Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
ORTT-vizsgálat is lehet a dupla Pannon Rádió miatt
2002. május 12., vasárnap, 20:23|Utolsó módosítás: 2002. május 13., hétfő, 10:44

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Ma dönt a Hírközlési Felügyelet arról, hogy a Pannon Rádió mely csapatának adását sugározza, miután múlt héten kettészakadt a stáb - írja a Népszabadság. A felügyelet a MIÉP-hez közel álló, Szabadság téri stúdió vagy a politikamentességet ígérő Gidófalvi Attila stábjának műsora között választhat. Az ORTT MSZP által delegált tagja a Pannon Rádióval kapcsolatos vizsgálat megkezdését javasolja a testületnek.


A Hírközlési Felügyelet várhatóan ma dönt arról, hogy a Pannon Rádió számára biztosított 99,5 Mhz-es frekvencián melyik pannonos csapat sugározhat: a Szabadság téri Református Egyházközség épületében lévő régi vagy a rádió ügyvezető igazgatójának, Gidófalvi Attilának az új stábja.

A HíF pénteken indított vizsgálatot, mert Budapest különböző pontjain különböző program volt hallható a  99,5 Mhz-en.

A Pannon Rádió megmentése érdekében helyeztem át a rádió adóberendezését - jelentette ki Gidófalvi Attila, a rádió vezetője. Minden kedves hallgatónknak és értünk aggódónak hangsúlyozni szeretném, hogy kizárólag a médiatörvény betartásáért kellett adóáthelyezést eszközölnöm, pontosan a Pannon Rádió megmentéséért - olvasható a rádió elnökének nyilatkozatában.

Gidófalvi Attila közleményben azt állítja, hogy a tulajdonosi szerkezet összeférhetetlensége a megváltozott politikai helyzetben biztosan a rádió bezárásához vezetett volna.

- Ezt, mint a magyar rockzenész és a Pannon Rádió megálmodója nem hagyhattam. Mindemellett tévesek azok a feltételezések, melyek politikai nyomásgyakorlást látnak az adóáthelyezés mögött - olvasható a közleményben. Gidófalvi Attila hozzáteszi: "Ellenkezőleg, a többségi tulajdonosok döntésükkor leginkább ezt kívánták megelőzni!" A rádió többségi tulajdonosa, a Gidó Média Kft. ügyvezető igazgatója, a Pannon Rádió elnöke május 10-én az MTI-nek azzal indokolta az adó áthelyezését, hogy "nem akarunk politizálni, a magyar zene rádiója akarunk lenni, objektív hírekkel".

Az adást az eddigi adóról is folytatták a Pannon Rádió munkatársai. Gidófalvi Attila szerint "az aggodalom, amely a kettős sugárzásból adódik, remélhetőleg egy-két napon belül feloldódik".

A rádió 26 munkatársa szombaton közleményben szólította fel Gidófalvi Attilát, hogy tisztázza a kialakult helyzetet. Vasárnap Püski Sándor könyvkiadó, Szentmihályi Szabó Péter író, Győri Béla, a MIÉP szóvivője közleményben tudatta: "Még meg sem alakult az új MSZP-SZDSZ-kormány, máris lecsaptak az egyetlen, kicsiny kereskedelmi rádióra, mely a keresztény, magyar nemzeti értékek szószólója merészelt lenni".

Az ORTT-nél is vizsgálatot kezdeményeznek

A Pannon Rádióval kapcsolatos vizsgálat megkezdését indítványozza hétfőn a testületnek az Országos Rádió és Televízió testület (ORTT) MSZP által delegált tagja. Ladvánszky György az MTI-nek elmondta: ha a testület elfogadja, hogy sürgősséggel tárgyalják az ügyet, már a jövő héten megkezdődhet a vizsgálat.

Az eljárást azért tartja szükségesnek Ladvánszky, mert elmondása szerint valószínűsíthető, hogy a rádió több ponton is megsértette a médiatörvényt; ilyen esetként említette, hogy a Pannon jelenleg két helyről sugározza adását.

Ezért, tette hozzá, minden érintett meghallgatásával tisztázni kell, honnan és milyen műsorszerkezetben sugároz az adó, de emellett indítványozza azt is, hogy az ORTT monitoring-csoportja elemezze a rádió egy heti adását.

Szavai szerint szükséges az is, hogy a médiahatóság tisztázza a Pannon Rádió tulajdonosi szerkezetét, valamint fényt derítsen arra, miként történhetett, hogy a választási kampány során "közreműködőként" az adót jelölte meg röplapján a Magyar Igazság és Élet Pártja.

korábban:

Törvénysértő a Pannon Rádió tulajdonosi szerkezete

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">