Fodor Gábor még nem tudja

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tárgyalt még sem az Együtt-PM-mel, sem a DK-val Fodor Gábor arról, hogy csatlakozik-e a frakciójukhoz. Mivel mindkét pártnak négy képviselője van, szükségük van még egy képviselőre a frakcióalakításhoz. Fodor elképzelhetőnek tartja azt is, hogy függetlenként folytatja.
Vágólapra másolva!

Fodor Gábor a Magyar Liberális Párt elnöke egyelőre sem az Együtt-PM-mel, sem a DK-val nem tárgyalt hivatalosan arról, hogy melyik frakcióhoz csatlakozzon – ezt a politikus mondta el egy kérdésre válaszolva hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette, az MLP csak olyan döntést fog hozni, amelyik az önálló liberális politikai arculatot erősíti, mert újra meg akarják teremteni az önálló liberális pártot. Azt sem tartotta kizártnak, hogy függetlenként dolgozik majd az Országgyűlésben.

Fodor Gábor szerint egy frakcióhoz való csatlakozás kérdését majd akkor kell átgondolni, ha arra konkrét felkérést kapnak. Kiemelte: ő nem kezdeményez tárgyalásokat, ha mások megkeresik, azt viszont végiggondolja az MLP. Azt is elmondta, hogy nem hivatalosan „mindenféle beszélgetést folytatunk mindenkivel, de ezek nem hivatalos beszélgetések, és lényegében fantáziálások a helyzetről”.

A pártelnök – Mesterházy Attilával ellentétben – gratulált a győztesnek, mert a Fidesz 2010 után újra jelentős és nagyarányú győzelmet aratott. Azoknak pedig, akik a "kormányváltó erők szövetségét alkották", a vereség okait nem másokban, hanem magukban kell keresniük – folytatta. Emellett viszont leszögezte, hogy a választás nem volt fair, mert egyoldalúan lejtett a kormánypártok irányába a politikai pálya.

A Liberálisok jelentős sikert értek el, mert a 2010–2014 közötti időszak után újra van "liberális erő" a parlamentben – közölte. Az elmúlt időszak azért is nehéz volt, mert felerősödtek a szélsőséges politikai tendenciák, Európa- és demokráciaellenes eszmék láttak napvilágot – mondta. A liberálisoknak most az a dolguk, hogy a szabadságközpontú, az emberi szabadságjogokra, de eközben magára az emberre, az egyénre is fókuszáló gondolkodásmódot hozzák vissza a politikába – jelentette ki.

Fodor Gábor felvetette azt is, hogy érdemes lenne újragondolni a baloldali pártok együttműködését az EP-választáson és az önkormányzati választásokon.