Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Medgyessy: Megtartjuk ami jó volt
2002. május 8., szerda, 22:25|Utolsó módosítás: 2002. május 8., szerda, 23:27

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A kormány május végére minden bizonnyal megalakul, s a békét, a nyugalmat és a párbeszédet fogja képviselni - mondta Medgyessy Péter szerdán Székesfehérvárott. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a város közigazgatási, gazdasági vezetőivel, s az ottani hazai és nemzetközi vállalatok, pénzintézetek, valamint a közintézmények vezetőivel találkozott.

Medgyessy Péter tájékozódott a térség fejlesztési elképzeléseiről, problémáiról, majd fórumot és sajtótájékoztatót tartott. A fórumon a miniszterelnök-jelölt szólt arról: olyan kormánypolitikát akar megvalósítani, amely azzal foglalkozik, hogy az országot miként lehet nyugodt körülmények között, "elvinni egy sikeres európai uniós tagság felé", úgy, hogy az emberek elégedettek legyenek, s az ország fejlődjön. Hozzáfűzte: egy demokráciában a politikai csatározások a parlamentben folynak, céljuk pedig nem a feszültség- és idegességkeltés, hanem a dolgok tisztázása, a problémák feltárása és megoldása.

Medgyessy Péter úgy vélte: a választások és a kampány befejeződésével az ország visszakerül a normális kerékvágásba, a politika pedig visszahúzódik a saját csigaházába. Hozzátette: ha az ország azt látja, hogy a kormány teljesíti a vállalásait, mérséklődik a feszültség előbb az emberekben, majd a politikusokban is.

Medgyessy Péter rámutatott: meg kell határozni azokat az alapvető, a nemzet érdekét szolgáló témákat, amelyekkel kapcsolatban az ellenzékkel megegyezésre van szükség. Ilyen kérdés, hogy az ország meg tudja szerezni az európai uniós csatlakozással járó előnyöket, ami közös érdeke mind a kormánypártoknak és az ellenzéknek. - Bízom benne, hogy ezzel kapcsolatban közös hangot fogunk találni, mivel a nemzet iránt érzett felelősségnek az ellenzékben ugyanolyan módon jelen kell lennie, mint a kormánypártokban - mondta a miniszterelnök-jelölt. Medgyessy Péter a fórumon hangsúlyozta: a megalakuló kormány nem veti el azt, amit az elődök jól csináltak. Így például folytatni akarja a Széchenyi-tervet, de világos, átlátható, kiszámítható feltételrendszerrel és előre meghirdetett, mindenki által megismerhető elbírálási móddal, valamint megtartja a Széchenyi-kártyát is, fontolóra véve az összegének emelését.

A sajtótájékoztatón a Dunaferr helyzetére vonatkozó újságírói kérdésre kijelentette: nem ismeri pontosan a vállalatcsoport helyzetét, ahhoz, hogy tiszta képet kapjon róla, tanulmányoznia kell a dokumentumokat. Azonban úgy vélte, azt, hogy a korábban nyereséges vállalatcsoport mostanra jelentős veszteséget halmozott fel, nem indokolja a világ vaskohászatának helyzete, a cég feltételei pedig adottak ahhoz, hogy ki tudja használni a konjunktúrát. - Itt valami hiba történt, amit ki kell vizsgálni - mondta.

A Dunaferr Rt. elnökének közeli napokban történt lemondását kommentálva kijelentette: az természetes dolog. A következő kormánynak ki kell választania azokat a szakembereket, akik képesek lesznek a céget irányítani.

(MTI)Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">