ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Benik odavágna Janikának
2003. március 22., szombat, 14:04

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Pár nappal a magyar ralirajt előtt az egyik esélyes, trónkövetelő Benik Balázs vendégeskedett a Társalgóban. Törökországi vb-sikere után a legjobbak között további kalandozásokra, idehaza Janika-verésre készül, hogy melyik autóval, elválik. Kedvenc vb-menője Burns, F1-es pilótája Coulthard és Montoya, libabőrös már a versenyzés gondolatától is.


WRC, Eb, ob, Jani 1/3. oldal >>

Fotó: ORIGO

- Szia Balázs! A Rábaringen nem igazán nyomtad a gázt (nekem úgy tűnt). Mi volt ennek az oka? Ellenfélhiány? (DonDesign)
- Szimpla teszt volt, csak ennek szántuk és ennyi :) Ismerkedtünk az autóval.

- Jól mentél a Rábaringen! Milyen volt újra "autóban" ülni? (Andesz75)
- Fantasztikus, hiszen úgy néz ki, hogy Törökország óta kéthetente jöttek a versenyek, és ez egy leírhatatlan tapasztalatszerzés. Maradhatna így.

- Egyébként gratulálok az új autóhoz, nagyon csinos lett. (DonDesign)
- Köszönjük szépen, még kisebb finomitások lesznek rajta. Salgótarjánra még egy picit csinositunk rajta.

- Szia, a rábaringi produkció nagyon tetszett, marad Salgótarjánban is a stílus? (Mr_Toivonen)
- Ezt a stílust meg szeretném tartani. A tavalyi és a tavalyelőtti évben nem ez volt a dolgunk, hiszen még csak ismerkedtünk a versenyzéssel. Talán ez lesz az az év, amikor mindent bele fogunk adni - mondjuk azt hogy rajtunk ne múljék.

- Hello! Nem lehet nehéz ilyen kocsival jól szerepelni. Nézzük meg a magyar mezőnyt, a Peugeot és ez a Ford nevezhető igazán jó kocsinak... (Promouth[kaja])
- Ezt azért cáfolnám, hiszen az idei mezőnyben nagyon megerősödnek az ellenfelek, és bízom benne, hogy tényleg igazán szép küzdelmek fognak kialakulni. Nekünk is egy fejlődési lehetőség, ha minél több ellenfél van.

- Jani Peugeot-ja vagy a 2002-es Focus ütőképesebb autó? Mekkora jelentősége van szerinted ennek a magyar bajnokságban? (Szerinted)
- Versenye válogatja, hiszen lesznek olyan szakaszok, ahol biztos, hogy Peugeot előrébb van. De lesznek olyanok is, ahol a Focus lesz előtérben, legalábbis bízunk benne. De a legjobban akkor örülnénk, ha egy nagy csata alakulna ki köztünk és a többiek között is.

- Tóth Janit lehagyod idén? (arpeen2)
- Ez a célunk, mint mindenkinek, hiszen most ő van a csúcson, és mindenki azon dolgozik hogy ezt megdöntse, többek között mi is... Talán nagyobb esélyünk van idén, mint az elmúlt években, hiszen már rengeteg tapasztalatot szereztünk, és bízom benne, hogy tudjuk hasznosítani a magyar bajnokságban.

- Mennek idén Eb-futamon vagy csak vb-n? (bze)
- Szeretnénk vb-n is és Eb-n is szerepelni. Még nem eldöntött tény, hiszen nagyon szorosak a versenyek a magyar bajnokságban, és nem mehet az egyik a másik rovására. A két magyar Eb-n biztos, hogy megyünk, de ezen felül is szeretnénk Európa-bajnoki futamon részvenni (Waldviertel).

- Hali, távolabbi tervek vannak már? Mert ugye jó az ob, de nem a csúcs, és a JWRC kategória igen biztató... (Mr_Toivonen)
- További terv minél több nemzetközi versenyen résztvenni, reméljük, hogy terveink nagy része össze is fog jönni. Higgyétek el, hogy nem rajtam múlik, ez egy nagyon összetett dolog.

- Mik a terveid az idei szezonra? (Teve_WRC)
- Elsősorban a magyar bajnokság maximális teljesitése, és ha módunkban áll, akkor még az idei évben egy vagy két vb- és lehetőleg egy Eb-futamon is el szeretnénk indulni.

- Van annak (anyagi) realitása, hogy te vagy más versenyző tartósan jelen tudjon lenni a vébén? (raki9)
- Mi is csak bízunk benne, hogy valamikor lesz ennek realitása, és teljes bedobással dolgozunk azon, hogy mi is egyszer majd egy teljes világbajnoki sorozaton tudjunk résztvenni.

