ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Nem vagyok pótolhatatlan! - Urbányi István a Társalgóban
2002. november 25., hétfő, 18:56

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb


"Senki nem menne a Dunának, ha nem közvetítenék többet" << 2/4. oldal >>

Fotó: Varga Ferenc [origo]

Hogyan döntene, ha holnap felkérnék, legyen az Újpest edzője? (meso)
Urbányi István: De jó kérdés! Az első reakcióm az lenne, hogy milyen nagy dolog, s hogy milyen szerencsés vagyok. A második meg a Fradi, merthogy az Újpest lenne akkor az első. :-))

Akkor is teljesen gáz, hogy pont Téged vesznek le a képernyőről, az unalmas, közhelyesen közvetítő riporterek meg készülnek az olimpiára. Te voltál az egyetlen, akinek a közvetítése alatt nem vettem le soha a hangot. Tavasztól újból fogsz közvetíteni? (Perro_Caliente)
Urbányi István: Köszönöm! Ebből a fajta kritikából - mert ez is az, csak pozitív - az elmúlt egy évben sehol nem jelent meg egy sor sem, ami két dolgot jelent: az egyik, hogy te vagy az egyetlen, aki így gondolkodik, a másik lehetőség pedig, hogy akik így gondolkodnak, azok nem olyan hangosak. Egyébként gondolkodom a folytatáson, ahogy említettem, szakértőként biztos nem, riporterként még kérdés. Vitray Tamás jelezte, hogy szeretné, ha valamilyen formában továbbra is a TeleSportnál dolgoznék, de erre egy élményemet szeretném válaszként elmondani. A 96-os angliai Európa-bajnokság döntőjén Faragó Richárd mellett ültem a  közvetítőállásban, már akkor is néha közbeszólhattam - jó régen volt :) - , a mérkőzést követően Ricsi azt mondta, hogy ugye mekkora dolog, hogy itt lehetünk? Az én válaszom pedig az volt, óriási dolog, hogy mi itt fönt lehetünk a közvetítőállásban, ennél már csak egy nagyobb dolog van, az viszont ott lent a pályán. És nem az oldalvonal mellett futkosó riporterre gondoltam...

Visszanézi a közvetítéseket, amelyekben szerepel(t)? Ha igen, mit érez, amikor feldedezi, hogy olyat is mondott, ami a magyar nyelv alapvető szabályainak sem felel meg? (meso)
Urbányi István: Inkább annak örülök, amikor olyat fedezek fel, ami megfelel a magyar nyelv alapvető szabályainak. Összességében elég kritikus vagyok magammal, mindig visszanézem, és nem mindig tetszik. De igyekszem. :) Anyanyelvi szinten azért nem vagyok teljesen reménytelen alak, s ezt nem én mondom, hanem olyanok, akiknek adok a véleményére. Ugyanakkor azért azt ne felejtse el senki, hogy csak élő műsorokban veszek részt, nincs súgó, és nincs lehetőség a hülyeségeket kivágni. De szerintem nem is kell, a hülyeségeimmel együtt vagyok egész. De nem egész hülye! :)

Mit tart előbbrevalónak, a szakértelmet vagy a kommunikációs felkészültséget? (meso)
Urbányi István: Minden a kommunikációról szól. Én nagyon kevés dologhoz értek olyan módon, mint az adott terület specialistái (szakértői), de szinte mindenről van véleményem, amit kisebb-nagyobb nyelvtani hibákkal megpróbálok megfogalmazni. Egyébként most nem én gépelek, tehát a bakik miatt kéretik nem az én anyukámat emlegetni. Viszont a segítőtársam előtt minden tiszteletem, rendezetlen mondataimat rendezgeti, az ly-t és a j-t helyére teszi. Köszönet érte.

Mivel foglalkozol addig, amíg nem leszel képernyőn? (Perro_Caliente)
Urbányi István: Gyerekeimmel, van három, parádés mindegyik - egyik sem hasonlít rám ugyanis. :) Plusz tartok edzéseket gyerekeknek, ők élvezik, így én is.

Mit gondol, ha soha többé nem szerepelhetne a képernyőn, hányan mennének a Dunának bánatukban? (meso)
Urbányi István: Szerintem senki, de ezt talán nem is így kell nézni: nem vagyok sem nélkülözhetetlen, sem pótolhatatlan. Viszont én voltam az első olyan labdarúgó, aki még aktív pályafutása alatt televíziós műsort vezetett (Fociles, Sportvarázs), és talán sikerült valamit az igencsak negatív labdarúgóimázson változtatnom.

Nem érdeklődnek irántad a nagyobb kereskedelmi csatornák mint kommentátor iránt? (DobyOne)
Urbányi István: Elsők között kaptam ajánlatot a Sport1-től, ami nagyon megtisztelő volt, de  az MTV mellett döntöttem. A labdarúgás alapvetően a magyar tévénél van, ez egy bizonyos kötöttség.


<< előző oldal 2/4 következő oldal >>

1. "Szeretek ugrálni, már a fociban is ez volt a bajom"

2. "Senki nem menne a Dunának, ha nem közvetítenék többet"

3. "Álmaimban Amerika visszainteget"

4. "Soha nem lesz már erős a magyar foci"Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor