alapítvány tagja.

Godó Lajos

Gőgös Zoltán

Az MSZP alapító tagja a párt pápai elnöke. 1994-98-ban Pápa önkormányzati képviselője volt, 1998 óta a Veszprém Megyei Közgyűlés tagja. Mezőgazdasági üzemmérnök, az elmúlt években különböző mezőgazdasági részvénytársaságoknál dolgozott.

Göndör István

Gráf József

Gulyás László

Füzesabony polgármestere 1997 óta, ebben az évben lépett be az MSZP-be is. 1998 óta a Heves Megyei Közgyűlésben a szocialista frakció vezetője. Volt jegyző, különböző, és a hetvenes évek óta a helyi igazgatásban dolgozik. Korábban lakatos volt.

Gulyásné Gurmai Zita

A sárgasálas mozgalomnak is nevezett Nők a változásért nevű tüntetéssorozat szervezője, a Szocialista Internacionálé Nőtagozatának elnöke. 1995 óta az MSZP Nőtagozatának az ügyvivője. Közgazdász végzettségű, férjével közös vállalkozásában vetélkedők szervezésével, arculattervezéssel, konferenciák rendezésével foglalkozik.

Gúr Nándor

Az MSZP Munkaügyi és Foglalkoztatáspolitikai tagozatának elnöke. Politikai pályafutását a KISZ-ben kezdte. A kilencvenes években a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Munkaügyi Központ igazgatója volt, most a megyei iparkamara szakigazgatója.

Gyárfás Ildikó

Gyuriczáné Németh Erzsébet

A Fővárosi Közgyűlés szocialista frakcióvezetője az utóbbi két évben vált ismertebb politikussá a fővárosban. Földrajz szakos tanár, 1990-94-ben a Baloldali Ifjúsági Társulás választási irodavezetője volt. Nyolc éve önkormányzati képviselő.

Hagyó Miklós

Hagyó Miklós élelmiszeripari mérnök, az MSZP XII. kerületi elnökségének tagja.

Hajdu László

Halmai Gáborné

A szekszárdi Babits művelődési ház igazgatója 1998 óta önkormányzati képviselő Szekszárdon. Elsősorban környezetvédelmi programokat szervez, és több civil szerevezet és regionális alapítvány tagja.

Hárs Gábor

1971-től a Külügyminisztériumban dolgozott, évekig lengyelországi magyar nagykövetségen dolgozott. 1981-90 között a Művelődési Minisztériumnál dolgozott. 1994-ben visszakerült a Külügyminisztériumhoz, majd hamarosan lengyelországi nagykövet lett. 1999 óta kommunikációs tréningeket szervez, egy éve a józsefvárosi önkormányzat tagja.

Hegyi Gyula

Herbály Imre

Hiller István

Az MSZP Oktatási Kabinetjének vezetője az ELTE BTK történelem szakán tanít. Alapítója az MSZP-nek, a párt vezetésében két éve vesz részt, akkor az Országos Elnökség tagjává választották. 

Horn Gyula

Horváth Csaba

A szociálpolitikus végzettségű képviselő egy reklámcéget vezet édesanyjával. 1999-ben lépett be az MSZP-be. Részt vett egy bőrrák ellen küzdő alapítvány megszervezésében, és Sporttal a drog ellen néven ifjúsági mozgalmat indított.

Iváncsik Imre

Jánosi György

Jauernik István

Józsa István

1994 óta a XI. kerületi önkormányzat tagja. Egy energetikai cég műszaki igazgatója, matematikus-mérnöki és gazdasági menedzser végzettsége van.

Juhász Ferenc

Juhász Gábor

Juhászné Lévai Katalin

Káli Sándor

A hetvenes években az NDK-ban volt ifjúsági szervező, 1983-tól a miskolci tanács tagja volt. 1994-98 között a város alpolgármestere volt, 1998 óta az önkormányzat MSZP frakciójának elnöke.

Kálmán András

Kapolyi László

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöke az MSZP-vel kötött választási szövetségnek köszönhetően szerzett mandátumot. Kapolyi 1983-97-ben ipari miniszter volt, később egy ukrán-orosz-magyar, villamosenergiával foglalkozó laboratórium vezetője lett. Jelenleg az ebből a cégből szerveződött részvénytársaság elnöke. A Magyar Tudományos Akadémia tagja.

