Vágólapra másolva!
A nyolctagú csapat új feladatot kapott. Készíteniük kellett egy tudományos dokumentumfilmet "A Villalakó" címmel. A filmnek a Villalakóról, mint új alfajról kell szólnia, tehát a lényeg, hogy természetfilmként hasson a mű. Kikötés, hogy mutassák meg a Villalakó táplálkozási, tisztálkodási és párzási szokásait, valamint élőhelyét, viselkedését, reakcióit. 
Vágólapra másolva!

Szabadon dönthettek arról, hogy ki legyen a narrátor, az operatőr, és kik a szereplők, egy azonban biztos, a rendező, egyben felelős Leo. Húsz mondatból álló szöveg megírásával kellett kezdeni, amire fél órájuk volt. Az idő betartása, mint mindig most is gondot okozott, ám most, vagy véletlenül, vagy pedig azért, mert végre komolyan vették a feladatot, élvezhető lett a produkció.

Forrás: RTLKLUB

Új képek

A Villalakót, mit egy új fajt mutatták be. Utaltak arra, hogy szaporodása beszavazóval működik, még az elhullása kiszavazók útján történik. Azért megemlítették, hogy egyes egyedek képesek túlélni a kiszavazót, ám életük megismerése hosszú kutatómunka eredménye lehet. A gerincesek közé sorolták, de azt mondták van gerinctelen példánya is. (Sajnos nem tudni, hogy itt pontosan mire és kire gondoltak.)

Forrás: RTLKLUB

Táplálkozás tekintetében megkülönböztettek kultúr és ösztönlényeket. Az utóbbit természetesen Segal játszotta, és meg kell hagyni meglehetősen jól csinálta, olyannyira, hogy Tommyboy, aki vele szemben kifogástalanul étkezett, időnként majdnem kiesett a szerepéből, mert alig tudta visszafojtani vidámságát. Frenki volt az operatőr, tehát ő nem szerepelt, ezt talán csak akkor bánta, amikor a párválasztást Segal az ő kedvesén, Szilvin mutatta be. A lányok is nagyot alakítottak, végre mindannyian együtt működtek.

Most már tényleg csak a részidőn kéne javítani, amihez kiindulópont lehetne a kevesebb cigiszünet, illetve, ha nem töltenének hosszú perceket azzal, hogy maguknak gratulálnak, hogy "milyen király, amit csináltunk".