ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Sztárbuli a Boxutcában
2002. október 31., csütörtök, 21:18|Utolsó módosítás: 2003. április 16., szerda, 19:40

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Ökölvívó világsztárok, a hamburgi Universum Box Promotion szinte teljes vezérkara, a pesti társasági élet ismert alakjai, s nem utolsósorban megannyi roppant csinos hölgy sereglett össze vasárnap este Kovács István éttermében, a Boxutcában. A bankett apropója többszörös volt. Először is a szombati, debreceni profiboksz-gála - Erdei Zsolt első hivatásos címmérkőzése - afféle "levezetése" - ettől függetlenül a házigazda ezt az alkalmat ragadta meg arra, hogy elbúcsúzzon az Universumtól, fél évvel visszavonulását követően.


Képgaléria a buliról

Nézze meg a buliról készült videofelvételeket:

Első rész
Második rész
Harmadik rész
Negyedik rész

Az Universum küldöttségét Peter Hanraths gazdasági igazgató és Fritz Sdunek főedző - korábban Kokó, jelenleg Erdei trénere - vezette. A legnagyobb érdeklődés azonban a három megasztár, a WBO félnehézsúlyú, veretlen világbajnoka, Dariusz Michalczewski, valamint a Klicsko-testvérpár érkezését előzte meg. A két ukrán óriás viszonylag korán megjelent, a Tigris azonban csak este fél tízkor futott be Hajdúszoboszlóról, ahol még a kissé viharos szombat éjszaka fáradalmait pihente ki.

"Még nem volt alkalmam elbúcsúzni az Universumtól, attól a csapattól, amely négy és fél éven keresztül a munkaadóm volt, s amelynek égisze alatt eljutottam a profi világbajnoki címig" - mondta Kovács István, a világ egyetlen olyan ökölvívója, aki az amatőrök és a profik között is minden lehetséges címet - junior Eb, felnőtt Eb, vb, olimpiai-aranyérem, hivatásos világbajnokság - elhódított. Kovács Peter Hanrathstól egy hatalmas bokszkesztyűt kapott, amelyen - örök emlékül - ott van az Universum valamennyi vezetőjének és sportolójának aláírása.

Forrás: ORIGO
Profi világbajnokunk pózolt a két hatalmas termetű Klicsko-fivérrel is, akik között szinte elveszett. "Lennox Lewis nem térhet ki előlünk, előbb-utóbb meg kell mérkőznie valamelyikünkkel, különben elveszíti világbajnoki" övét - jelentette ki dr. Vitalij Klicsko, a testvérek közül az idősebb (31 éves) és két centivel magasabb (202 cm). "Igaz, ha kiáll bármelyikünkkel, akkor is elveszíti..."

Vitalij, a WBO interkontinentális bajnoka, korábbi világbajnoka és Vlagyimir (Steel Hammer, magyarul Acélkalapács), a WBO jelenlegi világbajnoka arról beszélt, hogy ők a sportban és a magánéletben is szinte egy test, egy lélek, sikereik alapja és háttere a testvéri szeretet, összetartás. Vlagyimir, Atlanta olimpiai bajnoka 37-1-es, Vitalij 30-1-es profi mérleggel rendelkezik. A Vasököl (Iron Fist) névre hallgató báty legközelebb november 23-án lép szorítóba, amikor Dortmundban Larry Donalddal mérkőzik meg. Öccse december 7-én, Las Vegasban bokszol világbajnoki címvédő meccsen, még nem tudni, kivel (Jim McCline-ról suttognak).

Klicskóék amúgy kulcsfigurák az Universum Box Promotion gépezetében, rajtuk keresztül, pontosabban általuk kísérli meg a betörést az amerikai piacra a legnagyobb német, s egyben európai ökölvivó-istálló.
Erdei Zsolt, a 13. profi összecsapásán 13. győzelmét arató immár interkontinentális bajnok erősen emlékeztetett az Álmatlanság című vadonatúj Al Pacino-film főszereplőjére.

"Egyetlen percet sem aludtam az éjjel, reggel hat felé próbáltam meg lefeküdni, de nem ment: még mindig legalább 120 volt a pulzusom" - mondta Madár az [origo]-nak. "Annyira feldobott állapotban voltam, annyiszor újra meg újra lebokszoltam magamban a Jim Murray elleni meccset (melyet az 5. menetben kiütéssel nyert meg a dél-afrikai versenyző ellen), hogy nem jött álom a szememre. Aztán háromszor is megreggeliztem, mert mindig összeakadtam egy-egy barátommal, aki újra elhívott az étterembe... Most megittam egy korsó sört, és már alig forog a nyelvem, mindjárt állva elalszom."

- Utólag visszagondolva mi a véleménye teljesítményéről?
- Az, hogy profi pályafutásom alatt még sohasem voltam ennyire "egyben", ha érti, mire gondolok. Ezért is tudtam kiütni Murray-t, aki pedig nem volt egy "ürge". Ha nem vagyok ennyire kirobbanó formában, akkor gondot is okozhatott volna.

- Mikor lép legközelebb szorítóba?
- Még az is felmerült, hogy már egy hét múlva, de aztán ez az őrültség lekerült a napirendről. Viszont könnyen előfordulhat, hogy december 7-én én is verekszem Las Vegasban, Vlagyimir Klicsko mérkőzésének kísérőprogramjában. Az jó lenne.

- Ez a csúnya repedés az orrán, ami Murrey fejelése miatt keletkezett, már gyógyul?
- Körömvirág-kenőccsel kenegetem, ez segíti a hámképződést. De nem zavar különösebben, kinek legyenek forradások az arcán, ha nem egy profi bokszolónak? Hiszen ez mesterségünk címere.

- Nem zavarja, hogy egy Európa- vagy világbajnoki címhez éppen valamelyik Universumos ökölvívó testén keresztül vezethet az út? Hiszen Thomas Ullrich vagy - hogy ne menjünk messzire - Dariusz Michalczewski is az ön súlycsoportjában bokszol, helyesebben szólva ön bokszol az ő kategóriájukban.
- Ez nem probléma, nyilvánvalóan úgy irányítják majd a pályafutásunkat, hogy különböző világszervezeteknél vegyük célba a koronát. Michalczewski különben is - szerintem - nemsokára visszavonul. Elmúlt 34 éves, még háromszor lép szorítóba, hogy meglegyen neki az ötven profi meccsen elért ötven győzelem, ami világrekord, s akkor szépen leteszi a kesztyűt.

- Anélkül, hogy megmérkőzött volna a súlycsoport királyával, az amerikai Roy Jones Juniorral?
- Annak a meccsnek szerintem nincs esélye. Igazán egyik sztár sem akarja, túl nagy kockázatot jelentene mindkettejüknek.

Forrás: ORIGO
Eközben Michalczewski bőszen fogyasztotta asztalánál a sertéspörköltet nokedlivel, s egyik korsó sört a másik után gurította le, nem sok figyelemre méltatva az újságírókat. Róla azt mondják, hogy mindent teljes odaadással végez: a felkészülési időszakban, amikor rendszerint nyolc hétig edz kőkeményen egy-egy címmérkőzésére, egyetlen korty alkohol sem csúszik le a torkán, ám amikor pihen - mint most a Richard Hall ellen szeptember 14-én megnyert, véres csata után is
teszi -, akkor, úgymond "ereszd el a hajam" stílusban éli az életet.

Mint vasárnap este a Boxutcában is, ahol az est "hivatalos" része után kivilágos kivirradtig tartott a táncmulatság.

Ch. Gáll András

[origo]Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor