Collegium Villusz

Vágólapra másolva!
A Villa bentlakásos iskolájában Leo, Indián és Milo a tanár. A két konyhás Anett és Marcsi. A többiek a padban ülnek. Vidám a hangulat.
Vágólapra másolva!

A Villa egy bentlakásos iskolává alakult. A Collegium Villusz pedig nem más, mint az élet iskolája. Anett és Marcsi konyhások lettek, ők felelnek az iskola működéséért, és ők ketten döntenek minden fontos kérdésben. Anett és Marcsi állítja össze a napi menüt, ők tartatják be a fegyelmet is, ezért aztán ők nem is járnak be az órákra. A két konyhás teszi rendbe az ágyakat, mosnak és takarítanak.

Forrás: RTLKLUB

A két nevelő napi három étkezést biztosít diákjainak. Ezt ők készítik el és tálalják fel. Étkezések után ők tesznek rendet és ők mosogatnak. Az iskolások semmihez sem nyúlhatnak a konyhában, sőt, be sem léphetnek oda, így a hűtőt sem nyithatják ki. Szükség esetén főzési tanácsokat adhatnak a nevelőknek. A diákok csak a tanulással törődhetnek. Ha egy diák a szünetben megéhezik, vagy megszomjazik, jeleznie kell a nevelőknek, akik eldöntik, jogosult-e plusz élelemre vagy üdítőre. Délelőtt három negyvenöt perces órát tartalmaz az órarend, a szünetek tíz percesek. A három óra után ebéd következik, majd délutáni foglalkozás. A diákok csak jelentkezés után szólalhatnak meg az órákon.

A három óraadó tanár Leo, Indián és Milo. Minden tanár azt tanítja, amihez a legjobban ért. A tanárok csak saját óráikon állnak a katedrára, a többiek óráján diákként vesznek részt. A tanórákon a tanárok felelnek a fegyelemért, ha mégsem sikerül kordában tartani a diákokat, a tanárok büntetésre számíthatnak. Az első órát Leo tartja, aki az üzletvezető legfontosabb feladataiba avatja be a diákokat. A második óra Indiáné és a vendéglátós ismereteké. Milo tanár úr pedig rajzórát tart egy művészeti iskolában.

A diákok és a tanárok köpenyt öltöttek, Marcsi és Anett pedig klasszikus konyhás nénivé alakult át. Jenny és Ágica felváltva lelkendezett, milyen jó lesz újra az iskolapadban. Indián hüledezett, a többiek pedig nagy érdeklődéssel várták a tanítást.