Karakas János

Kárpáti Zsuzsa

Kárpáti Zsuzsa az ÁNTSZ Pest megyei Intézetének megyei vezető ápolónője. Korábban a László kórház ápolási igazgató-helyettese volt. 1994-98-ban önkormányzati képviselő volt Kispesten. Három évig a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség elnöke volt.

Karsai József

A Mezőgazdasági Demonstrációs Bizottság elnöke a Torgyán József volt földművelésügyi miniszter elleni tüntetések szervezőjeként vált országosan ismertté. A battonyai gazdálkodó nem tagja az MSZP-nek. Battonyán önkormányzati képviselő, a helyi nyugdíjas és sportegyesület elnöke.

Katona Béla

Kékes Ferenc

Baranya megye Közgyűlésének elnöke 1998 óta. Korábban évtizedekig a Mecseki Szénbányáknál dolgozott, csillésként kezdte, és igazgató-helyettesként hagyta ott a bányát. A Horn-kormány idején önkormányzati képviselő volt Pécsett.

Kékesi Tibor

Kékesi különböző önkormányzati vagyonkezelő cégeknél dolgozott vezető beosztásokban. 1994 óta Kőbányán önkormányzati képviselő.

Keleti György

Keller László

Kis Péter

Az MSZP Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke 1990 óta tagja Kisújszállás önkormányzatának. 1998 óta a megyei közgyűlésben is képviselő. Különböző mezőgazdasági cégeknél dolgozott vezető tisztségekben.

Kiss Péter

Kocsi László

Kolber István

A jogász végzettségű képviselő a hetvenes évek végétől a Somogy megyei tanácsnál dolgozott. 1991-ben a megyei közgyűlés alelnöke, 1994-ben elnöke lett, 1998 óta pedig tagja a testületnek.

Korózs Lajos

Kósa Ferenc

Kósáné Kovács Magdolna

Kovács László

Dr. Kovács László

Esztergomban önkormányzati képviselő, a városi MSZP elnöke. Ügyvéd, a párt Országos Választmányának tagja.

Kovács Tibor

Kovácsné Horváth Klára

Bábolna polgármestere 1990-94-ben már részt vett a város vezetésében alpolgármesterként.

Kozma József

Az MSZP szegedi elnöke 1994 óta a város önkormányzati képviselője is. A Bolyai Intézet geometria tanszékének adjunktusa.

Kökény Mihály

Kránitz László

A Fiatal Baloldal Győr-Moson-Sopron megyei alelnöke az Ifjú Szicialisták mozgalmának is tagja. Sopronban önkormányzati képviselő, egyetemi tanulmányait idén fogja befejezni.

Laboda Gábor

Laboda 2000 óta az MSZP országos választmányának tagja, egy családi vállalkozás vezetője.

Lamperth Mónika

Lendvai Ildikó

Magda Sándor
56 éves, agronómus. 1978 óta dolgozik jelenlegi munkahelyén, illetve azok jogelődjénél főiskolai adjunktus, egyetemi docens, egyetemi tanár, 1987-től igazgató beosztásokban. 1994-től kisebb megszakításokkal a gyöngyösi főiskola főigazgatója és egyben 2001-től Szent István Egyetem rektorhelyettese. Számos szervezetben tevékenykedik. Tagja többek között az MTA közgyűlésének, az Összefogás Heves Megyéért Egyesületnek, a Gyöngyösi Diákokért Közalapítvány kuratóriumának. A Heves Megyei Agrárkamara elnöki tisztét is ellátja. 1998-ban vehette át Gyöngyös város Pri Civitate aranygyűrűjét és a Heves Megyéért kitüntetést.

Mandur László Béla
1994-ben Budapest III. kerületében polgármester-jelölt, majd 1997-ig frakcióvezető volt. 1998. óta az MSZP tagja. 1994. és 1997. között a párt III. kerületi elnökségének a tagja volt. 1998. óta az MSZP Közgazdasági Tagozatának társelnöke. 2000. óta az MSZP budapesti elnöke. 2001-ben bízta meg az MSZP Országos Elnöksége az Információs Társadalom Kabinet vezetésével.

Márfai Péter
Üzemmérnök. 1994-től önkormányzati képviselő Baján. A pénzügyi és gazdasági bizottság elnöke. 1994-ben az MSZP Választmányának tagja. 1999-től az MSZP Bács-Kiskun megyei elnöke. A Közgazdasági Tagozat és a Modernizációs és Informatikai Tagozat megyei csoportjának elnöke.

Medgyessy Péter

Mester László
1994-től Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere, ügyvéd. 1990-től az APEH Pest megyei igazgatóságán dolgozott, és ettől az évtől kezdve lett tagja a XVIII. kerületi önkormányzat képviselő-testületének és látta el a testületi és ügyrendi bizottság elnöki feladatait. 1991-93 között az Országgyűlés Hivatalának jogi főelőadója, 1992-től egy kft. ügyvezető igazgatója volt.

Molnár Albert

Molnár Gyula

Molnár József
1985-1990 városi tanács tag Mezőkövesden, 1992-től önkormányzati képviselő Mezőkövesden, jelenleg az oktatási bizottság elnöke. 1994-től a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés tagja, 1998-ig a megyei oktatási és kulturális bizottság elnöke. Két közhasznú alapítvány kuratóriumának tagja, egyiknek elnöke. Az MSZP mezőkövesdi szervezetének alapító tagja. A Baloldali Önkormányzati Közösség megyei alelnöke 1996-2000 között. 2000-ben az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szövetségének alelnökévé választották.

Molnár László
45 éves, közgazdász. Békés megye képviselőtestületének és Békéscsaba pénzügyi, költségvetési bizottságának tagjaként folyamatosan részt vesz az önkormányzati munkában. Az MSZP Országos Választmányának, az MSZP Békés megyei elnökségének, az MSZP békéscsabai elnökségének tagja, valamint az MSZP Békés megyei alelnöke.

Nagy Imre
Közgazdász. 1994-ben az önkormányzati választásokon szocialista támogatással került az egri képviselőtestületbe, frakcióvezető volt. Képviselőként a Pénzügyi Bizottság elnökeként dolgozott. Az 1998-as önkormányzati választáson pártonkívüliként, az MSZP és az SZDSZ közös jelöltjeként Eger polgármesterévé választották.

Nagy Jenő
1974-től volt tagja az MSZMP-nek, az MSZP-nek 1989-től. 1992-től a Balatonfüredi Szervezet elnöke. Önkormányzati képviselő 1990-94 között. Országgyűlési képviselő 1994-től 1998-ig, az idegenforgalmi albizottság elnöke. 1998-tól a megyei és a helyi önkormányzat képviselője, bizottsági elnök. Tagja a Balatonfüred Városáért Közalapítvány kuratóriumának, elnökségi tagja a Veszprém megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének.

Nagy Nóra
A Fiatal Baloldal Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének alelnöke, az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának tagja, a párt Miskolc városi elnökségének tagja. 2000. novemberétől az MSZP országos elnökségének a tagja.

Nagy Sándor

Németh Ferencné
1990. óta az MSZP alkalmazottja. 1994-től parlamenti képviselő szakértője is. Kuratóriumi tagja a Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom megyei Alapítványának. Az MSZP alapító tagja. 1992-től - kis megszakításokkal - a Tatabánya Városi Szervezet elnökségi tagja, 1993-tól a városi nőtagozat vezetője. 1998-től a szocialista párt megyei alelnöke, és a megyei Gyermekekért tagozat vezetője.

Németh Imre

Nyakó István
Az MSZP országos listájáról került be a parlamentbe, sem egyéniben, sem területi listán nem indult.

Nyul István
A Mohács városi Kórház Gyermekosztályának orvosa. 1994-től Mohács képviselőtestületének tagja, az egészségügyi bizottság elnöke. Az Egészségügyi Betegotthon Alapítvány elnöke.

Orosz Sándor

Pál Béla

Pál Tibor
Az első önkormányzati választásokon az MSZP színeiben egyedül jutott be a Ferencvárosi Önkormányzat képviselőtestületébe, azóta folyamatosan képviselő. 1995-től 3 évig a Fővárosi Önkormányzat Gyermek- és Ifjúságvédelmi Ügyosztályán dolgozott. Az 1998-as önkormányzati választások után alpolgármester lett.

Papp József
1994-ben és 1998-ban is tagja lett a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Közgyűlésének. 1996 óta az MSZP tagja, és azóta a helyi szervezet elnökségi tagja is. 1998-ban a Baloldali Önkormányzati Közösség alelnökévé választották, 2000. novemberétől az MSZP Megyei Szervezetének elnöke.

