ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Drajkó: Együtt sírunk, együtt nevetünk
2003. március 4., kedd, 9:15

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az Axelero vezérigazgatója szerint az internettarifák csökkenését már márciustól érezni lehet. Drajkó László az [origo] olvasóinak kérdéseire válaszolt a Társalgóban.


ADSL: növekvő sávszélesség márciustól 1/3. oldal >>

Forrás: ORIGODrajkó László: Üdv és béke mindenkinek a Társalgóban. Az elmúlt néhány hét történései a hazai internetközéletben ismét visszahívtak a Társalgóba. Várom a kérdéseket!

Miért nincs ADSL sok helyen? Mikor lesz 100%-os a lefedettség? (deviers)

- 100%-os soha nem lesz a lefedettség, hisz vannak az ADSL-technológiának komoly korlátai, bár Budapesten ezt a számot idén megpróbálják megközelíteni. Ami az ország teljes területét illeti, idén 100 települést vállalt a Matáv. Noha a Vivendivel még nincs nagykereskedelmi szerződésünk, ők is jó néhány területen szolgáltatnak. Ha egy alközpontba kellő a bemenő sávszélesség, akkor ma már a mikroDSLAM-os kísérleteink azt mutatják, hogy gazdaságosan akár egy kis faluban 8 főt is ki lehet szolgálni, természetesen hogy ez a teljes országra kiterjedjen, ahhoz még súlyos tízmilliárdokat kell befektetni.

Miért nincs Budapest XIII. kerületében ADSL? (A_Grincs)

- A XIII. kerületben és Budapesten néhány más területen is optikai kábelek, úgynevezett HYTAS technológia van lefektetve a földbe, amelyről egykor azt hitték, hogy haladó, de nem esik a fejlődés jelenlegi divatirányába. Kiváltó technológiával ma is kísérletezik a Matáv, hogy már az idén ki tudják szolgálni a szélessávú igényeket.

Az Axelero azt ígérte, hogy aki régebb óta ADSL-előfizető, annál a 384-es kapcsolatot 512-re emelik. Ez mikor várható? (DrrugsBunny)

- Március végéig a tervek szerint minden lakossági ügyfelünk sávszélességét 384-ről 512 kbit/s-ra emeljük.

Mikor lesz olyan árú és sebességű a szolgáltatás, mint az anyacégé Németországban? (Sebaj_tobias)

- Ma Németországban a T-DSL szolgáltatás internettel együtt 63 euróba kerül havonta, ami bruttó 15 500 forintnak felel meg egy olyan országban, ahol az áfa 16%. Ehhez hasonló nálunk az ADSL Otthon 512 (Matáv minimál csomaggal) 13 800 forint, de itthon még van egy olcsóbb ADSL 384 is. A dial-up piacon lényegesen jobb áraik vannak, ez  a sokkal jobb méretgazdaságossági mutatóiknak köszönhető. De azonos piaci penetrációsszintnél (a méretgazdaságosság alapja) itthon a releváns árak alacsonyabbak. Sajnos, a vásárlóerő is.

Egyre több kisvárosban jelenik meg a wireless internet az ADSL alternatívájaként. Valóban alternatíva ez? (juonin)

- Igen, ez alternatíva. mi magunk is szolgáltatunk, LTO (LTO - nem matávos helyi telefonszolgáltató) területen, például Szentesen és Csongrádon ilyen technológiával. Hosszú távon ennek valószínűleg egy picit mindig magasabb lesz a költsége, de nagyobb a szolgáltatói rugalmasság is.

Ön a tihanyi konferencián tartott egy előadást, amiben mindent relatívnak nevezett. Az ön állítása szerint a magyar ADSL-árak pariban vannak a nyugat-európaival. Azt miért nem tette hozzá, hogy mindenhol máshol a 384 helyett minimum 768-at adnak, de van, ahol 1,5-3,3 Mb-et? (CZW)

- Ma már 512-t is mondhatunk, 768 Németországban meghatározó, máshol az 512 a jellemző, sőt a 384 is általánosnak mondható. A 384-es árral nagyon jól állunk, európai összehasonlításban is, technológiailag pedig fontos azt tudni, hogy az adható sávszélesség erősen a földbe fektetett rézkábel átmérőjének a függvénye, ami Magyarországon 0,4 milliméteres, Németországban pedig 0,6 mm.


1/3 következő oldal >>

1. ADSL: növekvő sávszélesség márciustól

2. Együtt sírünk, együtt nevetünk

3. Drajkó: Otthon teszteltem a 768 kbit/s-otKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor