ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Pár év múlva világverő csapatunk lehet - Gellei Imre a Társalgóban
2002. november 27., szerda, 20:17

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A mindenkori magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának nehéz dolga van, főleg az utóbbi évtizedekben. Az Aranycsapat által felállított mércét csak távcsővel láthatjuk, s országunk tízmillió szakértő "szövetségi kapitánya" már alig várja, hogy a magyar futball újra világverő legyen. Gellei Imre egyelőre talán megelégedne egy szimpla Eb-kvalifikációval is.


A fehéroroszok elleni meccs volt a mélypont 1/3. oldal >>

Fotó: Varga Ferenc [origo]Milyennek ítéli a válogatott eddigi szereplését ebben az évben a viszonylag gyenge ellenfelek ellen? (harsap22)
Gellei Imre: Ez nehéz kérdés, hiszen a tétmérkőzések számítanak elsődlegesen, de a spanyolok egyáltalán nem számítanak gyenge ellenfélnek, az izlandiak is lényegesen előttünk állnak a ranglistán, ami pedig a legutolsó mérkőzésünket illeti, az eredmény mindnyájunknak csalódást okozhatott, hiszen mi voltunk a mérkőzés esélyesei, s nem tudtunk győztesként lejönni a pályáról.

Melyik meccs volt idén a mélypont? (cool)
Gellei Imre: A tavasszal lejátszott mérkőzések eredményét illetően, ha csak az eredményt nézzük, akkor a fehéroroszok elleni mérkőzés volt a mélypont. A tavaszi idényben öt találkozót játszottunk, a kiválasztás volt a fő cél, azokat a játékosokat kerestem, akik az őszi tétmérkőzéseken várhatóan helytállhatnak majd.

A válogatott edzőjeként melyik meccsre a legbüszkébb? (honalj)
Gellei Imre: Az eredményt illetően a macedónok elleni tavalyi 5-0-s siker, játékban pedig a svédek elleni idei Eb-selejtezőn elért 1-1-es döntetlen volt a legjobb meccsünk.

Szerintem nem kellene olyan sok légiós a válogatottba, mert nem játszanak megfelelően a csapatban: nem ismerik annyira egymást, s nincsenek összeszokva. Miért van az, hogy a magyar válogatott nem tud egy stabil játékot játszani? (Tang)
Gellei Imre: Az ősz folyamán véleményem szerint válogatottunk stabil játékot produkált (két győzelem, három döntetlen), és a felépített játékunkhoz kellenek azok az idegenlégiósok, akik ebben a csapatban szerepeltek.

Ön szerint a válogatott támadó, avagy védekező felfogású focival lenne eredményesebb? (spongee)
Gellei Imre: A mi együttesünk igyekszik szervezett, fegyelmezett védőjátékot produkálni, minél több labdát szerezni a pálya középső harmadában, s minden megszerzett labdából szeretnénk több olyan támadást vezetni, amit góllal fejezhetünk be. Épp ezért a csapatunkban legalább annyira fontos azoknak a játékosoknak a szerepeltetése, akik éppúgy stabil védekező játékosok, mint ahogy a támadásban a felkínált lehetőségekkel élni tudnak.

Üdvözlöm, Gellei úr! A kérdésem az lenne, hogy miért nem három klasszikus támadóval játszik a válogatott? (bandytos)
Gellei Imre: Úgy vélem, hogy nemzetközi mérkőzéseken csak az igazán klasszis csapatok engedhetik meg maguknak, hogy három klasszikus támadóval lépjenek pályára. Látván a Japánban és Koreában lejátszott világbajnoki mérkőzéseket, még a világbajnok Brazília sem engedhette meg magának, hogy egyszerre három klasszis támadót küldjön a pályára.


1/3 következő oldal >>

1. A fehéroroszok elleni meccs volt a mélypont

2. Magyarország tízmillió szövetségi kapitánya

3. Ronaldo a legjobb, a Keszthelyi FC a kedvencKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor