Mégis készíthetik elő Bajnaiék bulihelyét

Madách út kordon választás 2014
Vágólapra másolva!
Bár mindössze három jármű foglalta el azt a részt, ahol Bajnaiék akarták várni a választás eredményét, a közelben egy másik területet elkezdett lezárni a rendőrség, hogy legyen hely egy kampányrendezvénynek. 
Vágólapra másolva!

A VII. kerületi önkormányzat váratlanul építési területté nyilvánította az Együtt-PM vasárnapi eredményvárójának helyszínét, a Madách térnél lévő Madách Imre utcát - írta a szövetség közleménye koradélután, de több fordulat után úgy tűnik, mégis várhatják az eredményeket a Madách tér közelében (az előzményekről itt olvashat bővebben).

Tudósítónk délután 5-kor jelentette, hogy a Rumbach Sebestyén utca és a Madách tér közötti rész valóban le van zárva, de semmilyen információ nincs kiírva arról, hogy miért zárták le a területet. Munkások sem voltak ott, a munkának sem volt semmi nyoma, mindössze két üres sittes konténert lehetett látni.

A kordon mögött alig állnak járművek Forrás: Origo

Az önkormányzat délután 6 után azt közölte az Origóval, hogy március 27-én, két nappal a Madách tér felújítása után kérte a kivitelező a Madách utca lezárását. Bár délután 5-kor munkatársunk még egy munkagépet sem látott a kordon mögött, az önkormányzat szerint szombattól kerül sor a munkagépek tárolására.

Este 9-kor két platós furgont és egy markolót lehetett látni az elkerített részen, amelyek így is csak az elzárt terület ötödét-hatodát foglalják el tudósítónk szerint. A Király utca és a Madách Imre utca között, a Rumbach Sebestyén utcában viszont rendőrségi szalagokat feszítettek ki, és nem engedik meg, hogy új autók parkoljanak le.

Mindössze ennyit lehet látni az elkerített részen Forrás: Origo

Az egyik rendőr a tudósítónknak azt mondta, hogy ezt a részt egy kampányrendezvénynek készítik elő, vélhetően tehát mégis lesz hol várniuk az eredményt Bajnaiéknak.

Az Együtt-PM sajtófőnöke azt mondta az Origónak, hogy hivatalosan semmilyen tájékoztatót nem kaptak. Képviselőjük egy órával ezelőtt tárgyalt a rendőrséggel, és abban maradtak, kora reggel visszatérnek a témára.

Az önkormányzat korábban azt közölte, hogy Madách tér felújításával összefüggésben a kivitelező a munkagépek és a szállítójárművek elhelyezése miatt kérte a Madách Imre út részleges közterület használati engedélyének kiadását. Arról pedig nem volt tudomásuk, hogy az Együtt éppen ott tartotta volna az eredményváróját.