- Mennyire fáradsz el egy 2-3 napos versenyen? Utána van azért időd pihenni is? :-) (Andesz75)
- Példa a Török rali - a három napos kőkemény verseny után még volt erőnk és elmentünk egy diszkóba is, hiszen volt egy pár magyar újságiró és szurkoló, akikkel a verseny után szerettünk volna még találkozni, s meg kell mondjam, hajnalig szórakoztunk. Viszont hajnali 3-kor lefeküdtünk, 7-kor felkeltünk és hazavezettem egy seggel 2200 km-t. Szerinted? :)

- Tegyük fel, hogy a WRC -ket kitiltják már most, akkor te milyen kocsiba ülnél bele szivesen? (Promouth)
- Én egy 1.6-os Kit-carba is nagyon szivesen beleülnék, már volt lehetőségem tesztelni, s meg kell mondjam, nagyon tetszett! Teljesen mindegy, csak versenyautóban ülhessek.

- Ki a kedvenced a vb-mezőnyből? (Hjsu)
- Törökország óta nagyon szimpatikus minden versenyző, leginkább talán Richard Burns.

- Szerintem a murvás versenyeken már idén ütőképes leszel! Vajon aszfalton is oda tudsz majd vágni Janinak? (DuEn)
- Szia DuEn, rég beszéltünk. Tavaly is volt már egy-két olyan gyorsasági szakasz, ahol oda tudtunk vágni, de jól látod a dolgot, talán murván egy kicsit előrébb tartunk... Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy meg is fogjuk őt verni , de nagyon nagyon rajta vagyunk, hogy a lehető legjobban teljesítsünk.

- Melyik a kedvenc futamod? (Redline)
- Nincs kedvenc futamom. Most mondhatnám azt, amelyiken jól szerepelünk, az legyen a kedvencem, de ez így nem igaz. Vannak gyorsasági szakaszok szinte minden egyes versenyen, amik nagyon tetszenek.

- Ki a legnagyobb vetélytársad? (DMX__)
- Nem így sorolnám be, hogy ki a legnagyobb vetélytársam, mert ez egy technikai sport, ahol mnden megtörténhet, s én mindenkit egyenrangú ellenfélként kezelek. Kinek ez, kinek az fekszik jobban... Talán ezen van a hangsúly.

- Milyen érzés volt Törökországban Sainz, McRae, Burns, Grönholm, stb. mögött ücsörögni a beíróban? (Tommy_Hilfiger)
- Leírhatatlan érzés volt, amit odakint nem is tudtunk feldolgozni Haza kellett érni és aludni rá párat, hogy ez eljusson a tudatunkig, hogy ez mekkora hatalmas dolog. Meg kell mondjam, ők is csak emberek, és minket is emberszámba vettek. Amit talán nem is gondoltunk volna korábban, hogy számukra egy vadidegen ember ott van közöttük, és teljesen úgy kezeltek, mintha már régebb óta ott versenyeznék.

- Milyen szinten áll a magyar ralisport? Lehet világszínvonalúnak nevezni? (matt_14)
- Sajnos az itthoni lehetőségek nem olyanok, mint egy világbajnoki versenyen, ezt értem a médiára és az anyagi lehetőségekre. Vannak még hiányosságok, de azért akkora nagy különbség mégsincs, kivéve a világbajnoki neves pilótákat, a mezőnyt. Ami számunkra és számotokra egy nagyon nagy dolog, és talán a legnagyobb különbség itt van.

Fotó: ORIGO
- Szia Balázs! Gratu Törökországhoz!!! Hány százalékosnak érzed a futamot? (Gondolom, biztonságra is törekedtél.) Mennyi maradt bennetek??? (Zamardi_RC)
- Köszönjük szépen, főként a biztonságra törekedtünk, nekünk ott nem az volt a dolgunk, hogy bizonyitsunk, hanem célba érni és tapasztalatot szerezni. Mindennek ellenére azt hiszem, szép volt az eredmény, és ebben az évben továbbra is csak a tapasztalatszerzést részesítjük előnyben.

- A Peugeot és a Ford között hazai szinten és körülmények között igazából nincs nagy különbség. Valószínűleg Janika mellett szól a sok-sok versenykilométer. Szerinted sikerült elég tapasztalatot szereznetek az elmúlt két szezonban? (Kistvan)
- Bízunk benne hogy az elmult évek és versenyek tapasztalatait tudjuk majd hasznosítani. Mi is tisztában vagyunk azzal, hogy számunkra ez a legnagyobb probléma, a tapasztalat és a rutin hiánya.

- Hello Balázs! Mit szólsz az FIA kezdeményezéséhez, hogy a WRC-ket ki akarják nyomni az Eb-ről és talán a nemzeti bajnokságokból is? (raki9)
- Ennek nem örülünk, bízunk abban, hogy kapunk egy-két év haladékot. De ha ez így is van, én nem szégyellek visszaülni egy kisebb kategoriás autóba, hiszen az egy jobb lehetőség lenne a számunkra, hogy bizonyítsunk, megpróbálnánk ott helytállni.


1/3 következő oldal >>

1. WRC, Eb, ob, Jani

2. Focus, JM, 205

3. Libabőr, F1, EUKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor