Madách, a lila festő

Vágólapra másolva!
A lakók saját műveltségükkel szembesítették a többieket. A kérdés az volt, hogy ki a legokosabb, de kiderült a másik véglet is.
Vágólapra másolva!

Forrás: RTLKLUB

Minden egyes lakónak 20 perce volt rá, hogy a többiek számára kitaláljon egy általános műveltségi kérdéssort. A fejenként hat ravasz, akár becsapós kérdést felolvassták egymásnak, és ennek összesített nyertese kap majd egy meglepetést a többiektől. Tommyboynak savanyú volt a szőlő, Ágica se volt túl lelkes, hamarosan megtudjuk, miért.

Anett kérdései Petőfi Sándor körül forogtak, "mikor született, hogy hívják az anyukáját", kérdezte, meg hogy kinek a tiszteletére van a déli harangszó. További kérdéseire válaszolva, Ágica szerint Madách festette a Lilaruhás nőt, és Barcelona Spanyolország fővárosa, de Tommyboy se talált el egyet se.

Csaba évszámokat, Aranybullát, Dózsa-felkelést, angol polgári forradalmat kérdezett, meg hogy mikor halt ki az Árpád-ház (Milo, Katka 5-öt tudott, a többiek legfeljebb egyet).

Milo kicsit lazított az ő kérdésein, milyen állat ölte meg Zrínyi Miklóst, milyen színű a rózsaszín párduc, de viccnek szánt kérdései közül Katka és Ágica is elbukta a "melyik a nehezebb, egy kiló krumpli vagy egy kiló toll" klasszikust.

Forrás: RTLKLUB

Katka jól megszorongatta kérdéseivel a többieket: "mivel akasztja ki az őrnagy Örkény regényében Tótékat? Melyik a Kína két nagy folyója? Mit jelent az, hogy konvertibilis deviza?" Leo is lazázni akart: "Francois Villon: író, költő vagy focista? " Ágica: "Basszus, focistát írtam..."

Ágica biztosra ment: kedvenc sportolóját, tájegységét kérdezte, meg egy versrészletet, Tommyboy telefonszerelő a telefon feltalálóját, a legnagyobb bolygót, a legkisebb madarat kérdezte.

A 42 kérdésből Katka 31-et, Leo 26-ot talált el, a további sorrend: Csaba, Milo, Anett, Marcsi és Tommy 15 pontot, Ágica 10 pontot szedett össze. Ha nem hiszik, nézzenek utána.