ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Nem vagyunk Don Quijoték
2003. október 1., szerda, 16:32|Utolsó módosítás: 2003. október 1., szerda, 17:35

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb


Hasonlóan a valós élethez << 2/4. oldal >>

Mennyire hatékony a munkátok? (MagicGirl)
- Alapvetően egy lehetetlen vállalkozás lenne, ha azt akarnánk, hogy az egész magyar nyelvű internetet ellenőrizzük, nem is ez a célunk, inkább csak azt akarjuk elérni, hogy aki internetezni akar, az biztonságban megtehesse. A gyerekeket nyugodtan a gép elé lehessen engedni s minél kevesebb bűncselekmény történjen a neten. Hangsúlyozni szeretném, nem totális ellenőrzésre törekszünk, nem ez a szándékunk.

Forrás: [origo]A privát beszélgetéseket is figyelitek? (Bozso)
- Nem, a privát beszélgetéseket nem figyeljük - technikai lehetőség lenne rá, de csak bírói engedély birtokában történhet ez meg.
 
Melyek azok a területek, amiket különösen figyeltek a neten? (vigyorgo)
- Tiltott pornográf felvételek, pedofília, a hálózat biztonságát érintő oldalak, szélsőséges, extrém politikai megnyilvánulások, valamint természetesen a szellemi alkotások védelme is. Ezenkívül minden olyan oldalra, témára figyelünk, mely bűncselekményt valósíthat meg vagy bűncselekményre utalhat.

Hol kezdődik az interneten a gyanú? (epo)
- Ugyanott, ahol a valós életben. Itt is tények alapozzák meg egy-egy bűncselekmény gyanúját. Minden bűncselekménnyel más és más tényeket kell figyelembe venni.

És hogy működik az eljárás? (try2catchme)
- Ezekre az ügyekre is ugyanaz a büntetőeljárási törvény vonatkozik, csak mi nem ujjlenyomatokat, lábnyomokat, eszköznyomokat rögzítünk, hanem naplóadatokat, háttértárakat elemzünk, ezekből szerezzük az információt. Ezeket az információkat használjuk fel az elkövető beazonosításához, majd ugyanolyan házkutatási határozattal megyünk ki házkutatni, és a házkutatás során számítógépeket, adathordozókat keresünk.

Illegális adattartalmakat említett. Ebbe bele tartoznak az internetről letölthető játékok, filmek, zenék is. Ilyenekkel nem foglalkoznak? (Somaboy)
- Természetesen foglalkozunk, mert foglalkozni kell a témával, mivel bűncselekményt valósítanak meg azok, akik a filmeket, zenéket közzéteszik a jogtulajdonos engedélye nélkül. De jelzem, munkánknak nem ez a fő területe, emellett egyéb más területekkel is foglalkozunk.

Az internetrendőrség hatáskörébe tartozik a kalózszoftverek használata? Vagy csak az internetes terjesztésekre figyelnek? (yeznek)
- Természetesen igyekszünk az úgymond nagyhalakat elkapni, tehát nem a felhasználókkal foglalkozunk elsősorban, hanem akik ezt üzletszerűen, nyereségvágyból végzik.

Mi volt az eddigi legnagyobb fogásuk? (Griz_Hacker)
- Nem a saját fogásunknak nevezném. Mint jeleztem, mi nem végzünk konkrét nyomozásokat, de jelzésünk, segítségünk alapján sikerült eljárás alá vonni a Maya Gold vírus íróját, a Gyalogló chat feltételezett feltörőjét, valamint több tiltott adattartalmat közlő honlapot is. Nem egy illegális FTP-szervert is segítségünkkel szüntettek meg, vonták eljárás alá üzemeltetőit.

Ismertem egy srácot, aki a szoftverosztályon dolgozott, és ő is töltött le warezoldalakrol filmeket! Most akkor hogy is van ez? (Basso)
- Természetesen mindenhol vannak olyanok, akik illegális programokat, filmeket töltenek le.


<< előző oldal 2/4 következő oldal >>

1. Nem vagyunk Don Quijoték

2. Hasonlóan a valós élethez

3. Négyfős csapattal

4. "Véges a kapacitásunk"Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor