ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Pósa Árpád: Van tipikus Playboy-olvasó
2002. január 16., szerda, 18:23|Utolsó módosítás: 2003. április 15., kedd, 20:14

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Január 15-én Pósa Árpád, a Playboy főszerkesztője volt az [origo] Társalgó vendége. A főszerkesztő szerint azok a sikeres lapszámok, amelyek címlaplányának egy magyar sztárt sikerül megnyerni.


[origo]: Megmagyarázná nekem, hogy mi értelme van a Playboy-szerű újságoknak? Apu a családi körben is nézhessen szexet, pucér nőket, és közben úgy csinál, mintha a cikkeket olvasná? (meteurologus)

Pósa Árpád: Nincs egyetlen egy olyan termék sem a világon, a kenyeret leszámítva, amely mindenkinek készülne. A Playboy sem készül mindenkinek, csak azoknak, akik szívesen olvasnak komoly riportokat, és közben egy-egy szép aktsorozatot is megnéznek. Magyarországon belőlük körülbelül 200 000 van.

[origo]: Hogy néz ki a "tipikus Playboy-olvasó"? Van ilyen egyáltalán? (nyuszika)

Pósa Árpád: Nagyon remélem, hogy van tipikus Playboy-olvasó. Annál is inkább, mivel mi elképzeltünk egy ilyen férfit. Időnként vállalom, hogy magamat is a célcsoport egyik tagjának tartom, remélem, hogy olvasóink döntő többsége megtalálja magát ebben a miliőben, amit ideális olvasónknak alakítottunk ki.

[origo]: Kik publikálnak mostanában a Playboyban? Továbbra is a 40 -50+ aranyifjú jófejek adják a nevüket, arcukat, vagy az ifjúság? (meteurologus)

Pósa Árpád: Tudni kell, hogy a Playboy nem csak a fiatalok magazinja. Az ideális olvasó valahol 25-45 év között van, ilyen formában a szerzők sem lehetnek más korosztályból. Ha valaki figyelmesen átolvassa az ajánló oldalunkat, és megnézi szerzőink portréit, láthatja, hogy nagyjából a 25 éves, de már nem kezdő újságíróktól kezdve az akár 50-60 éves írókig mindenki előfordulhat a palettán.

[origo]: Mi a véleménye, sikk a Playboyban publikálni? (meteurologus)

Pósa Árpád: Úgy tűnik, hogy a felkért szerzők szívesen írnak a Playboyba, sőt nagyon sokat érdeklődnek a lehetőség iránt.

[origo]: Mi alapján választják ki a lányokat? (sutite)

Pósa Árpád: Az ismeretlen lányokat elsősorban szépségük alapján, ők a playmate-ek, a sztárokat pedig elsősorban ismertségük alapján.

[origo]: Sokszor olvasható, hogy az újságban megjelent képeket utólag retusálják. Ez tényleg így van? (PapLan)

Pósa Árpád: Igen, ez így van. Vannak olyan különböző fotótechnikai hibák vagy egyéb apró malőrök, amiket a számítógép segítségével eltüntetünk, annak érdekében, hogy a kép maximális szépséget sugározzon. De ez nemcsak az aktfotókra vonatkozik, gondosan kezeljük a magazinban megjelenő összes fotót.

[origo]: El szoktad mesélni az ismerőseidnek, hogy erről vagy arról a nőről mennyi hájat kellett "leszedni" az utómunkálatok során? (nyuszika)

Pósa Árpád: Még ha előfordult volna ilyen, akkor sem meséltem volna el. Amennyiben egy modellen van némi túlsúly, annak elrejtését nem elsősorban számítógéppel kell/lehet megoldani, sokkal fontosabbak a beállítások és a megvilágítás. A fotózásnál több minden eldől, mint amennyit olvasóink gondolnának.

[origo]:  Kik a leghíresebb visszautasítók? (halli)

Pósa Árpád: A visszautasítókról soha nem nyilatkozom, és ezzel elsősorban őket szeretném védeni.

[origo]:  Igaz, hogy milliós nagyságrendekben vannak azok az összegek, amikkel kecsegtetitek a nagynevű hölgyeket? (nyuszika)

Pósa Árpád: Szerintem az összeg, amit fel tudunk kínálni. több mint vonzó.

[origo]: Mi a gyakoribb a hírességeknél, hogy ti keresitek meg őket, vagy különböző úton-módon ők jelentkeznek nálatok? (nyuszika)

Pósa Árpád: Döntő többségüket mi keressük meg, elvétve történik meg, hogy közös ismerős, többnyire fotós révén üzennek nekem.

[origo]: Van olyan magyar híresség, aki ajánlkozik, és akit Önöknek el kell utasítaniuk? (meteurologus)

Pósa Árpád: 8-10 ilyen eset fordult elő az elmúlt másfél évben. Időnként a kor, időnként az imidzs, időnként más miatt kellett elutasítanom az önkéntes jelentkezőt.

[origo]: A Playboynak van egy éves kerete, amit a hírességekre fordíthat? (nyuszika)

Pósa Árpád: Igen, van ilyen keretünk. Tervszerűen próbálunk meg bizonyos számú ismert magyar hölgyet megnyerni olvasóink számára.

[origo]: Mennyi időre tudja előre, hogy kik lesznek a következő lapok sztárjai? Mondana egy pár nevet? (nyuszika)

Pósa Árpád: Sajnos előre nem mondhatok neveket, az időzítés a mi szakmánkban is nagyon fontos. Én ebben a pillanatban júliusig tudom, hogy mikor ki lesz a lap oldalain.

[origo]: Ön szerint a hírességek közül ki a legszebb? Kit látna szívesen a címlapon? (PapLan)

Pósa Árpád: Az esélytelenek nyugalmával tudom mondani, hogy Erős Antóniát és Béres Alexandrát nagyon szívesen látnám a címlapon. Ők vélhetően egyhamar nem kerülnek oda.

[origo]: Anettkáról mikor készít felvételeket a Playboy? Vagy ő túl ronda hozzá? (PapLan)

Pósa Árpád: Anettkáról egyelőre nem áll szándékunkban képanyagot készíteni, de nem tagadom, hogy az ötlet már megfordult a szerkesztőség fejében.

[origo]: Mennyire számít az újságnak, hogy a címlaplánya ismert legyen? Vagy inkább a szépség, a kisugárzás a fontos? (PapLan)

Pósa Árpád: Tapasztalataim szerint nagyon fontos a név, az ismertség, és közben persze nem szabad elhanyagolni a szépséget és a kisugárzást sem. A legnagyobb példányszámban azok a lapszámok kelnek el, amelyek címlapján ismert magyar sztár látható.

[origo] Mennyi ideig győzködnek egy-egy hírességet? Van olyan, hogy azt mondják, hogy "most már, ha akarna sem jöhetne hozzánk", mert már annyi ideig "könyörögtünk" neki? (nyuszika)

Pósa Árpád: A győzködés többnyire nem szokott sokáig tartani, de ettől még megtörténhet, hogy a körülmények 6-12 hónapos tárgyalási, várakozási időre kényszerítenek bennünket. A nemleges választ férfiként kezeljük, azaz nem tekintjük véglegesnek, hanem időről időre újra megkeressük a korábban elutasító sztárokat.

[origo]: A tipikus Playboy-olvasó hol szerzi be a lapot? Vásárol más szex- vagy pornóújságot is, vagy kizárólag Playboyt? (meteurologus)

Pósa Árpád: A Playboy-olvasók döntő többsége standon vásárolja meg az újságot, tehát nem szégyelli megvenni. Csak remélni tudom, hogy nem csap hozzá pornólapokat.

[origo]:  Mennyire nagy nőfaló a Playboy főszerkesztője? (nyuszika)

Pósa Árpád: Stabil monogám kapcsolatban élek. Ezen a poszton igazából egy dologgal lehet megdőlni, a csajozással. Márpedig egyelőre még szeretnék maradni.

[origo]: Mit szól a családja ahhoz, hogy a Playboynál dolgozik? (lef)

Pósa Árpád:  Szüleim büszkék rám. Még a Playboy előtt felbomlott a házasságom, így volt feleségem véleményét igazából nem ismerem, de tudom, hogy szurkol nekem. Barátnőmet viszont már a jelenlegi helyzetben ismertem meg, és azt hiszem, velem járó rosszként kezeli munkámat.

[origo]: Hány éves vagy, és mit csináltál, mielőtt a Playboyt főszerkesztője lettél? (nyuszoka)

Pósa Árpád: 38 éves vagyok. A Playboy előtt a CKM férfimagazin főszerkesztője voltam.

[origo]: Miért jött el a CKM-től? A Playboy többet fizet vagy nagyobb név a szakmában? Esetleg más oka volt? (PapLan)

Pósa Árpád: A két lapot egy kiadóház adja ki, házon belül történt meg az áthelyezésem, és nem a pénz, hanem az új kihívás, illetve a nemzetközi márkanév vonzereje döntött.

[origo]: A szobád fala tele van meztelen lányokkal? (nyuszoka)

Pósa Árpád:  A lakásomban egyetlen aktfotó sincs jelenleg a falakon. Más jellegű művészi alkotások díszítik, de ez nem egy szándékos szelekció végeredménye, így alakult.

[origo]: Önnek ki a kedvence a magyar pornós lányok közül? Ismeri őket? (nyuszika)

Pósa Árpád: Az ismert magyar pornós lányok közül már nagyjából mindenkivel találkoztam, mivel érdeklődtek a CKM-ben és a Playboyban való megjelenés iránt is. Nincs közöttük kedvencem, többségüket filmben sem láttam. Az újságokból úgy látom, hogy Monique és Michelle irányítja legügyesebben a dolgait.

[origo]: Mit szól ahhoz, hogy elárasztják a pornósztárok a választásokat? (nyuszika)

Pósa Árpád: Az ország minden polgárának lehetőségében áll, hogy jelöltesse magát, számomra komikusan hat, amikor egy pornószínész a pornóbéli tevékenysége révén, illetve annak demonstrálásával tud bejutni bármelyik parlamentbe. Ha pornótól elvonatkoztatva politizálni tudnának, akkor vélhetően senkit nem zavarna a múltjuk és jelenlétük a politikusok között. A választókon múlik, hogy komolyan veszik őket, vagy nem.

[origo]: Miért nincs magyar internetes oldala a Playboynak? Tervben van? Nincs rá kereslet? Mennyit áldoznának a playboy.hu-ra? (PapLan)

Pósa Árpád: Kiadónk csupán a magazin kiadási jogát birtokolja, és nincs jogi lehetősége honlapot létrehozni. A playboy.hu gyakorlatilag nem is létezik, de remélem, hogy a közeljövőben lesz olyan internetes vállalkozás, amely elkészíti, és majd együtt tudunk működni.

[origo]: Az [origo]-n látni Playboy-cikkeket, előzeteseket. A Playboy akkor elkötelezte magát az [origo] mellett? (PapLan)

Pósa Árpád: Majdhogynem fogalmazhatnánk így is.

[origo]: Tervezi-e a Playboy, hogy internetes szexportálokon hirdeti magát? Mit szólna ahhoz, ha egy ilyen megkeresné az újságot hirdetési felületet kínálva? Kivel lehet felvenni a kapcsolatot?

Pósa Árpád:  Nem tervezzük. Ilyen megkeresések már voltak a múltban, és mint az kiderülhet, nem hirdetünk ezeken a felületeken.

[origo]: Szokott-e internetezni? Látogat-e konkurens lapokat? Mi a véleménye a magyarországi ingyenes erotikus weblapokról? (PapLan)

Pósa Árpád: Elég sokat szörfözök az interneten, és természetesen meglátogatom a konkurens magazinok honlapjait, ha van. Az erotikus honlapokon viszonylag kevés időt töltök el, mert többségük nem tud kimenekülni a pornó bűvköréből.

[origo]: Üdvözlöm! Nagyon jó a lap, gratulálok hozzá! Sok férfitársam kívánságát teljesítenék, ha benne lenne egy sorozat Elisabeth Shue amerikai színésznőről. Ezt várom a Playboy nyuszitól húsvétra! (Tesco-gazdasagos)

Pósa Árpád: Köszönjük a gratulációt. Sajnos kívánságának teljesítése amerikai kollégáinktól függ. De ismervén idei terveinket, kérném, hogy valaki mást válasszon húsvétra.

[origo]Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor