Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Új vezetője lesz az SZDSZ-frakciónak
2002. május 2., csütörtök, 13:30|Utolsó módosítás: 2002. május 2., csütörtök, 14:01

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Szent-Iványi István nem jelölteti magát az SZDSZ parlamenti frakciójának élére, mert mint mondta, a külügyekkel és az EU-s integrációval szeretne foglalkozni. A frakcióvezető nem kommentálta azt a feltételezést, hogy ő lehet a külügyi államtitkár. A kormány e heti döntéssorozatát, az állami föld eladását "nérói ámokfutásnak" minősítette Kis Zoltán frakcióvezető-helyettes.


Az SZDSZ-frakció a jövő héten dönt új vezetőjéről és tisztségviselőiről, a részleges tisztújítás során - közölte Szent-Iványi István frakcióvezető, a párt zárt frakcióülése után tartott sajtótájékoztatóján. A politikus elmondta, hogy nem kíván újra a frakció élére állni, mivel inkább külpolitikával és az uniós csatlakozással szeretne a továbbiakban foglalkozni (Szent-Iványi István neve az utóbbi időben többször is felmerült mint lehetséges külügyi államtitkár). Még nem tudni, hogy kiket jelölnek a posztra, mivel most kezdődik a jelöltállítás.

A leköszönő frakcióvezető elmondta, hogy a szűk parlamenti többség miatt kiegészítik a régi frakciószabályzatot: egy ösztönző-szankciórendszert építenek be a fegyelmezett működés érdekében, melynek fontos eleme lesz a pénzbüntetés is.

Szent-Iványi István szólt arról is, hogy Kuncze Gábor pártelnök a zárt frakcióülésen beszámolt a koalíciós tárgyalásokról. A pártelnök szerint minél hamarabb fel kell állnia az új kormánynak, melynek mind az SZDSZ-, mind az MSZP-program jelentős elemeinek felhasználásával kell működnie.

Orbán Viktor "nérói ámokfutásának" nevezte az állami földek eladásáról szóló e heti kormánydöntést Kis Zoltán frakcióvezető-helyettes. Szerinte hiába hivatkozik a kormány a földhiányra, illetve a földéhségre, mivel ezekre a földekre annak a 12 állami tulajdonú részvénytársaságnak van elővásárlási joga, amelyeket nemrégiben privatizáltak, és ennek a törvényi feltételeit néhány hónappal ezelőtt teremtették meg. Kis Zoltán szerint nem igaz, hogy ezzel a földeladással a helyben lakókat és a mezőgazdaságból élőket segítenék.

Ajánlat:

Hiába ajánlanák az SZDSZ-nek az ISM-et

Korábban:

Körvonalazódnak a miniszterjelöltek az SZDSZ-nél

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">