ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


A HP szakértői a Sulinet Expresszről
2003. szeptember 17., szerda, 12:53|Utolsó módosítás: 2003. szeptember 17., szerda, 13:43

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A Társalgóban az [origo] olvasói a Hewlett-Packard szakértőit kérdezhették kedden a Sulinet Expressz keretében elérhető számítógépekről, digitális fényképezőkről, egyéb eszközökről, illetve a programban való részvétel mikéntjéről.


Sulinet Expressz: feltételek és lehetőségek 1/3. oldal >>

Ajánlat
Mindent a Sulinet Expresszről
Linktár
Sulinet Expressz a Katalógusban
Fórum
Számítógépet olcsón a Sulinet Expresszel

Az adókedvezményes PC-program egyik beszállítója, a HP két szakembere, Dr. Czinege Lászlót és Molnár Imre tájékoztatta az olvasókat a Sulinet Expresszes számítógépvásárlással kapcsolatos hasznos tudnivalókról.

Üdv! Ez a Sulinet csak egy kampányfogás, vagy tényleg hasznos? (escobart)
- Rád van bízva mit csinálsz azzal a 60 ezer forinttal, ami elvonásra kerülne tőled adó formájában. Szerinted?

Milyen papírok kellenek ahhoz, hogy sulinetes számítógépet vásárolhassak? (Beky)
- Az igényjogosultságot a vásárláskor, a bérleti vagy lízingszerződés megkötésekor nem, csak az esetleges adóellenőrzés során kell igazolni. Ugyanakkor a forgalmazó, a kereskedő vagy a finanszírozáshoz szerződött partner egyes megszerzési konstrukciókhoz, ill. az ahhoz kapcsolódó hitelbírálathoz saját mérlegelése alapján kérheti a jogosultság igazolását. A formanyomtatványok megtalálhatók az ado.sulinet.hu honlapon, az igazolásokat a megfelelő oktatási intézmények állítják ki. A vásárláskor fontos, hogy formailag helyes számlát kapjunk, ami tartalmazza az adószámot, a hologramos Sulinet-matricát és a tranzakciós kódot. A vásárlással kapcsolatos részletelet az értékesítési helynek ismerni kell.

A Sulinet Expresszel olcsóbb az internet is? (KicsiGolyo)
- Vannak ingyenes netcsomagok több cég ajánlatában is, mi például minden HP asztali géphez adunk 3 hónapig használható 15 és 40 órás és Axelero internetcsomagot.

Nem gondolják, hogy kicsit zavaros egy mezei felhasználó számára ez az egész program? Plusz talán a névválasztás is szerencsétlen, hiszen végül is a dolog nem kötődik szorosan a Sulinethez. (drumlin)
- A program nem tartozik az egyszerűek közé, ez igaz. A névválasztás az oktatási minisztérium hatáskörébe tartozik. Ellenben a rövidítése - SEX - nekünk nagyon tetszik :)

Azt szeretném megtudni, hogy lehetséges-e részletre, vagy év végi fizetéssel vásárolni számítógépet a Sulinet Expresszen keresztül? (Bocee)
- Igen, részletfizetési konstrukciók szerepelnek a legtöbb gyártó ajánlataiban. Ezek között az áruhitel, a lízing, sőt a tartósbérlet is megtalálható mint fizetési könnyebbség.

Most, a botrány közepén nem lehet-e visszatartó erő a hitelfelvételre vagy bérletre az, hogy az egyik fő sulinetes bank éppen a K&H? (drumlin)
- A K&H továbbra is az egyik legnagyobb lakossági bank, és a brókercégének botránya valószínűleg nem érinti a bank alaptevékenységét.

Forrás: [origo]Mit jelent az, hogy lehet vásárolni upgrade/opciós terméket? Mert az nem teljes konfiguráció és nem is egyedi termék. Ha nem veszek teljes konfigurációt, nem tudok venni upgrade/opciós terméket sem? (zador)
- Az alapvető célja a Sulinet Expressz programnak az, hogy a komplett PC és internet konfigurációk számát drasztikusan növelje. Ha ebből indulsz ki, akkor talán érthető, hogy a csak külön upgrade vagy opciós termék kevéssé propagált. Ezzel együtt ha már egy meglévő konfigurációt szeretnél bővíteni, gyorsabbá tenni, arra is van lehetőség. Tehát a programból nincsenek kizárva azok, akiknek már van számítógépük.

Ha valakinek megszűnik a vásárlási jogosultsága (pl. oktató esetém) akkor mennyi ideig vásárolhat még sulinetes gépet? (butababa)
- A számla kiállításának pillanatában kell jogosultnak lenni, ill. tartósbérlet esetén pedig az ismételt 2-3. évi számlák kibocsátásának idején is.

Magyar származású barátnőm Kolumbiában él, ő is szeretné a Sulinet programhoz igénybe venni. Van arra lehetőség, hogy ezt a kedvezményt külföldön élő magyar is igénybe vegye? (arvene)
- Nem, mert nem hazai intézményben tanul.

Miért ilyen kevés üzlet kapcsolódott be a Sulinet Expressz programba? Például az országos hálózattal rendelkező Mistral nem. (George82)
- Kérdezd meg őket erről, mert elméletileg minden cégnek volt lehetősége pályázni, erről felhívás jelent meg. Végül kb. 130 cég jelentkezett, ebből több mint 60 céggel kötöttek szerződést, mely lényegesen nagyobb számú értékesítési pontot jelent. Tehát a fenti cég ezek szerint sem önálló konzorciummal, sem más konzorcium tagjaként nem vesz részt a programban.

Bővítés céljából fel lehet nyitni a frissen vásárolt sulinetes gépek házát? (Grizfej)
- Igen, persze.

Azt hallottam, hogy a sulinetes gépekre csak kizárolag jogtiszta programokat lehet rakni, mert néha kijönnek ellenőrizni, és ha van rajta nem jogtiszta alkalmazás, elviszik a gépet. Mennyiben igaz ez? (Thommyboj)
- Ez nem igaz! Célszerű csak jogtiszta programot használni, de ilyen otthoni retorziók nem valószínűek.

Az Uniós csatlakozás fog változtatni valamit a rendszeren? (kmartin)
- Nem.


1/3 következő oldal >>

1. Sulinet Expressz: feltételek és lehetőségek

2. A HP a Sulinet Expresszben

3. Árak és kedvezményekKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor