Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Egyesítette az ORFK a Happy End és A Hídember ügyét
2002. május 6., hétfő, 7:38|Utolsó módosítás: 2002. május 6., hétfő, 7:40

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Összevontan kezeli a tartalmi egybecsengések miatt az ORFK a Happy End és az Ezüsthajó Kft., valamint A Hídember és a Bánk bán ügyében tett feljelentéseket. Eközben a Legfőbb Ügyészségen egy másik vizsgálat folyik: a Happy End szerződéseinek polgári jogi szempontból történő felülvizsgálata - összevetve a Miniszterelnöki Hivatalból kapott okiratokkal. Sajtóértesülés szerint ugyanakkor a két társaság végelszámolását kérte az APEH-nél, amire Keller László úgy reagált: ez mentesíti az új kormányt az Országimázzsal előre megkötött szerződés alól.


Egyesítette az ORFK Bűnügyi Főigazgatósága Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága Juhász Ferenc (MSZP) feljelentését, amelyet a Happy End és az Ezüsthajó Kft.-vel kapcsolatban tett, illetőleg azt a beadványt, amelyet egy magánszemély tett A Hídember és a Bánk bán című, túlnyomórészt állami pénzből készült filmekkel kapcsolatban a Népszabadság cikkei nyomán - értesült a Magyar Hírlap a Legfőbb Ügyészségről. Erre a tartalmi egybecsengés miatt került sor - közölték. A vizsgálat jelenleg folyamatban van.

A Legfőbb Ügyészségen pedig egy másik vizsgálat is folyik: a Happy End szerződéseinek polgári jogi szempontból történő felülvizsgálata - összevetve a Miniszterelnöki Hivatalból kapott okiratokkal.

Mint azt korábban közöltük, a Legfőbb Ügyészség ezeket nem bocsátja a rendőrség rendelkezésére a vizsgálat befejezéséig. Abban az esetben kerülnek át a rendőrség illetékeseihez az iratok, amennyiben büntetőjogi vonatkozásra bukkan az ügyészség. Így az ORFK a feljelentéskiegészítés keretében ezek hiányában hozhatja meg döntését: elrendeli-e a nyomozást az Országimázs Központtal milliárdos szerződéseket kötött Happy End és csatolt cégei ügyében.

Juhász Ferencet és Keller Lászlót, a szocialisták Országgyűlésbe került képviselőit már meghallgatta a rendőrség.

Közben végelszámolást kért az adóhivataltól a Happy End és az Ezüsthajó Kft. is - áll a Népszabadság szombati számában. A cégek vezetőit eddig nem sikerült elérni. A hírt adótitokra hivatkozva sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta Burillák Attila. Az APEH szóvivője csupán annyit közölt: végelszámolás esetén az adóhatóságnak ellenőriznie kell a cég korábban APEH által nem vizsgált időszakait.

Szakértők szerint az állami milliárdokból országimázst, millenniumi marketinget, a távozó miniszterelnök külföldi és hazai útjairól videofilmet készített társaság kormányváltás előtti gyors végelszámolásának oka lehet az a szándék, hogy még a jelenlegi APEH végezze el az ellenőrzést.

(A korábban Káel Csaba és Wermer András tulajdonában állt Happy End bevétele 2000-re 3,1 milliárdra nőtt, vagyis meghétszereződött. Nyeresége ugyanakkor mindössze 33,4 millió lett, vagyis csupán 6 millió forinttal nőtt!).

Keller László szerint örvendetes, hogy amennyiben a hír igaz volna, az új kormány mentesül a 2003 decemberéig megkötött Országimázs-szerződéstől. A szocialista honatya szerint azonban téved, aki úgy véli, hogy a végelszámolással a felelősség alól mentesül. A cég vezetőinek ugyanis az elévülési időn belül nem szűnik meg az esetleges büntetőjogi felelőssége - szögezte le Keller.

Korábban:

Végelszámolhatják az Ezüsthajót, és a Happy End-et

Meghallgatás a Happy End ügyében

(Magyar Hirlap)Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">