Mesterházy az 1998-as Orbánt másolja

Vágólapra másolva!
Mesterházy Attila újra kihívta vitára Orbán Viktort. Egy olyan újsághirdetésben üzent a kormányfőnek, mint Orbán 1998-ban Horn Gyulának. A Fidesz néhány hete már világossá tette, hogy Orbán nem fog vitázni.
Vágólapra másolva!

Ezúttal újsághirdetésben hívta ki vitára Orbán Viktort Mesterházy Attila, a Kormányváltás miniszterelnök-jelöltje. A Népszabadságban csütörtökön megjelent fizetett politikai hirdetésben az áll, hogy "ma Magyarországon két személy esélyes arra, hogy 2014-ben miniszterelnökként kormányt alakítson: Orbán Viktor és Msterházy Attila".

"Arra kérjük az adóforintjainkból fenntartott közszolgálati televízió és a magyar nézők érdeklődéséért küzdő kereskedelmi televíziós csatornák vezetőit, hogy teremtsenek lehetőséget a két jelölt beszélgetésének egyenes adásban történő közvetítésére" - áll a hirdetésben.

Ferencz Gábor, az MSZP sajtófőnöke azt mondta az Origónak, hogy a hirdetést az MSZP adta fel, és "a különlegessége, hogy ugyanolyan tipográfiával készült, mint 1998-ban Orbán Viktor hirdetése, amelyben Horn Gyula kormányfőt hívta ki". Horn Gyula akkor elfogadta a kihívást, és a második forduló előtt vitázott Orbánnal.

Mesterházy Attila március 15-én már kihívta vitára Orbánt, a Fidesz másnap közleményben utasította el a felkérést. Ugyan szerintük is a demokrácia lényegéhez tartozik, hogy legyenek az ország jövőjéről folyó viták, de úgy látják, hogy "nincs valós alternatívát felmutató, kormányzóképes igazi jelölt a baloldalon, ezért vita feltételei sem állnak fenn".

Az MSZP sajtófőnöke azt mondta, Mesterházy Attila várja Orbán reagálását, és a tévék válaszát, bemutatják-e a vitát.