ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Az Ulpius a szeretet pártján áll - Kepets András kiadóvezető
2003. április 24., csütörtök, 19:24|Utolsó módosítás: 2003. április 28., hétfő, 16:28

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Nehéz a magyar könyvkiadó élete, soha nem mehet biztosra, ismeretlen hazai írókat pedig szinte lehetetlen befuttatni. Az Ulpius eleddig legsikeresebb kiadványa Catherine Millet önnön szexuális életéről és kicsapongásairól írott könyve volt, s a kiadó nem tervez változtatni a stratégiáján. Mindezt Kepets András kiadóvezetőtől tudhattuk meg, aki a Társalgó vendége volt.


Az Ulpius ház alapjai ... 1/2. oldal >>

Forrás: ORIGO- Sziasztok, az Ulpius ház kiadó a 2002-es év kiadója volt, a könyvfesztiválon kaptuk ezt a címet. Itt van Vándor Ágnes, a kommunikációs vezetőnk is, minden kérdést várunk, ami Ulpius és könyv.

Mit kell ahhoz tudnia valakinek, hogy az év könyvkiadója legyen? Ráadásul ha jól tudom, akkor a semmiből. (KeeperBp)
- Ez egy szakmai díj, a kereskedők adományozzák minden évben, és ez egy megelőlegezett bizalomnak tűnik, valószínűleg az újdonság ereje volt, ami miatt megkaptuk. Szigorú eladási, pénzügyi adatok alapján körülbelül a 10-20. hely között lennénk csak.

Hogyan és mikor indult a kiadó? (cool)
- Négy és fél évvel ezelőtt indult, egyszemélyes cégként, első könyvünk Mark Twain: Pudingfejű Wilson-ja volt, amely utoljára 30 évvel ezelőtt jelent meg.

Mi egy jól működő kiadó sikerének titka? (madarcsirke)
- Talán az hogy mindig megpróbálunk valami újat kitalálni... Új sorozatokat, új szerzőket, akciókat, külsőt, és mellette a minőségre is alapozunk. Az Ulpius elsőként harapott rá azokra a könyvekre, amelyek külföldön népszerűek voltak, de Magyarországon még nem ismerték az ilyen típusú regényeket.

Egy fiatal ismeretlen szerző hogy juthat el oda, hogy a könyvét kiadják? (ZeDDy)
- Rengeteg kéziratot kapunk, melyeket szerkesztőink elolvasnak, és hogyha olyan minőségűnek találják, akkor javasolják kiadásra. A mai magyar könyvpiacon nagyon nehéz fiatal ismeretlen szerzőket befuttatni, ezért sajnos sokkal kevesebb szerzővel merünk mi is megpróbálkozni, mint szeretnénk.

Mennyire sikeresek a közelmúltban indított sorozatok (Klasszikusok / Modern Könyvtár / Corleone könyvek)? Mik a 2003-as tervek/célok? (csibegeza)
- A klasszikusok sorozat már indulásakor, karácsonykor nagyon népszerű volt, és töretlen az érdeklődés iránta, a Modern Könyvtár kicsit nehezebben indult, ami egyfelől érthető, hiszen ellentétben a Klasszikusokkal, ahol csupa világhírű ismert szerzőt adunk ki, a Modern Könyvtárban éppen ellenkezőleg, ismeretlen fiatal külföldi szerzőket adunk ki, jelentetünk meg. Úgy érezzük, lehet, hogy a Modern Könyvtár mérete nem az igazi, ezért a könyvhéttől kezdve nagyobb lesz a mérete, de a külseje nem változik. a Corleone sorozatnál még nincsenek visszajelzések, de azt reméljük, hogy mindazok, akik szeretik a maffia-témájú regényeket, illetve igaz történeteket, gyűjteni fogják ezt a sorozatot is.

Hogyan tovább - mi jöhet még az Év Kiadója cím megszerzése után? (books_not_dead)
- Mivel egy évben átlag 60 új könyvet adunk ki, ez évi 60 új kihívást jelent, és mindig új feladatokat. Nekem különösen nagy kihívást jelent az, hogy a külföldön sikeressé vált szerzőket vajon sikerül-e Magyarországon is sikerszerzőkké tenni.

Mi a fő profilja a kiadónak? (zsirdiszno)
- A kortárs szépirodalmi, illetve szórakoztató regények, a szépirodalomban fiatal, nálunk még ismeretlen szerzők, illetve olyan világhírű írók, akik valamiért nem jutottak el Magyarországra még, vagy nem rangjukhoz méltó helyen vannak elkönyvelve. A szórakoztató könyvek között a modern mai témájú női regények, illetve a férfi olvasók számára maffiaregények.

Kik a kedvenc írói / mennyiben tükrözik az Ulpius-könyvek Kepets ízlését? (hakapepsi)
- Mivel a könyvek megjelentetésében a végső döntést én hozom, ezért óhatatlanul tükrözik a könyvek az én ízlésemet. A kedvenc íróim Chaim Potok, Joanne Harris, Michael Cunningham.

Mennyire fontos a kiadó életében az internetes megjelenés? (pontonhid)
- Nagyon fontos, és egyre fontosabb lesz, tavaly novemberben megújítottuk a homepage-ünket, sok pozitív visszajelzést kaptunk, de sok bírálatot és új ötletet, javaslatot is. Ezek alapján kb. két hét múlva egy teljesen megújított külsejű és tartalmú homepage-et indítunk ugyanezen a címen. Azt reméljük, hogy nagy sikere lesz, rengeteg olyan dolgot tervezünk, amely az oldalra látogatók aktivitására számít.
 
Hazai/külföldi példaképek? (csibegeza)
- Talán az amerikai Knopf kiadó az, amelynek kiadáspolitikája a legközelebb áll hozzám.


1/2 következő oldal >>

1. Az Ulpius ház alapjai ...

2. ... és legsikeresebb kiadványaiKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor