ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Nem vagyunk Don Quijoték
2003. október 1., szerda, 16:32|Utolsó módosítás: 2003. október 1., szerda, 17:35

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb


"Véges a kapacitásunk" << 4/4. oldal

Forrás: [origo]Helló! Az internetes csalókat úgysem tudják megállítani. Maximum kicsit visszafogni. Mert sokan nem veszik őket bűnözőknek és maximum kapnak egy kis pénzbüntetést. Nem? (Roli02)
- A rendőrök a bűnözést nem fogják tudni felszámolni. A bűnözés társadalmi kérdés, a rendőrség csak arra vállalkozhat, hogy valamilyen szinten kezeli ezeket a bűncselekményeket, megpróbálja az elkövetőket felderíteni, bíróság elé állítani, ezáltal nehezebbé tenni a bűnelkövetők életét. Az internetes csalásokat nem a rendőrök fogják megszüntetni, hanem az, ha biztonságosabb lesz az internet, és az emberek nem dőlnek be a csalóknak. Bízunk abban, hogy az igazán nagy bűnözőket, bűnelkövetőket súlyosabb büntetéssel sújtja a bíróság.

Nem úgy néz ki, hogy bármit is tesznek az illegális tartalmak ellen. Simán működik pl. a Warezcenter is... De nem akarok tippeket adni. :) (drumlin)
- Úgy gondolom, túlzott várakozás lenne, hogy minden oldalt felszámoljunk, minden oldal ellen eljárást indítsunk. Nekünk is végesek a kapacitásunk. Reméljük, szép sorban ezek az oldalak vagy maguktól, vagy a mi segítségünkkel megszűnnek.

Milyen szankciók vannak a netes bűnözéskor, egyáltalán mi számít bűnnek a neten? (ikork)
- Netes bűncselekményekért kárértéktől függően maximum 5-10 éves szabadságvesztés kapható. Természetesen nem ez az átlag, hanem a kisebb súlyú bűncselekmények. Az interneten a büntető törvénykönyv igen sok bűncselekménye megvalósítható. Így nem csak a tipikus internetes bűncselekmények, amiket korábban mondtam, hanem a kommunikáció és a nyilvánosság felhasználásával elkövetett bűncselekmények is. Csak érdekességként, tudomásunk van arról is, hogy emberölést is kíséreltek meg az interneten elkövetni. Majdnem sikerült, az elkövető mindent megtett azért, hogy bekövetkezzen a baj

Lehet, hogy ez inkább BSA-kérdés, de a sulimban a négy teremből háromban illegális a Windows 2000. Teendő? (kuss/névtelen levél to BSA) (dwd1)
- Neked kell eldönteni, hogy feljelentést akarsz-e tenni vagy a BSA-nak teszel bejelentést. Tudomásom szerint a BSA is főleg csak az üzleti felhasználókra igyekszik jobban odafigyelni, akik kimondottan haszonszerzés céljából használnak illegális szoftvert.

Ha esetleg egy külföldi pornóoldalon találnak tiltott képeket, akkor mit tehetnek? (Retee)
- Az Interpol, valamint az Europol segítségével fel tudjuk venni a kapcsolatot más országok rendőrségeivel, és hazájukban ők folytatják le azokat a nyomozati cselekményeket, amelyek szükségesek. Mint ahogy minket is már nem egy alkalommal megkerestek, és az ilyen megkeresések eredményeként több személyt is eljárás alá vontunk.

Szoktam kapni e-mailt, amelyben diplomákat kínálnak eladásra. Mit tehetek az ilyen spam ellen?? (Pista)
- Feladó vagy IP-cím alapján le lehet tiltani az ilyen leveleket. Én nem tanácsolom, hogy vásároljon, rendeljen tőle. Az esetek egy részében olyan csalásról van szó, ahol kártyaadatokat, fizetési adatokat akarnak megszerezni, egy másik részében pedig nem mindig a legtökéletesebb hamisítványt árulják. Információim szerint az elmúlt hetekben bukott le egy ilyen okmányárus, aki az interneten is árulta termékeit.

Tud róla, hogy született-e már ítélet az Elender ügyében? Ha igen, mi volt az? A Trefort-chatet figyelik? Innen már kaptak el valakit? (epo)
- Tudomásom szerint az Elender-ügyben elsőfokú ítélet született, de az ítéletet nem ismerem. Igen, néha figyeljük a Trefortot is.

Önök védekeznek a hackerekkel és vírusokkal szemben? Ha igen, miként? (Griz_Hacker)
- Igen, védekezünk, tűzfalakkal , vírusirtókkal, illetve olyan szervezési intézkedésekkel, melyek megakadályozzák, hogy illetéktelenek féltett titkainkhoz jussanak. :)

Nem érzed kissé cinikusnak a munkádra nézve, hogy a #vendeg szobában tuti legalább az itt levők 50 százaléka épp valamely warez vagy fájcserélő hálózatról filmeket és minden más illegális dolgot tölt le? :) (Retee)
- Nem örülök neki, de tisztában vagyok a realitásokkal, és reménykedem abban, hogy idővel sokkal jobb lesz az arány.

Azt hiszem, ez egy szélmalomharc. Sok sikert a négy Don Quijoténak. Vagy én most túlzok? (cool)
- Bizonyos értelemben igazad van, de ennyire sötéten nem látom a helyzetet. Azt tudomásul kell venni, hogy ezt a kérdést nem rendőri eszközökkel lehet megoldani, hanem ez egy társadalmi-gazdasági probléma, a gazdaságnak, a társadalomnak kell erre megoldást találnia. Akár úgy is, hogy megoldják az egyszerű felhasználók számára is az olcsóbb hozzáférést ezekhez a zenékhez, filmekhez.

Köszönöm az érdekes kérdéseket, remélem, sikerült munkánk jellegére rávilágítani. Bízom benne, hogy találkozunk még itt a neten, különböző chatszobákban és nem nálam egy kihallgatás során. :)

[origo]


<< előző oldal 4/4

1. Nem vagyunk Don Quijoték

2. Hasonlóan a valós élethez

3. Négyfős csapattal

4. "Véges a kapacitásunk"Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor