ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Tornyi: Ne csicskásnak használják az edzőket!
2003. február 20., csütörtök, 18:56

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A Dunaferr felfüggesztett futballedzője, Tornyi Barnabás járt az [origo] Társalgójában, és markáns véleményt formált a Dunaferr körül kialakult helyzetről, valamint a magyar labdarúgásról. A mester - bár kutyául érzi magát - nem lesz öngyilkos, viszont szívesen trenírozna gyermeksuhancokat. Szerinte a rendes edző nem kér pénzt, ezért magát nem sorolja ebbe a kategóriába, azt viszont nagyon nem szereti, ha a klubvezetők csicskásnak használják a futballtrénereket.


Nem lesz potenciális öngyilkosjelölt 1/5. oldal >>

Fotó: Varga Ferenc [origo]

"Nyugodtabban alhatok, mint sokan mások, akik a magyar labdarúgásban hozzáértőnek vallják magukat"

- Üdvözlöm, Tornyi Úr! Hogy van? (Micky99)
- Mint kutya a kútban. Tény, hogy mostanában nem sok jó dolog történik velem, sőt, de ettől függetlenül soha nem leszek potenciális öngyilkosjelölt.

- Én nagy tisztelője vagyok önnek, figyelemmel követtem a kálváriáit. Úgy gondolom, hogy néha kompromisszumokkal messzebbre jutna. Gondolkodott már ezen? (Windischgraetz)
- Igen, gondolkodtam ezen, csak nálam, bármit is csinálok magammal, máshol van az a vonal, ahol a kompromisszum befejeződik és az elvtelenség kezdődik. Úgy érzem - példákat is tudnék mondani -, hogy kompromisszumra képes vagyok, de nem bírom elviselni a kóklerséget, a hozzánemértést, az erkölcstelenséget és a hátulról való szurkálásokat. Egy biztos: nyugodtabban alhatok, mint sokan mások, akik a magyar labdarúgásban hozzáértőnek vallják magukat, sőt pozíciójukból eredően még rulettezhetnek is emberi sorsokkal. Gondolod, igazam van? Szólj, ha sántít a válaszom.

- Miért döntött a Dunaferr mellett a szezon kezdetén? (Gomezmester)
- Azt gondoltam, hogy a tárgyalópartnereim őszinték, és érvrendszerük tényeken alapszik, nem pedig fikciókon és megérzéseken. Sajnos a huszonkét éves edzői gyakorlatom és élettapasztalatom (utóbbi már több mint huszonkét év) is kevés volt ahhoz, hogy ne vigyenek be a zsákba.

- Most per pillanat mi van a Dunaferrel és önnel? (Holdbolcsak1van)
Dunaújvárosból tizenöt-tizennyolc játékos elment, lemondva a tartozásukról, valamint engem felfüggesztettek, új vezetőt (válságmenedzsert) állítottak a szakosztály élére, és jelenleg szerintem sokan érzik olyan rosszul magukat Dunaújvárosban, mint én. Ez szomorú.

- Ha írna egy könyvet a "Dunaferr tündöklése és bukása" címmel, milyen bevezetőt, összefoglalót, avagy "ajánlót" írna hozzá? (Micky99)
- Könyvet fogok írni, a tündöklésről sajnos csak mint szurkoló fogok széljegyzetet írni. A bukásáról pedig még nem szabad beszélni, hiszen Sztálinváros, bocsánat, Dunaújváros élt, él és élni fog. Vagy a vezetők is halandók?

- Mint edző, mi a véleménye a Beckham-esetről? (peka)
- Egy az ezerhez lefogadom, hogy az öltöző közepén otthagyott cipő nem célzott rúgással került Beckham orcácskájához. Azonban ha valaki nem tudja kordában tartani indulatait - nem felmentve a "Sir"-t - vagy bármilyen hasonló esetben a játékost, előfordulhatnak hasonló események, de ezek nem tragédiák.


1/5 következő oldal >>

1. Nem lesz potenciális öngyilkosjelölt

2. Több pénzt szánna az amatőr focira

3. Érdemes a Diósgyőrért tűzbe menni

4. Nem tartja magát rendes edzőnek

5. Gyermeksuhancokkal szívesen foglalkoznaKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor