Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Meghallgatás a Happy End ügyében
2002. április 26., péntek, 6:35

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Csak ha büntetőjogi vonatkozásokra bukkan a Legfőbb Ügyészség, akkor adja át szerződéseit a rendőrségnek a Happy End - derítette ki a Magyar Hírlap. Így az ORFK feljelentéskiegészítés keretében ezek hiányában hozhatja meg döntését: elrendeli vagy megtagadja-e a nyomozást az Országimázs Központtal milliárdos szerződéseket kötött Happy End és társcégei ügyében.


Két és fél órán át hallgatta meg a Happy End Kft. tevékenységével kapcsolatban tett feljelentés ügyében Keller László (MSZP) képviselőt az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága tegnap -mondta el a politikus.

A rendőrség a meghallgatást azután kezdeményezte, hogy feljelentéskiegészítés van folyamatban az Országimázs Központtól megbízást kapott rendezvényszervező cég és az általa felkért kör ügyében. Juhász Ferenc szocialista képviselő március 25-én ugyanis feljelentést tett a Népszabadság cikkei nyomán.

Keller meghallgatásának jelentékeny részét az tette ki, hogy beszámolt mindarról, amit az Országimázs Központról az elmúlt másfél évben megtudott. (A botrány egy éve tört ki a Magyar Hírlap cikke nyomán).

A honatya úgy nyilatkozott: meglepte, hogy míg Polt Péter legfőbb ügyészhez írt kérdései a rendőrség rendelkezésére állnak, addig a Happy End-es szerződések nem. Pedig Polt Péter még az ősszel jelezte, hogy bekéri ezeket a szerződéseket - jegyezte meg Keller, aki értetlenül áll az előtt, miért nincsenek a rendőrségen az inkriminált szerződések.

A legfőbb ügyész szóvivője elmondta: jelenleg is folyik a szerződések értékelése, felülvizsgálata, összevetve a Miniszterelnöki Hivatalból kapott okiratokkal. A munka befejezése a közeljövőben várható - tette hozzá Horányi Miklós.

Vagyis a Legfőbb Ügyészség azért nem bocsátotta a rendőrség rendelkezésére a Happy End szerződéseit, mert az eljárás ez idáig még a polgári jogi vonalon nem fejeződött be. (Ez várhatóan azt fogja megállapítani, hogy a szerződések nem ütköznek-e a Ptk.-ba, amennyiben ugyanis ez állna fenn, úgy azok megtámadhatók, illetőleg semmisek).

Ha a Legfőbb Ügyészség magánjogi és közigazgatási jogi főosztályán folyó vizsgálat büntetőjogi vonatkozásokra bukkan, a rendőrségen folyó eljáráshoz támpontként megküldi az inkriminált szerződéseket.

Korábban:

Happy End: országgyűlési képviselőket is meghallgatnak

(Magyar Hirlap)Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">