ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Szetey Gábor: "Ez mindenképpen fájdalmas"
2006. augusztus 21., hétfő, 19:20|Utolsó módosítás: 2006. augusztus 21., hétfő, 19:47

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Érdekeltté kell tenni az állami szférában dolgozókat a minőségi munkavégzés érdekében - mondta az [origo] Vendégszobájában Szetey Gábor. Gyurcsány Ferenc kormányának Argentínából hazacsábított új személyügyi államtitkára, aki bízik abban, hogy munkájában színészi tanulmányai is segítik. Beszélt arról is, hogy ha muszáj, akkor empatikusan kell kirúgni az embereket, úgy, hogy érezzék: van új kezdet.


1/2. oldal >>

Fotó: Hajdú D. András
Szetey Gábort Argentínából csábították haza személyügyi államtitkárnak
Ajánlat
Szetey Gábor önéletrajza
Ajánlat
Üzleti ötleteket hoz Gyurcsány személyzetise
Olvassa el az [origo] korábbi cikkét az új államtitkárról!
Képgaléria

Nézze meg a chat közben készült képeinket!Szetey Gábor a Vendégszobában


Sok szeretettel köszöntöm a chatelőket! Szívesen várom a kormányzati személyüggyel kapcsolatos kérdéseket, véleményeket!

Ki tehet a tegnapi vihar miatt megtartott tűzijáték áldozatairól? [snoopdaggidögg]

- Nem tudom, bizonyára a vizsgálatok majd kiderítik. Ezúttal is szeretném a magam részéről is kifejezni részvétemet az elhunytak és a súlyos sérültek hozzátartozóinak.

Már eltelt fél nap, a vihar után, Gyurcsány Ferenc viszont sehol. Ön szerint miért bújt el? [sumeg]

- A miniszterelnök urat jól ismerve biztos vagyok benne, hogy nem bújt el, ez nem rá jellemző.

Mennyit költött az állam az idei tűzijátékra? [Pisti0015]

- Fogalmam sincs.

Önnek mi a feladata igazából? Munkakapcsolatban van Gyurcsány Ferenccel? Igaz, hogy Szili Katalin le akar mondani a ház elnöki posztjáról? [qhzusc]

- Az, hogy a jelenlegi széttagolt, csak munkaügyi adminisztrációra fókuszáló személyzeti jellegű munkából kormányszintű, egységes HR (személyügyi) rendszert teremtsünk, egységes elvekkel és stratégiákkal, egységes belső és külső kiválasztási normákkal, egységes javadalmazási rendszerrel, munkatársainkat képezve, a jók teljesítményét elismerve, a rosszakat kiszűrve.

Összegezve: az, hogy a kormányzati egységes személyügy az egyik motorja legyen annak a szemléletváltozásnak, amely közigazgatásunkra és mellesleg társadalmunkra is igencsak ráfér. Természetesen a miniszterelnök úrral kapcsolatban vagyok, és ez az idők folyamán gondolom fokozódni fog. Felé és remélem, a kormány más tagjaihoz is az emberi erőforrások vonatkozásában igyekszem minél több és értelmes javaslatot tenni. Szili Katalin vonatkozásában semmit nem tudok.

Van valamilyen különleges módszere arra, hogyan lehet szépen kirúgni embereket? Vagy ez fájdalmas mindenképp? [sumeg]

- Sümeg, köszönöm a kérdést! Azt gondolom, hogy ez mindenképpen fájdalmas, de hogyha kellően empatikusak vagyunk és bele tudjuk érezni magunkat a másik helyzetébe - és erre talán a színészi tanulmányaim jó esélyt adnak -, akkor tompítani tudunk a másik fájdalmán, bár lehet hogy ez saját magunknak is jobban fáj. A legfontosabb az, hogy az elbocsátandó dolgozó azt érezze, hogy van új kezdet, és továbbképzéssel lehetőségek keresésével segíti őt a nyilvánvaló személyes tragédia minél hamarabbi kilábalásához, ez a közigazgatásban régóta dolgozók számára különösen fontos.

Eddigi munkája milyen alapot biztosít ilyen méretű feladathoz? [el38]

- Az, hogy korábbi életemben nagy szervezetek változási programjaihoz, kultúraváltásához voltam tanácsadó, majd az elmúlt 5 évben egy nagy szervezeten belül voltam személyügyi igazgató, ez tematikusan megfelelő alapot biztosít. Ugyanakkor tény, hogy a feladat nagysága és jelentősége miatt ez hihetetlen kihívás.

Mesélne a debreceni dohánygyár csődbeviteléről? [winston4o9]

- Soha nem dolgoztam a debreceni dohánygyárban, úgyhogy arról nem tudok mesélni, de minden bizonnyal az egri dohánygyár bezárása érdekli a kérdezőt, amely a szóban forgó multinacionális cég európai termelői kapacitásának optimális kihasználásának érdekében történt, és amelyben én egyike voltam azon végrehajtóknak, akik a feladatot a lehetőségekhez képest emberien oldották meg.

Akárhogy is nézzük, az egyik legvisszásabb iparágnak dolgozott, a dohánylobbinak. Nem voltak emiatt lelkiismereti problémái? [sumeg]

- Nem, mert az alatt a közel 5 év alatt, amíg a cégnél dolgoztam, a vállalat mindig is egyértelműen informálta az embereket a dohányzás veszélyeiről. Nem csak a 18 év alattiakat, hanem a nem dohányzókat is szigorúan kerülte mindenfajta marketing tevékenysége során. Azaz csak azon dolgozott, hogy a már dohányzókat termékválasztásra inspirálja. Ettől függetlenül nyilvánvalóan felemelőbb érzés az ország jövőjén dolgozni, mint az adott multi profitján.

Ilyen kis országban mért van olyan sok képviselő? [work]

- Mert 17 éve a rendszert váltók úgy döntöttek. Személy szerint egyetértek, hogy ez túl sok és pazarlás.

Kik a felelősök az ország jelenlegi gazdasági helyzetéért? [Gyeprágó Rozália]

- Mindazok, akik az elmúlt 16 évben az országot vezették egyfelől, illetve mindazon állampolgáraink és mindazon vállalkozások, akik az adóikat rendszeresen nem fizették meg. Mellesleg nagyon tetszik a kérdező neve.

Nem gondolja, hogy kissé alattomos dolog a diákokon, az ország jövőjén behozni azt a pénzt, amelyből politikusaink vígan eléldegélnek és költekeznek? [ooodri]

- Ha így lenne ez, alattomos lenne, de nem így van. Egyetértek, hogy a jövő képzése az egyik legfontosabb lehetőség az ország felzárkóztatásához, de ezt úgy kell megtenni, hogy olyan és annyi képzést támogassunk, amelynek az elvégzése után a frissen végzettek el tudnak helyezkedni. Mellesleg ismereteim szerint mindazok a diákok, akik "jól teljesítenek", azok számára továbbra is végül ingyenes lesz az oktatás.


1/2 következő oldal >>

1. Szetey Gábor: "Ez mindenképpen fájdalmas"

2. "Az államnak kell példát mutatni"Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor