Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Balsai frakcióvezető, Dávid a Ház alelnöke
2002. május 2., csütörtök, 15:23|Utolsó módosítás: 2002. május 2., csütörtök, 15:36

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az MDF frakcióülése Dávid Ibolyát jelölte parlamenti alelnöknek, Balsai Istvánt pedig frakcióvezetővé választotta, helyettese Font Sándor lett. A Fidesszel való ellenzéki együttműködés formáiról május 23-24-én dönt majd a frakció. Hétfőn a parlamenti bizottságokról és tisztségviselőkröl  kezdődő előzetes tanácskozásokon az MDF-et Dávid Ibolya és Balsai István mellett Lezsák Sándor és Csáky András képviseli.


Fotó: Barakonyi Szabolcs
Fotó: Barakonyi Szabolcs
Az MDF alakuló frakcióülésén arról döntöttek a képviselők, hogy hogy Dávid Ibolyát, a párt elnökét javasolják a parlament MDF-es alelnökének. Az ülésen Balsai Istvánt választották frakcióvezetővé, Font Sándort frakcióvezető-helyettessé. Az MDF elnöke szerint a tisztségekkel kapcsolatban megnyugtató és kényelmes döntés született.

Dávid Ibolya az ülést követően kijelentette: céljuk a polgári értékrend hatékony érdekképviselete, ennek az érdekében minden, a nemzet javát szolgáló döntést támogatnak, és nem az MSZP-SZDSZ elmúlt négyéves gyakorlatát követik az ellenzékiségben. A pártelnök szerint a Fidesszel való további együttműködés formájáról május 23-24-én kétnapos frakcióülésen határoznak. Dávid Ibolya elmondta, hogy Mádl Ferenc javaslatát az Országgyűlés alakuló ülésének időpontjáról tudomásul vették, és felkészültek arra, hogy a hétfőn kezdődő tárgyalásokon már konkrét javaslatokat tegyenek a parlament működésével kapcsolatban.

Balsai István örömét fejezte ki, hogy az MDF jelöltjei az ország szinte valamennyi részét képviselik, hiszen 3 megye kivételével minden megyéből került be MDF-es az Országgyűlésbe, és van olyan megye is, ahonnan több képviselőjük is bejutott. Balsai szerint ezzel a felelősséggel végzik majd dolgukat az elkövetkező négy évben. A politikus úgy véli, mindenkire nagyobb felelősség hárul a jelenlegi eredmények mellett, mint korábban azt gondolták.

A sajtótájékoztatón bejelentették: az MDF képviseletében Dávid Ibolya, Balsai István, Lezsák Sándor és Csáky András vesz részt hétfőn az Országgyűlés működésével kapcsolatos egyeztetéseken Mádl Ferenc köztársasági elnökkel. A tanácskozásokba, melyeken pártonként három politikus és egy szakember vehet részt, valamilyen formában bevonják Font Sándor is - közölték az MDF vezetői.

Dávid Ibolya arra a kérdésre, hogy pártelnöki és leendő parlamenti alelnöki tisztségét össze tudja-e egyeztetni, azt válaszolta, hogy ezek után az apró-cseprő napi jogvitákban ugyan nem vesz majd részt, de a nagypolitikában jelen lesz, és szerinte a két tisztség összeegyeztethető. A pártelnök kérdésre válaszolva közölte: a választások eredményének ismeretében nem merült fel, hogy az MDF-nek elnökcserére lenne szüksége.

A parlament heti ülésezésével kapcsolatban az MDF vezetői kijelentették, hogy nem ismerik még konkrétan az MSZP-SZDSZ javaslatát erről. Balsai István a sajtóinformációk alapján még nem tudja értelmezni ezt, míg Dávid Ibolya szerint az MSZP megpróbál intézményes formában kibújni a hetenkénti ülésezés ígérete alól.

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">