ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Nem vagyok pótolhatatlan! - Urbányi István a Társalgóban
2002. november 25., hétfő, 18:56

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb


"Álmaimban Amerika visszainteget" << 3/4. oldal >>

Fotó: Varga Ferenc [origo]


Nagyon meglepődtem, amikor Amerikába szerződtél és fociztál. Hogy is volt ez? (goooool)
Urbányi István: Én is meglepődtem. Egy volt csapattársam a Honvédból, Robert Warzycha szerződött ki előttem, ő komoly referenciákkal rendelkezett. Korábban az Evertonban is focizott, nekem viszont ki kellett mennem egy válogatóra. Egy hét Florida, teljes ellátás, már ez is jó volt. :) De ott bármennyire is hihetetlen, úgy alakult, hogy a teljesítményem alapján később szerződést ajánlottak. Itthon kevesebbet tudnak a kinti dolgokról, de rendkívül jól szervezett és szerintem komoly színvonalú bajnokság folyik most már évek óta. Eddig első és egyetlen magyarként vehettem részt az ottani küzdelmekben, amire nagyon büszke vagyok. Igazi világsztárok között játszhattam, pályafutásom legszebb időszaka volt. Nem engedem megkérdőjelezni, ehhez most nem kérek kommentárt.

Nem tervezed, hogy visszatérsz az Államokba? (Diegoooo)
Urbányi István: Ha az eszemre hallgatnék, mennék. De elég makacs típus vagyok, és szeretném, ha itthon is olyan dolgokban lehetne részem, vagy legalább a gyerekeimnek - és itt elsősorban a sportra, azon belül a focira gondolok -, amit ott éltem át. A másik dolog pedig, hogy kintlétem alatt elég erős honvágyam volt, bár álmaimban Amerika azért néha visszainteget...

Arra nem gondoltál, hogy a gyermekeidnek sokkal több esélye lenne a fociban, ha kimennétek külföldre, mint ha itt maradnátok? (kezibaby)
Urbányi István: Egyfolytában ez jár az eszemben. De ha mindenki kimegy, akkor itt mi lesz?

Nagyon átérződik a tévén, hogy a Ferencvárost nyomják. A saját részedről hogyan állsz ezekhez a dolgokhoz? A kispesti múlt itt mellékes, azt hiszem... (Tillas)
Urbányi István: Én úgy gondolom, tudok semleges lenni, de mindig szubjektív vagyok, és ezt vállalom is; a televízió és a labdarúgás is egy szubjektív műfaj. Minden helyzet megítélésekor rengeteg szempontot lehet figyelembe venni. Nincs kedvenc csapatom, nincs kedvenc játékosom, de van szimpatikus csapat, és van szimpatikus játékos. És persze ennek az ellenkezője is igaz... De az sem jó, ha az ember mesterségesen próbálja akár az egyiket erősíteni, akár a másikat gyengíteni. Nem tudom, hogy érthető-e, amit beszélek...

De miért van minden a Fradi köré építve? Mindenhol csak a "nemzet" csapatát sztárolják. Vannak vidéki, törekvő csapatok, vannak neves, jobb magyar együttesek, mint a zöldek. Mégis, azt lehet látni, hogy ők a legféltettebb kincsünk... És mindig visszatérő gondolat a BL-szereplés. És? Szóval, miért látszik a médián, hogy csak egy "csapat" létezik??? Te is tehetnél ellene, és hangoztathatnád... (Tillas)
Urbányi István: Így is kapok rendesen, gondold el, ha még hangoztatnám is...!!! A Ferencváros egyébként szerintem is megkülönböztetett figyelmet érdemel, bár most már nem tudni, hogy ez a múlt okán vagy a jelen alapján jár neki. Abban teljesen egyetértek, hogy más csapatoknak is szükségük lenne ilyenfajta támogatásra, én magam salgótarjáni lévén inkább vidékpárti vagyok. De látni kell, hogy a magyar futball szempontjából a fővárosi csapatok meghatározóak, a Budapest-centrikusság itt is erősen jelen van.

Ha a munkádtól elszakadva akarsz kimenni meccset nézni, melyik stadiont választod? Hol érzed magad a legjobban? Én melletted vagyok, remélem, mihamarabb visszatérsz a képernyőre. (focidrukker)
Urbányi István: December 7-én a Manchester-Arsenal mérkőzést fogom megnézni egy amerikai barátom meghívására. Úgy döntöttem, Kristóf fiamat is magammal viszem, tízéves - szerintem ilyen élményekre van szüksége a gyerekeknek. Ez lesz a karácsonyi ajándék, bár lehet, hogy egy kicsit több is annál...


<< előző oldal 3/4 következő oldal >>

1. "Szeretek ugrálni, már a fociban is ez volt a bajom"

2. "Senki nem menne a Dunának, ha nem közvetítenék többet"

3. "Álmaimban Amerika visszainteget"

4. "Soha nem lesz már erős a magyar foci"Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor