ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


A Vad Angyal lesz a csajom, Michael Jackson a csicskám - Lovasi András a Társalgóban
2001. november 28., szerda, 15:24|Utolsó módosítás: 2003. április 15., kedd, 16:36

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Lovasi András válaszolt február 16-án az [origo] Társalgójában az olvasók kérdéseire. Az utóbbi időben Jancsó Miklós filmjeinek állandó betétdalnokává előlépett Lovasi mesélt készülő szólóalbumáról, a Kispál és a Borz zenekar jövőjéről valamint néhány dalszövegét is értelmezte. Azt is megmondta, kit klónózna, ha tehetné.

Szövegek

[origo]: Igaz, hogy sokat iszol? (hejjj)

Lovasi András: Már nem.

[origo]: Szoktál emlékezni az álmaidra? Megjelennek az álmaid a szövegekben? (mr_nativus)

Lovasi András: Ha rímelnek az előző sorra, akkor bekerülhetnek a pixisbe. :)

[origo]: Kikhez szólnak a szövegek? Hiszel-e abban, hogy ezekkel változtatni tudsz azokon a dolgokon, amelyeket rendszeresen felpanaszoltok számaitokban? Kicsit ugyanis megkeseredettnek, csalódottnak tűntök időnkent! (Joyride)

Lovasi András: A szövegek általában egy-egy emberhez, illetve senkihez se szólnak, csak amikor írom, arra gondolok, hogy az az illető mit szólna hozzá - ezt használom önkontroll gyanánt. Nem hiszek abban, hogy változtatni tudnék, de már én is meguntam ezt a "világfájdalmasságot", úgyhogy kutatom, hogy minek lehetne örülni.

[origo]: Mi az, ami 5 betű, és a szívhez szól? (Joyride)

Lovasi András: Gitár.

[origo]: Igaz, hogy néha csak a rimre mentek és ha megkérdezik, hogy mi az üzenet, akkor csak kitérni próbáltok? (Bagolytollll)

Lovasi András: Komoly ember nem beszél üzenetről. Azt meghagyjuk Ákosnak, meg a Republicnak. Nekik van, őket kérdezzétek.

[origo]: Mit csinál áramkörben a bagolytoll? (Bagolytollll)

Lovasi András: Pörög. :)

[origo]: Sokan hasonlítják versekhez dalszövegeidet. Nem gondolkodtál el még azon, hogy betörj a kortárs irodalmi életbe? (winettou)

Lovasi András Nem. Nincs hova. Illetve mit jelent az, hogy ülünk szórakozóhelyeken és szopjuk egymás ******?

[origo]: Mit jelent az, hogy "az erdőt földhöz vágta"? (Cili)

Lovasi András: Egy meteoritra gondoltam.. :)

[origo]: "Emese most már indul a buszod"... mi ihlette ezt a mondatot (ami egyébként nagyon jó és találó)? (Sharon_Stone)

Lovasi András: Semmi, ez így hangzott el egy patikában. Ott voltam...

[origo]: Kedvenc íród, vagy könyved? (Joyride)

Lovasi András: Van, vannak kedvenc íróim. Kurt Vonnegut, Heinrich Böll... a többit elfelejtettem, de a magyarok közül a Tar Sándort szeretem, Hajnóczyt, Esterházyt, de most a kedvencem Szily László Etetés című műve.

[origo]: Gondolkoztál-e azon, hogy ha 100-150 évvel ezelőtt születsz, akkor mit csináltál volna? Szerintem költő lennél, s nekem József Attila jut eszembe Rólad! (Joyride)

Lovasi András: József Attila 1905-ben született, hol jön az ki 150 évre? Különben is J.A. ennyi idős korára már meghalt.

[origo]: Most hallottam egy előadást az emberi klónozás lehetőségéről! Kit klónoznál? Magadat? (Joyride)

Lovasi András: Valamilyen jó nőt, agy nélkül, és leereszthetőre. :)

Filmezés

[origo]: Milyen az új Jancsó-film? (hejjj)

Lovasi András: Jobb, mint az előző volt, de rosszabb, mint a Lámpás...

[origo]: Ha nem szerepeltél volna az utóbbi Jancsó-filmekben, akkor is megnézted volna őket? (hejjj)

Lovasi András: Tévében biztos.