Pásztohy András

Páva Zoltán

Podolák György

Puch László

Puszta Béla
1994-től Salgótarján megyei jogú város polgármestere. A Megyei Jogú Városok Szövetségének alelnöke, a Nógrád megyei Területfejlesztési Tanács alelnöke. Az MSZP alapító tagja. 1990-től az MSZP Nógrád megyei Szövetségének ügyvezető alelnöki, irodavezetői funkcióját töltötte be. 1995 óta a párt megyei elnöke.

Pusztai Gyula

Rózsa Endre
A mezőtúri önkormányzat képviselőtestületének munkájában 1994 óta vesz részt, mandátumát mindkét alkalommal egyéni jelöltként nyerte el. 1998 óta a művelődési, oktatási és sport bizottság elnöke. Több mint 25 éve dolgozik a TIT-ben. Aktívan segíti a város nyugdíjas klubjának munkáját.
Az MSZP-nek megalakulása óta tagja, 1991 óta tevékenykedik a mezőtúri alapszervezet elnökeként. 1994-98 között az országos választmány tagja.

Schwarz Tibor

Serfőző András

Simon Gábor
Saját ügyvédi irodájában dolgozik, elsősorban a polgárjogi területen. 1994-ben végzős egyetemistaként az MSZP színeiben indult az önkormányzati választáson, ahol egyéni körzetben önkormányzati képviselőnek választották. Az önkormányzat jogi és igazgatási bizottságának és a tulajdonosi bizottságának tagja volt. 1997-ben az önkormányzat kulturális és sportbizottságának elnökévé választották, amely tisztséget a '98-as önkormányzati választásig töltötte be. 1998-ban az önkormányzati képviselői választásokon ismételten önkormányzati képviselővé választották. Jelenleg az ifjúsági és sportbizottságban és a tulajdonosi bizottságban tevékenykedik. Az MSZP-nek 1996-tól a tagja. Jelenleg a Miskolc városi elnökség, és az Országos Választmány tagja.

Soós Győző

Sós Tamás
Szakközgazdász. A 80-as évek második felében a KISZ Heves Megyei Bizottságának első titkára. A reformköri mozgalom résztvevője, az MSZP alapító tagja. 1996-tól az MSZP Heves Megyei Területi Szövetségének az elnöke 1998-tól a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének társelnöke 1998-tól, 1997-től a Heves Megyei Sakkszövetség elnöke, 1999. decemberétől 2000-ig az MSZP országos képzési és oktatási bizottságának a tagja volt.

Steiner Pál
Ügyvéd, 1994 és 1998 között az V. kerületi önkormányzat képviselője.

Stipkovits Pál
Mosonmagyaróvár polgármestere, a megyei közgyűlés tagja.

Suchman Tamás Gábor

Szabados Ákos
Pesterzsébet polgármestere. Az MSZP XX. kerületi szervezetének elnökségi tagja. A párt Európai Uniós Tagozata és a Baloldali Önkormányzati Közösség tagja.

Szabados Tamás

Szabó Gábor
Az MSZP Fejér megyei szövetségének elnöke. 1998-tól a Fejér megyei közgyűlés alelnöke, Székesfehérvár önkormányzati képviselője.

Szabó György

Szabó Gyula
Gyöngyös polgármestere. A Magyar Önkormányzati Szövetségek Tanácsának tagja, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége Választmányának tagja, a Magyar Borvárosok Szövetségének alelnöke, több megyei és kistérségi szervezet vezető tisztségviselője. Az MSZP alapító tagja. 1994-ig résztvett az Országos Választmány munkájában. Jelenleg az MSZP Heves megyei alelnöke, a BÖK megyei társelnöke és a BÖK OT tagja.

Szabó Imre

Szabó József
Mérnök-fizikus, a Paksi Atomerőmű Rt. vezérigazgatója volt 1998-ig.

Szabó Lajos
Közgazdász, az MSZP Vas megyei elnöke. 1990-94 között Sárváron önkormányzati képviselő volt. 1994-1998-ig országgyűlési képviselő, a parlament gazdasági bizottságának tagja. 1998-tól ismét önkormányzati képviselő Sárváron, egyúttal a pénzügyi-gazdasági bizottság tagja. Tagja a megyei közgyűlésnek is, a pénzügyi bizottság alelnöke.

Szabó Vilmos

Szabó Zoltán

Szanyi Tibor

Szekeres Imre

Szili Katalin

Szitka Péter
25 éves, a fiatal képviselők egyike. A BorsodChem Rt-nél dolgozik pénzügyi főelőadóként. A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar jogi szakokleveles képzésén másodéves hallgató. Németül és angolul beszél. 2000-ben a Fiatal Baloldal szervezetének a helyi elnöke, majd Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke. A kazincbarcikai MSZP szervezet elnökségi tagja, valamint a FIB megyei elnökeként az MSZP megyei elnökségének a tagja.

Tabajdi Csaba

Teleki László
A Cigány Szervezetek Országos Szövetségének elnöke, a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány kuratóriumának tagja, Az Országos Cigány Önkormányzat alelnöke.

Tittmann János
A Komárom-Esztergom megyei közgyűlés tagja, a Dorog Térségi Területfejlesztési Tanács elnöke.

Tóbiás  József

Toller László

Tompa Sándor

Tóth András

Tóth András

Tóth Gyula
Dombóvár országgyűlési képviselője.

Tóth István
Az ózdi kórház igazgatója, 1990 és 1999 között a városi önkormányzat egészségügyi bizottságának volt a tagja. 1981-től az MSZMP tagja volt, a rendszerváltás óta nem tagja egyik pártnak sem.

Tóth József
XIII. kerületi polgármester. Műszerész, energetikus, technikus.

Tóth Károly

Tóth Sándor

Török Zsolt Bernáth
A Heves megyei területi listáról jutott mandátumhoz.

Ujhelyi István
26 éves, végzős joghallgató a szegedi József Attila Tudományegyetem Állami- és Jogtudományi karán. Az MSZP Országos Választmányának és 2000. november 26-tól az Országos Elnökségnek is tagja.

Urbán Árpád
Tanár, az MSZP országos választmányának tagja. 1994 és 1998 között országgyűlési képviselő volt. Labdarúgó játékvezetőként FIFA kerettag volt.

Vadai Ágnes
24 éves, az egyik legfiatalabb képviselő. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett. Angolul, spanyolul, oroszul, norvégül, németül és franciául beszél. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen tanít. Az MSZP karcagi szervezetének elnökségi tagja.

Vadász István
A novajidrányi termelőszövetkezet elnöke. Az 1994-1998-as ciklusban országgyűlési képviselő volt.

Vajda Pál
Az MSZP-nek 1989-től tagja, az újpesti szervezet alapító elnöke. 1992-től az újpesti MSZP szervezet elnökségi tagja, Budapest főpolgármester-helyettese. Parlamenti mandátumáról még az Országgyűlés megalakulása előtt lemondott, mert önkormányzati pozíciója mellett nem tudta vállalni az állandó parlamenti jelenlétet. Ha nagyobb lenne a mandátumkülönbség a kormánypártok és az ellenzék között, akkor vállalta volna az országgyűlési munkát is, így de nem meri veszélyeztetni a szavazásokat rendszeres távollétével.

Varga László
A Zala megyei közgyűlés szocialista elnöke.

Vargáné Kerékgyártó Ildikó

Vári Gyula
Hivatásos vadászpilóta, a légierő bemutató pilótája, kiképző tiszt.

Varjú László
1994 óta a Pest megyei közgyűlés tagja. 1998-tól az MSZP-frakció helyettes vezetője, a Pest megyei elnökség tagja. A rendszerváltás előtt KISZ-tag volt, majd 1989-től 1993-ig a Magyar Dolgozók Ifjúsági Szövetségének elnöke, 1992-től 1995-ig a Baloldali Ifjúsági Társulás alelnöke, 1993-1995-ig a Magyar Gyermek- és Ifjúsági Tanács soros elnöke volt.

Vastagh Pál

Veres János

Vidorné Szabó Györgyi
A XVI. kerületi polgármesteri hivatalban dolgozik ügyosztályvezetőként. Foglalkozása ügyvéd és gyógytornász. Férje az Igazságügyi Minisztérium osztályvezetője.

Vitányi Iván

Vojnik Mária

Warvasovszky Tihamér

Wiener György

Zatykó János

Zuschlag János László

Ajánlat:

A parlamentbe bejutott képviselők listája

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">