Pandora magának okozta a bajt

Vágólapra másolva!
A görög mitológiában az első ember párjául alkotott asszony neve a Minden Ajándék. Az istenektől kap egy szelencét, amiben minden földi baj és szenvedés benne van, hogy ezzel megrontsa az emberiséget. Nomen est omen.
Vágólapra másolva!

Akarata, makacsága, célratörése tántoríthatatlan. Igen nagy szorgalommal alapozza meg egzisztenciáját. Igen fontos számára, hogy birtokoljon. Elsősorban anyagi javakat, de az élet élvezetei sem elhanyagolhatók számára (evés, ivás, szeretkezés). A megszerzés motiválja. Tetteit és kapcsolatait az önzés és a hiúság irányítja, minden csak az ő érdekét szolgálhatja. Féltékeny. Senkire nincs tekintettel, ez megjelenhet túlhajszolt testiségben vagy erős erotikában. Önmagához nagyon elnéző, de másokkal szemben minden apróságot felró. Érzelmeit, vágyait teljességében akarja megélni, jó előadó, kitűnő érzékkel szerez magának pártfogókat. Szereti a művészeteket, a szépet, a természetből fel tud töltődni. Segítőkész, mindig megtalálja a módját a hogyannak.

Forrás: RTLKLUB

Ösztönösen meg tudja találni az önmaga számára a legmegfelelőbbet. Irtózik a kényszertől, de ő szívesen kényszerít másokat. A lelki csalódásokat gyorsan kiheveri, közben hatalmas érzelmeket él meg. Jó megfigyelő, becsvágyó, szenvedélyesen sikerorientált, hatalomra törekvő. Szereti, ha mindenki úgy táncol, ahogy ő fütyül. Ha úgy érzi, hogy vesztésre áll tüzes viselkedését váltogatja hűvös távolságtartással, önmérséklettel. Szeretete hol teljesen odaadó, hol követelőző, indulatos. A gondolatait kitűnő formában és módon adja elő, számára gondolkodással minden megoldható.

Fontos számára az információ, mindent meg kell ismernie, nem akar lemaradni semmiről. A sokoldalúság vonzza, nem az elmélyülés. Küzd az igazságért (a saját igazságáért), a jogért, az egyenlőségért. Használja nőiességét, szépségét, erotikus csáberővel hat. A legtöbb bajt önmaga okozza önmagának. Gyengéit, gyengeségeit rejtegeti, teljesen összekuszálódik, ha olyan derül ki róla, amit ő nem rak ki a kirakatba. Szuverenitását megőrzi, de egyetlen számlát sem hagy kiegyenlítetlenül. Intelligens, a mércét magasra teszi, de a kritikát nem viseli el, de saját kritikájának elfogulatlanságában hisz. Hasonlóan Segalhoz ő is képes saját érdekében "eladni a lelkét az ördögnek", de a tisztaság látszatát mindenáron fenn akarja tartani.

Feladata, hogy uralmi törekvéseit, hidegségét, korlátait hagyja a háta mögött. Önzését, anyagiasságát, érdekeit felejtse el, a gyengéket ne kihasználja, hanem segítse. Találja meg saját családját és abban élje meg teljességében az anyaságot, a szeretetet, az odaadást, az alázatot. S ebben a szerepben találja meg a teljes lelki békéjét, harmóniáját. Főpapnői palástját cserélje fel az anyai "kötényre", s ne rabszolgákat keressen maga alá, hanem társat maga mellé, akire felnézhet. Higgyen abban, hogy megtalálja az élete értelmét.

Köves Zsuzsanna
asztrológus