ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Szülinapi chatmaraton
2003. november 28., péntek, 14:41|Utolsó módosítás: 2003. december 1., hétfő, 18:31

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

December elsején ötéves az [origo], ünnepelni pedig nem szokás egyedül. A jeles nap örömére több olyan vendég érkezik hozzánk, akik annak ellenére nem jártak még Társalgónkban, hogy már nagyon régóta szerettük volna őket meghívni.

Weyer Balázs, Pelle Andrea, Szabó Magda 1/2. oldal >>

Chatmaraton

A linkre kattintva egyene-sen a chat felületére jut. Ha a Rögtön a Vendég-szobába! menüpontot választja, csak nevet kell megadnia, regisztráció nem szükséges. Ha a rendszer hibás jelszóra hivatkozva nem engedné a szobába, az azért lehet csak, mert valaki már regisztrálta magát az Ön által választott néven. Ez esetben keressen egy másikat és próbálkozzon újra.


Belépek a Társalgóba!


A születésnapi chatmaratont Weyer Balázs, az [origo] főszerkesztője nyitja. Tizenegy órakor, azaz pontosan öt évvel a pillanat után, hogy az [origo] oldalait először tölthette le a nagyérdemű, főszerkesztőnk beül a vendégeink számára fenntartott székbe, s válaszolni fog minden, portálunkat érintő kérdésre.

Balázst Pelle Andrea váltja majd, akit déltől kérdezhetnek munkásságáról, küzdelmeiről és a világról, melynek lakhatóbbá tételéért fáradozik. 

Forrás: [origo]Pelle Andrea ügyvéd, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű jogvédő szervezet tagja. Az ELTE Jogi Karán végzett 1986-ban, a drogpolitika és a kábítószer-ügyi szabályok mellett betegjogokkal és - az 1980-as évek vége óta - jogsegéllyel foglalkozik. A szabadságjogok védelmére 1994-ben létrejött TASZ egyik alapítója, jelenleg pedig ügyvivője. Több drogpolitikai tanulmány, újságcikk és kiadvány szerzője, szerkesztője.

Emellett nem pusztán elméleti szakember, konkrét esetek kapcsán is hallatja szavát. Az [origo] olvasói az utóbbi időszakban főleg a kábítószerfogyasztók jogaival, az alkalmi drogfogyasztók által választható elterelés intézményével, illetve a rendőri intézkedéskor - például motozás esetén - érvényesülő személyiségi jogokkal kapcsolatos kérdésekben találkozhattak nevével.

Kis szünet után, délután két órakor érkezik Társalgónkba Szabó Magda írónő, aki egy párizsi út és a Régimódi történet filmre írásának elkezdése között szakított időt arra, hogy velünk lehessen a születésnapon. 
 
Forrás: MTIA most 86 éves Szabó Magda a legtöbbet fordított magyar író. Költő, műfordító, regény- és drámaíró emellett jelentős tanulmányok, esszékötetek szerzője. Legtöbben talán mégis a megfilmesített Abigél kapcsán ismerhetik. Szabó Magda kezdetben csak verseket írt, két verseskötete jelent meg. Regényeit politikai okokból csak 1958 után adják ki, a még abban az évben megjelent Freskó és az 1959-ben kiadott Az őz című regényei meg is hozza számára a szélesebb körű ismertséget.
 
A magyar irodalom olyan, ma már klasszikusnak számító meséi, meseregényei fűződnek nevéhez, mint a Tündér Lala és a Bárány Boldizsár vagy a már kamaszodóknak szánt Mondják meg Zsófikának és az utóbb meg is filmesített Abigél. Méltatói szerint Ajtó című kötete volt az, mely a halhatatlan tudós írók közé emelte. Legutóbbi, kétkötetesre tervezett életrajti regényének első darabja tizenkét írás nélkül eltöltött pihenőév után, tavaly októberben jelent meg. Az írónő korábban kitért minden fiatalkorára vonatkozó kérdés elől, most azonban megtörte a hallgatás csendjét: mint mondja: ősök és örökösök híján egyetlen tanúja önmagának, elég öreg már ahhoz, hogy ne szégyelljen semmit, ami vele és övéivel valaha megesett.


1/2 következő oldal >>

1. Weyer Balázs, Pelle Andrea, Szabó Magda

2. Mérő LászlóKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor