Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
MSZP-s felszólítás az APEH-nek a Happy End miatt
2002. május 7., kedd, 15:01|Utolsó módosítás: 2002. május 7., kedd, 15:22

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke szerint egyetlen állami szervezet sem adhat utólagos menlevelet azoknak, akiknek nevéhez a törvénytelenség gyanúja kötődik. Ezért felszólította az adóhatóságot, ne asszisztáljon a Happy End Kft. és az Ezüsthajó Kft. végelszámolásához. Az alelnök szerint nem történhet meg a végelszámolás, amíg le nem zárták a nyomozást a cégek ügyében.

Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke szerint a felszámolási eljárásnak az a vége, hogy a társaság tagjai felosztják egymás között a vagyont, és eltűnnek a nyilvánosság és az ellenőrzésre hivatott közintézmények szeme elől. "Márpedig a Happy End és az Ezüsthajó vagyona az elmúlt négy évben az Orbán-kormány jóvoltából közpénzekből, az adófizetők pénzéből halmozódott fel, ráadásul a sajtóban megjelent hírek alapján okkal feltételezhető: a két cég működéséhez törvénytelen ügyletek is kötődhetnek" - közölte.

A szocialista alelnök emlékeztetett arra: ennek alapján születtek ügyészségi beadványai, amelyek nyomán eljárást folytat a rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága. Kitért arra, hogy a hírek szerint egy hónappal meghosszabbíthatják a feljelentéskiegészítés határidejét, és könyvvizsgálók ellenőrzik a cégek jogszerűtlennek tartott szerződéseit. "Ezen eljárások lefolytatásáig a cégek végelszámolása nem történhet meg" - mondta.

Juhász úgy fogalmazott: "Miközben Orbán Viktor a vesztes jobboldali pártokat és fanatizált támogatóikat, addig az elmúlt négy évben támogatott kliensei közpénzekből szerzett vagyonukat akarják átmenteni az ellenzéki időkre". "A Fidesz a sebeit és a zsebeit nyalogatja" - fogalmazott a politikus.

Szerinte a hamarosan hivatalba lépő Medgyessy-kormány "a rendkívüli károkat okozó kormányzati korrupció" felszámolását kiemelt feladatának tekinti, és a törvény adta lehetőségekkel élve, a Kormányzati Ellenőrzési Iroda megerősítésével feltárja, illetve tisztázza azon ügyleteket, amelyekben a közpénzek elköltésének átláthatóságát, ellenőrzését a leköszönő Orbán-kormány megakadályozta. "Ez alól a Happy End-ügy sem lesz kivétel. A következő kormány az 'üvegzseb-program' keretében, a korrupció lehetőségének kizárása érdekében biztosítja a közpénzekből finanszírozott programok adatnyilvánosságát" - mondta Juhász Ferenc. Hozzátette: az igazság kiderítését, a tények feltárását csak az veszi fenyegetésnek, akinek titkolnivalója van, és nem tiszta a lelkiismerete.

Korábban:

Happy End: adatgyűjtés újabb egy hónapig

(MTI)Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">