Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Csurka Simon Tibor emlékét sem kímélte
2002. május 5., vasárnap, 17:34|Utolsó módosítás: 2002. május 6., hétfő, 2:23

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Nem ismeri el a választások szombaton kihirdetett végeredményét, és új választást követel a MIÉP és a Magyar Út Körök. A két szervezet vasárnap tartott nagygyűlést a Hősök terén. Csurka, aki szerint veszélyben a magyar nép élete és hazája, Simon Tibor emlékét sem kímélte, a család kérése ellenére a sportember halálát a választási győztesek számlájára írta.


Fotó: Barakonyi Szabolcs
Fotó: Barakonyi Szabolcs
Nagygyűlést tartott a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) és a Magyar Út Körök Mozgalom vasárnap Budapesten, a Hősök terén. A nagygyűlésen határozatot fogadtak el, amely kimondja, hogy "a félrevezetéssel, csalással, idegen erők idegen módszereinek felhasználásával kialakult választási eredményt" nem ismerik el szabad választás eredményének, és új választást követelnek.

A határozat kimondja: a megalakuló Országgyűlést nem ismerik el a "magyar népszuverenitás legfelsőbb intézményének", a magyar kormányt pedig felelős magyar kormánynak. A nagygyűlésen mondott beszédében Csurka István, a MIÉP elnöke úgy fogalmazott: nemzeti ellenállás szükséges, ami, ha kell "a polgári engedetlenségig is felcsap". Szerinte a nemzeti önvédelemmel meghátrálásra lehet kényszeríteni a globalizmust. Csurka István szerint a csendes, erőszakmentes ellenállás azért szükséges, mert - mint mondta - a magyarság élete, hazája van veszélyben.

Csurka Torgyán Józsefet tette főfelelőssé a kétpártrendszer kialakulásáért: szerinte ennek előkészítésében főszerepet játszott, és "rajta keresztül oltották a magyar népbe" a hozzá nem értést, a műveletlenséget. Csurka István kritizálta a KDNP-t is, mert a "mandátuméhség" a Centrumba vitte a pártot, és megmaradt szavazóikat - a szónok szavai szerint - az MSZP felé terelték.

Csurka a nem rég elhunyt Simon Tibor emlékeit sem kímélte. Annak ellenére, hogy az elhunyt családja, édesapja mindenkit megkért, ne használják fel fia nevét semmilyen politikai célra, a MIÉP elnöke nem hagyta ki a sportember halálát  a választások győztesei számlájára írni.

Korábban:

A MIÉP megtámadja az eredményt

Fórum:

Csurka a nemzet szégyene!!

(MTI)Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">