[origo]: Filmszerepet nem kaptál mostanában? (Guest08483)

Lovasi András: Soha nem kaptam még filmszerepet, mert nem vagyok színész. Csak statiszta legfeljebb. Az más kérdés, hogy marketingszempontokból néha szereplőnek tüntetnek fel.

[origo]: Mik a kedvenc filmjeid? (horsepower)

Lovasi András: Sok van, inkább a kedvenc rendezőmet mondanám: talán Rohmer...

Más zenék és zenészek

[origo]: Milyen zenéket hallgatsz legszívesebben? Melyik magyar együtteseket szereted? (Joyride)

Lovasi András: Radiohead, Beck, Cake, Red Hot Chili utolsó lemez, Moloko, 16 Horse Power, Klezmatics stb. Az utolsó évben egy csomó jó lemez jelent meg, Nyers, Hiperkarma, Heven, PUF, ezek mind tetszenek.

[origo]: Szoktál néha átvenni a kedvenceidtől? (Guest14057)

Lovasi András: Persze. Sokszor.

[origo]: A Jancsó-filmekben kezded átvenni a Cseh Tamás-féle szerepet. Ettől függetlenül is felmerült bennem, hogy a Bereményi és Lovasi-szövegek nyúlnak legmélyebbre. Vállalsz ilyesféle párhuzamot? (asdf)

Lovasi András: Szeretem őket, szeretem Cseh Tamást meg a Bereményit, szerintem ő a legjobb szövegíró, bár az utolsó Cseh Tamás lemez nagyon rossz.

[origo]: Mi a véleményed a Tilos-ról? (Guest84426)

Lovasi András: Ahhoz nem eléggé ismerem, hogy véleményt mondjak (vidéki vagyok), de a dumálós délelőtti műsorokat néha hallgattam régen, azok jók voltak. A hangütést meg hígabb változatban asszem elnyúlta az EstFM...

[origo]: Mit szólsz a mostani DJ-kultuszhoz? Te is ott pörögsz a drum'n bass partikon? (hejjj)

Lovasi András: Nagyon ritkán.

[origo]: Hogy tetszik Yonderboi? (Guest84426)

Lovasi András: Különösebben nem ismerem, az Almássy-n játszottunk együtt, meghallgattam a koncertjét: jó, de annyira nem, mint mondták a sznob barátaim. :)

[origo]: Miért mentél bele a KISPÁLraMIX kiadásába? Hogy született ez a lemez? Nagyon kilóg a többi közül! (Joyride)

Lovasi András: Azért remix, hogy kilógjon és nem Kispál lemez. Egy remix lemez arról szól, hogy egy DJ vagy más zenei megfejtő hogyan értelmez át egy más által írt dalt.

[origo]: Hallom, szert tettél valami remek számítógépre. Hogy boldogulsz vele? Tetszik ez a világhálósdi? (Guest16252)

Lovasi András: Egyelőre csak a pont.hu-s oldalakat nézegetem inkább, mert pl. rámentem a Radiohead.com-ra és borzalmas útvesztőbe kerültem, iszonyú, valami 50 oldalas... de azért lenyűgöző. Most azt csinálom, hogy elindulok valami újsággal, és onnan megyek jobbra-balra.

[origo]: Hogy viszonyultok az MP3-hoz? Örömmel tapasztaltam, hogy az egyik rajongói honlapon több mint 30 koncertetek anyaga van fenn. (csibegeza)

Lovasi András: Jelen formájában problematikus a dolog, mert nekem még nincs elég gyakorlatom abban, hogy letöltsem más zenekarok mp3-as file-jait - mert csak 3 hete van számítógépem. :)

Lemezek, fellépések

[origo]: Örülök, hogy ismét sikerült egy olyan lemezt kiadnotok, amely kicsit felidézte bennem a régi Kispált. Mikorra várható egy új Kispál lemez? Lesz valami új klipetek? (Guest08483)

Lovasi András: Két anyagon dolgozunk most, nekem lesz egy szólólemezem, ott a dalok már készen vannak, hangszerelés van vissza. Ezzel párhuzamosan csináljuk az új Kispál lemezt, ami úgy néz ki elég pörgősre sikerül, mert ott még csak a dalvázak vannak készen, szöveg még egy sincs.

