Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Útszélinek tartják Medgyessy Orbánt "lekicsiző" nyilatkozatát
2002. április 30., kedd, 17:25|Utolsó módosítás: 2002. április 30., kedd, 17:39

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Méltatlannak tartják egy megválasztott országgyűlési képviselőhöz, és a Magyar Köztársaság leendő miniszterelnökéhez a polgári erők, Medgyessy Péter a mai Die Weltben megjelent nyilatkozatának, Orbán Viktor termetére vonatkozó részeit. Deutsch Tamás szerint a kampány immár lezárult, ezért a külföldre utazó politikusoknak az ország tekintélyének megtartásán, és nem az ellenfél és választóinak a megsértésén kellene fáradozniuk.


Medgyessy Péter, az MSZP miniszterelnök-várományosa, a Die Welt című német lapban ma megjelent interjújában az országot és Orbán Viktort is "lekicsizte". Dávid Ibolya és Deutsch Tamás, a polgári erők, valamint "sok millió magyar ember" nevében a nyilatkozatot az új Országyűlés tagjához és a majdani miniszterelnökhöz méltatlannak tartják.

Dávid Ibolya szerint fontos az ország jó hírének és nemzetközi megítélésének megtartása, ezért Medgyessynek, mint leendő miniszterelnöknek, inkább be kellett volna mutatkoznia, programját ismertetnie és hazájáról kellő tisztelettel beszélnie, ahelyett, hogy Orbán Viktor fizikai adottságain és több millió választó teljesítményén gúnyolódik. "Nagy tisztelettel kérem Medgyessy Pétert, hogy mellőzze az ilyen nyilatkozatokat, amelyek nem méltóak egy miniszterelnökhöz" - mondta Dávid Ibolya. Medgyessy azon megjegyzésére, hogy Orbánt nem kedvelték külföldön, az MDF elnökasszonya megjegyezte, hogy egy miniszterelnöknek mindig az ország érdekeit kell szem előtt tartania, ami sokszor nem szimpátiát vált ki az ellenérdekeltekből.

Medgyessy Péter szégyellje magát - ezt már Deutsch Tamás mondta a nyilatkozatot értékelve. Szerinte Medgyessy intejúja agresszív, minősíthetetlen, ahogyan az egész országot lesajnálta. A kampány lezárult, ennek ellenére a hatalomra készülő pártok tovább támadnak - utalt Deutsch például arra, hogy Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke egy független választott testületet támadott, az OVB-t. Mi készül itt? - tette fel költőinek szánt kérdését a politikus, aki úgy látja, hogy a szocialsiták és a szabad demokraták minden alkalmat megragadnak, hogy vélt belpolitikai sérelmeiket kiteregessék nyugaton, rontva ezzel az ország nemzetközi megítélését.

Mindezek ellenére a két politikus Medgyessy nyilatkozatát egy rutintalan országgyűlési képviselő első botlásának tudták be.

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">