Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán
2002. május 13., hétfő, 16:41|Utolsó módosítás: 2002. május 13., hétfő, 17:29

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A Hírközlési Felügyelet állásfoglalása szerint a politikamentességet ígérő Gidófalvi Attila stábja jogosult műsort sugározni a Pannon Rádió hullámhosszán, így a MIÉP-hez közel álló csapat nem működhet tovább. Jelenleg mindkét csapat sugároz. A döntés érdekessége viszont, hogy a visszás helyzetet Gidófalvinak kell megoldania, tehát neki kell elérnie, hogy a másik stáb ne sugározzon tovább.


A Gidó Média Kft. új, 30 napos ideiglenes sugárzási engedélyt kért új telephelyre költözés miatt, amit április 18-tól május 18-ig meg is kapott a Hírkölési Felügyelettől. A cég vezetője azt ígérte, hogy nem fognak politizálni, hanem csak magyar zenekarok számait adják le. Közben a régi telephelyen, a Szabadság téri Református Egyházközösség épületében levő stúdióban is folyt a műsorszórás, mégpedig azok irányításával, akik nem értettek egyet a MIÉP közeli adó depolitizálásával.

A Hírközlési Felügyelet a dupla adás miatt vizsgálatot indított, és végül úgy döntött, hogy Gidófalviék sugározhatnak a Pannon frekvenciáján.

- Az ideiglenes engedély megadásával a Hírközlési Felügyelet visszavonta a korábbi telephelyre szóló rádióengedélyt - magyarázta Slyuch András, a Hírközlési Területi Hivatal vezetője az [origo]-nak, aki hozzátette: a két adó közül valamelyiket ki kell kapcsolni, mégpedig azt, amelyiknek nincs engedélye.

A visszás helyzetet viszont a Gidó Médiának kell rendeznie (akár rendőri segítséggel), nekik kell elérniük azt, hogy a frekvenciájukon sugárzó adó ne működjön.

A legálisan működő Pannon Rádiónak jövő héten jár le az ideiglenes sugárzási engedélye. A Hírközlési Felügyelet ezt véglegesítheti, meghosszabbíthatja vagy elutasíthatja.

korábban:

ORTT-vizsgálat is lehet a dupla Pannon Rádió miatt

Törvénysértő a Pannon Rádió tulajdonosi szerkezete

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">