[origo]: Meddig lehet/akarjátok ezt az együttest folytatni? Milyen tervek vannak? Milyen irányokban mennél tovább? (Joyride)

Lovasi András: Úgy fog változni a történet, hogy több mindent kezdünk el csinálni, a zenekar segítségével csinálom a szólólemezemet is, csak azok a kamaradarabok vagy csöndesebb valamik, amik jórészt hozzánk kötődnek, azok leválnak a zenekar testéről. Ezen kívül szeretnénk egy lemezt írni egy még meg nem talált énekesnőnek (4-5 dal van készen), és a Kispált addig működtetjük, amíg több örömöt találunk benne, mint bosszúságot.

[origo]:) Ákossal láthatóan nem kedvelitek egymást. Publikus az ok? (Guest84426)

Lovasi András: Ezt miből gondolod?

[origo]: Ákos korábbi Wanted riportjából, Z+ Izé, stb. (Guest84426)

Lovasi András: Sajnos zenekarban lenni eléggé problémás dolog, ugyanis mindenki nagyon kegyetlenül beszólogat mindenkinek, és sok kívülállónak, aki ebbe belecsöppen ez bizony ijesztő, de azért nincs különösebb baj.

[origo]: Készültök-e a Szigetre valami csemegével? Vagy "Sika, kasza, léc" lesz? (Guest84426)

Lovasi András: Minden évben megpróbálunk kitalálni valamit. Ez általában nem megy át a szervezők szűrőjén, ugyanis a legfőbb baj a Nagyszínpad, ahol kötött idő van, 45-50 perc játékidő, kapkodás, hisztéria. Na jó, az utóbbi években az nincs. A legfőbb probléma pedig az, hogy az utánunk következő "főzenekar"-ra van kihegyezve a technikai beállás, fények, hang, tehát bármit kitalálnánk, azon kívül, hogy milyen sorrendben játsszuk a számokat, olyan akadályokba ütköznénk, amiért nem érdemes belevágni. Jó példa erre, hogy talán a Sziget egyik legjobb magyar koncertjét a nagyszínpadon az a Korai Öröm adta, aki a Prodigy helyére beugrott és aznap nem volt világsztár. Konkrétan minden évben megkérjük a szervezőket, hogy játszanánk egy csendes-ülős koncertet, tavaly a Trafó-béli színházi előadást próbáltuk elvinni, nem azt modom hogy elzárkóztak, de nem tapsoltak örömükben és ragaszkodtak a Nagyszínpadhoz. Gyengébb világsztároknál jól jön egy Kispál koncert. :)

[origo]: Mi lenne, ha álnéven is fellépnétek a Szigeten valamelyik kisszínpadon, esetleg valami színházasdi, vagy irodalmi es...? (Guest84426)

Lovasi András: Idénre megfogadtuk, hogy nem játszunk a Nagyszínpadon, ilyen feltételekkel, úgyhogy még akármi is lehet...

[origo]: Visszatértek a "hatvanasévek" zenéjéhez? (Guest08483)

Lovasi András: Az új anyag egyelőre eléggé triós, ennyiben lehet...

[origo]: Hogy fog kinézni az a szólólemez? Gondolom vendégzenészként azért meghívod a Diósit??? (Guest68021)

Lovasi András: Diósit soha. De ő lesz a zenei producer. :)

[origo]:Hogy jött a szólólemez ötlete? (Guest14057)

Lovasi András: Összegyűlt annyi szám, hogy legyen egy ilyen, nagyjából olyan dalok, amikből egy-kettő fér fel egy Kispál-lemezre. Meg személyesebb is, azt gondolom...

[origo]:Kik működtek közre a szólólemezednél? (Guest84426)

Lovasi András: Egyelőre csak én. Mert egy szál gitáron írtam az egészet, és még senki nem hallotta, csak egy pár számot a Lecsó.

[origo]: Várható lesz majd egy újabb filmzene? (Guest08483)

Lovasi András: Ez felkéréstől függ, nem mi döntjük el, ha valakinek szüksége van ránk, az szól. és ha szimpatikus, elvállaljuk.

[origo]: A PVSK-indulón kívül nem gondoltatok arra, hogy feldolgozzátok, és megírjátok egy szám erejéig a MIZO nagy menetelését? (Guest08483)

Lovasi András: Nem.

[origo]: Turnéznátok újra a Tankcsapdával? (Guest88254)

Lovasi András: Most nincs róla szó, a Tankcsapda most annyira beindult, hogy szerintem nincs szükségük arra, hogy játszanak velünk, és más apropója meg nincs. Sajnos a nyári fesztiválokon is mindig külön napra tesznek bennünket (húzónevek) és így aztán elég ritkán találkozunk.

[origo]: Azt nem értem, ha a zenére és a szövegre ennyi időt és energiát fordítotok, akkor a plakát meg a CD borító miért mindig péko munkája, már annyira modoros, hogy jajajajajajajajaj!!! (Rezs)

Lovasi András: Azért, mert a zene meg a szöveg érdekel, és mire a borítóhoz érünk, már a PR tevékenység nem annyira köt le. Régen csináltam én is plakátokat, és amik a legjobban sikerültek, azok nem látszottak egyáltalán az utcán. :) Úgyhogy felhagytam vele.

Magánélet, ezaz, utópiák

[origo]: Mennyire tudod elviselni azokat a dolgokat, amik a modern "showman"-ság velejárói? Mennyire érzed Magad szabad művesznek?

Lovasi András: Ha ránk érted, el vagy tévedve. Ami Magyarországon van showbusiness címén, az kisstílű manufaktúrája és majmolása a nagy angolszász példának. Úgyhogy ahhoz valóban rendkívül erős jellem és nagy állóképesség vagy pedig halott lélek kell, hogy valaki igazi showman legyen. De ez nem csak a popzenére vonatkozik.
És ránk meg főleg nem. Én különben nehezen viselem. A Csinibaba idején pl. kifejezetten rosszul éreztem magam. Senki sem szabad, aki művész. :)

[origo]: Van családod, gyereked? (bllla)

Lovasi András: Igen, két gyermekem van és egy feleségem.

[origo]: Régebben Kispál úgy nyilatkozott, a zenélésen kívül nem ért semmihez, és nem is akar mással foglalkozni (ha jól emlékszem). Te hogy viszonyulsz ehhez? A "civil" életben mivel foglalkoznál szívesen? (winettou)

Lovasi András: A Kispál igazat mondott, bár szerintem nem gondolta komolyan. Mert szerinte tud pl. forrasztani, szikszalagot rátekerni fémtárgyakra, és az autójára törzsi jeleket festeni, hogyha sérülést észlel rajta. Ha nem csinálnám ezt, akkor mit csinálnék?

[origo]: Az, hogy a magyar könnyűzenében sokan a politikát is erőteljesen belekeverik, helyénvaló-e? (Joyride)

Lovasi András: Mindenhol belekeverik. Sőt, minket is belekevertek. 94-ben az SZDSZ támogatta a tavaszi turnénkat, és nekünk azt kellett ráírnunk a plakátra: "Támogatják a Szabad Demokraták, mert ők is szeretik." És ez így is volt.

[origo]: Mit gondolsz arról hogy az [origo]-n poszt-hippiként aposztrofáltak? (Guest83588)

Lovasi András: Még mindig jobb, mint a poszt-poppernek, vagy a poszt-yuppie-nak neveztek volna.

[origo]: Neked a koncert az munka vagy szórakozás? (Guest16252)

Lovasi András: Ritkán munka, még ritkábban szórakozás. Más.

[origo]: A NEO-ról mi a véleményed? (tejbegrr)

Lovasi András: Fél óra után unalmas... de még nem próbáltam speeddel, úgy lehet, hogy bejön. :) Csak sajnos nekem a speedtől ki akar ugrani a szemem, úgyhogy nem szedhetem.

[origo]: Szoktál verseket olvasni? (bllla)

Lovasi András: Ritkán. Most már...

[origo]: Akár ovisan, de valaha is hittél-e Istenben? (nagyon_)

Lovasi András: Ovisan nem, és a mai napig sem tudok erről úgy beszélni, hogy ne érezném nyálasnak magam, úgyhogy nem beszélek róla.

[origo]: Van kedvenc sportod? Sportolsz rendszeresen? (Joyride)

Lovasi András: Horgászom. És napi 35 fekvőtámaszt csinálok, pont mindig a 35-nél fáradok el.

