ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Nem vagyok pótolhatatlan! - Urbányi István a Társalgóban
2002. november 25., hétfő, 18:56

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Urbányi István, a Kispest egykori játékosa sok mindent megélt már: focizott az Egyesült Államokban, klubot igazgatott Tatabányán, televíziós szakértőként működött, míg legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy letiltották a Magyar Televízió képernyőjéről. Az [origo] Társalgójának látogatói erről és sok másról faggatták a sportembert.


"Szeretek ugrálni, már a fociban is ez volt a bajom" 1/4. oldal >>

Fotó: Varga Ferenc [origo]

Urbányi István: Jó napot, jó szurkolást - mondaná más, mert én nem mondhatom, ez a köszönés ugyanis védve van. Úgyhogy helló! :) Szabad a pálya, mindent lehet kérdezni, ne kíméljetek - hozzá vagyok szokva a kiképzéshez! Sőt, most talán még válaszolni is tudok. :)

Miért is tiltottak ki a TeleSportból? (mindgap)
Urbányi István: Nem vagyok kitiltva, csak letiltva, ami annyit jelent, hogy ebben az évben nem szerepelhetek a képernyőn. Biztos van, aki erre felsóhajt: hála Istennek! De van olyan is, aki ha ettől nem is nyúl a fegyveréért, de kevésbé érzi változatosnak a közvetítést. Egyébként rögtönzött "szurkolói ankétot" szerveztem Újpesten, a belépő a kerítés átlépése volt. Az egésznek a megjelenítése a médiában, ami leginkább az internetre vonatkozik, olyan "jól" sikerült, hogy Vitray Tamás, a TS főszerkesztője ezt a döntést hozta. Amúgy meg anyáztak elég rendesen, ami különösebben olyan módon nem zavar, hogy emiatt idegesíteném fel magam, egész egyszerűen nem szeretem, ha megválaszolatlan kérdések maradnak a levegőben - ezért voltam én néhány másodpercig a levegőben. És mivel senki nem ütött orrba, nem is kerültem újra a levegőbe.

Akkor most pontosan mi is a helyzet Vitray úrral és az MTV-vel? (Kimi__)
Urbányi István: Vitray Tamás megértette, hogy miért ugrottam a szurkolók közé, ám az ő megítélése szerint a riporter semmilyen körülmények között sem reagálhat ezekre a fikázásokra. Én úgy gondolom, és erre korábban is többször volt példa, ha valamit meg lehet személyesen beszélni, és erre van lehetőség, idő, akkor azt tegyük meg. Lehet, hogy ez szokatlan, de azok a szurkolók, akik azt az egy-másfél órát ott töltötték az eset után, talán gazdagabbak lettek néhány információval, illetve elmondhatták valakinek a véleményüket, aki a "másik" oldalt képviseli.

Akkor neked csak Vitrayval van gondod? Csak mert a tévéről nekem úgy tűnt, hogy Jenővel (Knézy) jó viszonyban vagytok. (Perro_Caliente)
Urbányi István: Ő a főszerkesztő, a döntéseket ő hozza, egyébként nekem semmi gondom ezzel: egy vezetőnek az a dolga, hogy az ott dolgozók cselekedeteit elbírálja, és amennyiben úgy gondolja, hogy valami nem helyénvaló, annak legyen következménye. Jenővel nem vagyok semmilyen viszonyban, részemről működik a kollegialitás, bár elég kevés dologban értünk egyet.

Te magad hogyan ítéled meg az Újpesten történteket? Hibáztál, amikor úgymond "felvetted a kesztyűt", és válaszoltál a Téged kritizálóknak? (gguszti)
Urbányi István: Nem válaszoltam az engem kritizálóknak. Bár szerintem ez nem kritika volt, én ezt máshogy hívom. Odamentem, lehetőséget adtam, hogy ne maradjon bennük semmi. Soha nem szóltam vissza, soha nem mutogattam kifelé, de ahogy már említettem, többször is beszélgettem szurkolókkal, akik ilyen-olyan dolgokat a szememre vetettek. Nem elsősorban azért, hogy megváltoztassam, inkább azért, hogy tájékoztassam őket, vagy plusz információt adjak nekik.

Mégis, mit beszéltél meg a szurkolókkal? Hogy a rokonaid nem azok, akiknek mondják? Mit kell ezen beszélni? (scar_)
Urbányi István: A beszélgetés nem arról szólt, hogy én kikérem magamnak, miket mondanak, hanem hogy megkérdezzem, mi váltja ki belőlük azt, hogy ilyeneket mondanak. Szerintem ez jelentős különbség.   

Ittál a közvetítés előtt? Jó lenne megtudni... (Tillas)
Urbányi István: Ezt ott is megkérdezte valaki, mert úgy érezte rajtam, aztán kiderült, hogy a mellettem álló lehelete volt... Nem iszom, az egy másik televíziós.

Hogy befolyásolja az ügy a médiás pályafutásodat? Megrövidíti? (Blickfang)
Urbányi István: Erősen gondolkodom rajta. Egy biztos, az, hogy szakkommentátor, részemről megszűnik, már az elején is éreztem, hogy ha valakivel ki akarnak tolni, akkor kinevezik szakértőnek. Ebben az országban olyanról még nem hallottam, hogy valaki népszerű lehet mint szakértő. Egyébként nem is vagyok az, a televíziónál kezdtem dolgozni, miután befejeztem a pályafutásomat. Elvégeztem ehhez kapcsolódóan egy iskolát, amit jó néhány mai riporter is, izgalmas, érdekes terület, de az én stílusomnak kicsit kötött. Én szeretek ugrálni. Ez volt a bajom a fociban is, a vezetők folyton azt mondták: mit ugrálok állandóan?


1/4 következő oldal >>

1. "Szeretek ugrálni, már a fociban is ez volt a bajom"

2. "Senki nem menne a Dunának, ha nem közvetítenék többet"

3. "Álmaimban Amerika visszainteget"

4. "Soha nem lesz már erős a magyar foci"Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor