Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Tóth Károly a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz fordul
2002. május 3., péntek, 15:40

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A Nemzetbiztonsági Hivatalhoz fordult Tóth Károly szocialista honatya a Háttéranyag dr. Karsai József viselt dolgaihoz című dokumentumgyűjtemény miatt, amelyet hozzá is eljuttattak.

A képviselő pénteki békéscsabai sajtótájékoztatóján silány dolgozatnak nevezte a dokumentumgyűjteményt, amelynek feltételezése szerint az volt a célja, hogy lejárassák a Mezőkovácsházán nyertes MSZP-s képviselőjelöltet.

Tóth Károly - aki az MSZP Békés megyei területi listájáról szerzett mandátumot - azt mondta: a dokumentumok egyik része a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium irattárából kerülhetett elő, a jogelőd szervezetek belső használatára készült, és egy agrokémiai kísérlet munkafázisairól szóló jegyzőkönyveket tartalmaz, még 1982 januárjából.

Hozzátette: a másik dokumentum a Karsai József által 2000 nyarán szervezett agrárdemonstrációhoz kapcsolódik, és felsorolja, hol szerveződnek megmozdulások, hogyan lehet kapcsolatot teremteni a különböző helyszínekkel és kik a rendezők; e dokumentum tartalmazza az illetékes személyek telefonszámait is.

"Minden valószínűség szerint a Belügyminisztériumban készült ez az összesítés, máshol ugyanis egyszerre, egyidejűleg nem jelenhettek meg ezek az adatok" - vélte Tóth Károly, hozzátéve: a törvény előírja, hogy a szervezőknek a demonstráció előtt 72 órával be kell jelenteniük a demonstráció helyszínét, a rendezők nevét és elérhetőségét.

A képviselő, miután azt valószínűsíti, hogy az általa említett dokumentumok kormányhivatalokból kerültek elő, csütörtökön információt kért a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójától bár - mint mondta - tudja, hogy a birtokában lévő iratanyag nem ott készült.

"Azt kérdeztem, hogy a hivatal információi szerint készültek-e más képviselőjelöltekről is hasonló anyagok, mert amíg a főigazgató nem ad egyértelmű választ, azt kell feltételeznem, hogy nem ez az egyetlen segédanyag" - jelentette ki. Megjegyezte: választ egyelőre nem kapott.

(MTI)Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">