[origo]: Mire ez a stílusváltás az utolsó két albumon? Amúgy nagyon jó mindkét stílus. (Noli)

Lovasi András: A következőn is lesz, és mindig úgy indulunk neki egy új lemeznek, hogy tök mást fogunk csinálni, aztán jönnek a képességeink, mint korlátok. :)

[origo]: Fog még nálatok "vengégeskedni" Rátgéber László? Annyira jól énekel. Jól kiegészítettétek egymást. (Guest08483)

Lovasi András: Azt írtuk neki, most a weboldalunkon is, hogy ha növeszt egy tarajt, mert minek veri magát, hogy punk, ha nem is tarajos. :)

[origo]: Élvezitek még a zenélést? Nem ártott meg ez a sok szerepelősdi? (Rezs)

Lovasi András: A szereplősdi megárt, de a zenélés más.

[origo]: Hogy emlékeztek vissza azokra a régi időkre, amikor még hatvanan tomboltak a koncertjeiteken a Fekete Lyukban? Lelkes közönség, aki minden koncerten ott volt, mert a zene már akkor is ugyanolyan jó volt. Így "híresként" mennyire más? (erdelyi)

Lovasi András: A Fekete Lyukban sose voltak hatvanan, mert akkor annyira ment, hogy ha esett, ha fújt, legalább 3-4-500 ember volt. tökmindegy hogy ki játszott. De ott különben nem szerettünk játszani, a vezetőség meg az öltöző miatt. De így visszagondolva biztos jó volt.

[origo]: Végül miért lett letiltva az Utolsó aktus a földön (Neo) remixklipje? (Guest84426)

Lovasi András: Nagyon hosszú történet, a Campus utolsó számában - ez egy pécsi egyetemi újság - olvasói levél formájában megírtam a történetet, légy szíves keresd inkább meg azt, vagy a honlapunkra majd ráteszem, mert tök sokan kérdezik.

[origo]: Van neked olyan, hogy kedvenc Kispál-szám vagy -lemez? Ha igen, melyik az? (Guest68021)

Lovasi András: Lemezek: Ágy, asztal, tévé , Bálnák , Holdfény , Velő.

[origo] : Milyen Kispál-számokkal rokon a szólóanyag? (Guest88254)

Lovasi András: Mennyország, az rajta is lesz.

[origo]: Miért kell a Mulatót hallgathatatlanul lajcsisan játszani koncerten? (nagyon_)

Lovasi András: Azért, mert nem is Lajcsis, hanem ez sörpunkos, és azért, mert a lemezváltozathoz élőben kb. 8 fúvós kellene.

[origo]: Fogtok az elkövetkezendő időben play back-elni? (Guest72596)

Lovasi András: Sosem playback-eltünk, illetve néhány tévéműsorban, és félpléjbek volt, néhány mozielőadás előtti díszbemutatón a Kicsit szomi.

[origo]: Politikailag hova sorolható a Kispál és Lovasi András? (unplugged)

Lovasi András: Én valami jó zöldpártot szeretnék, csak ne ilyen fasisztásat, hanem valami igazit. s akkor lehetnék besorolható. A Diósi az olyan MDF-es. A Kispál az Elektronikus Szakkör tagja, a Csülök meg csak dobosokkal beszélget, hogy hányas dobverőt használnak úgyhogy ennyi.

[origo]: Elénekelnéd mégyegyszer a Love Me Tender-t "Jimmysen" egy koncerten vagy más hangszín után néznél? (nagyon_)

Lovasi András: Azért, mert meghalt a Jimmy még nem magasztosult fel számomra. Még várok egy kicsit, aztán legfeljebb balázspalizok.. :)

[origo]: Hány százalékban élsz Pécsett és hányat Pesten?

Lovasi András: Pesten egy hónapban átlagosan 4-5 napot vagyok, lemez idején persze többet. A többiben vagy turnézunk, vagy otthon vagyok.

[origo]: Mikor fested be szőkére a hajad?

Lovasi András: Majd ha lesz egy olyan pasim, aki azt akarja. :)

[origo]:Mi a legfontosabb az életben Számodra? Milyennek képzeled el Magad és környezeted 25 év múlva? Hogy szeretnél élni? Gondolom zenélni mindig fogsz! (Joyride)

Lovasi András: A Vad Angyal lesz a csajom, és a Michael Jackson a csicskám (mint öreg néger pincér), és a lézerkardommal birizgálom a hamut a kandallóban.

[origo]

[origo]Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor