ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Rogán: A bulvár nem ördögtől való
2007. március 14., szerda, 8:20|Utolsó módosítás: 2007. március 14., szerda, 15:59

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A Belváros polgármestereként mindent megtettem, hogy a belvárosiakat és az ünneplőket biztonságban tudjam március 15-én - jelentette ki Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere. A politikus az [origo] Vendégszobájában az olvasók kérdéseire válaszolva arról is beszélt, hogy nem tartja kizártnak az előrehozott választásokat, a megszorításokat pedig mindenkinek magán kellene elkezdenie - ahogy azt elmondása szerint ő is tette.


Bízik abban, hogy megváltozik a Fidesz 1/2. oldal >>

Fotó: Szabó Pál
Kutyasétáltatással kezdi az ünnepet
Ajánlat
Az V. kerület honlapja
A Fidesz honlapja
Képgaléria

Nézze meg a chat közben készült képeinket!Rogán Antal a Vendégszobában


Szervusztok! Ezen a szép tavaszi napon üdvözlök mindenkit, aki a jó levegő helyett a monitort választotta!

Jó napot! Ön mire számít március 15-én? Rend lesz-e a városban? Lesznek-e zavargások? [U.S.Palermo]

- Én nyugalomra számítok, már csak a tavasz miatt is, ilyenkor az ember mindig optimistább, mint ősz végén, tél elején. Ráadásul a rendőrséget felkészültebbnek látom, a biztosítási tervek átgondoltabbak és remélem, hogy a térfigyelő kamerák jelenléte visszariasztja azokat, akik csak a "buli" kedvéért mennek el a 15-i ünnepségekre.

Hogyan fogja tölteni az ünnepet? Kezdve a reggeli fogmosástól a lefekvésig. [jfj45786]

- Először leviszem a kutyát sétáltatni, ez kb. fél nyolc, kilenc órakor van az első hivatalos program, 11-kor a térfigyelő kamerák központjában leszek. Délután 13-kor meghallgatom Demszky Gábor beszédét, és a Petőfi-szobornál elhelyezem a belváros koszorúját. 14:30-tól magánprogram, ebéd a mennyasszonyommal, 16:00-tól a Fidesz-ünnepségen veszek részt. Ezt követően, késő estig a belvárosi vagyonkezelő épületében leszek az Erzsébet hídnál, ahol telefonos ügyfélszolgálat és készenléti központ működik egészen az éjféli órákig.

Lát arra valami lehetőséget, hogy a pártok ne Budapest belvárosába tervezzenek rendezvényeket a jövőben? [Puha moha]

- Megtiltani nem tudom, de nem is baj, mindenhol a világon a city, a városközpont a közösségi események színhelye. Persze, jó lenne, ha ezek mindig békés események lennének.

A Fidesz tudja garantálni, hogy nem lesznek utcai zavargások csütörtökön? [p_gergo7]

- Garantálni senki nem tudja, de ez nem ok arra, hogy az embereket távol tartsuk a nemzeti ünneptől. Én hiszek abban, hogy egy demokrácia erejét az adja, ha az emberek élnek a részvétel lehetőségével. Minél többen megyünk el 15-én a számunkra szimpatikus rendezvényekre, annál többen lesznek a békésen ünnepelni szándékozók, ez adja egy működő demokrácia erejét. Én pedig a Belváros polgármestereként minden tmegtettem, hogy a belvárosiakat és az ünneplőket biztonságban tudjam: térfigyelő kamerák, telefonos ügyfélszolgálat, egyéb biztonsági intézkedések...

Mi a véleménye arról, hogy egyesek szerint Ön is ott lehet a következő főpolgármester-jelöltek között? [joviális fenevad]

- Pillanatnyilag a belvárosi polgármesterség eléggé leköt, hiszek benne, hogy a Belvárosból lehet jó értelemben véve modern city-t faragni, így ezen túlmutató ambícióim nincsenek. Inkább a belvárosi polgármesterséget szeretném 2010-ben is elnyerni.

Nem tervezi, hogy kilép a Fideszből? Egy jobb, erősebb pártot csinál? Vagy elégedett a Fideszel? [Jazz8]

- Én azt gondolom, hogy a Fidesz egy sokszínű párt, és akkor lesz erős, ha ennek a sokszínűségnek terepet is enged. Ezért biztatom a Fidesz vezetését, minél gyakrabban éljenek a párton belül a belső népszavazás lehetőségével, még a vezetők kiválasztásakor is, mert ez fogja megmutatni a Fidesz új arcait a közvélemény előtt. Hiszen újításokra nem csak a kormánypártoknál, de a Fideszben is szükség van, és mivel hiszek abban, hogy a Fidesz sokat változhat 2010-ig, ezért természetesen a párt tagja és politikusa maradok.

Régen maga volt a Fidesz ökle, most meg lóg a békepipa a szájában. Miért váltott? [jfj45786]

- Polgármesterként nem az a dolgom, hogy a konfliktusokat keressem, hanem az, hogy megoldjam. Szerintem ez nyolc év parlamenti politizálása után csak jót tesz az embernek, most megmutathatom, mire vagyok képes, ha építeni és alkotni kell. Meggyőződésem, hogy ma a Fidesz polgármestereinek vállán nagy felelősség nyugszik, mert nekik kell megmutatni, hogy milyen kormányzásra számíthat az ország, ha a Fidesz egy következő országgyűlési választáson az emberektől bizalmat kap, tudjuk-e jobban csinálni, mint a jelenlegiek.

Van remény arról, hogy előrehozott választások lesznek? [bambusz]

- Szerintem nincs kizárva, hiszen soha, még a rendszerváltás óta kormány és kormányfő nem volt olyan népszerűtlen, mint Gyurcsány Ferenc kabinetje. Még az Antall-kormány - amelyik pedig az egész szocializmus lebontásának nyűgét magára vállalta - is jobb mutatókkal rendelkezett a mostani kabinetnél. Ráadásul, a kormány legnagyobb baja, hogy Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde óta a hitelét is elveszítette az emberek előtt. Személyi változásokra tehát szükség van, ha ezt az MSZP és az SZDSZ nem oldja meg saját keretén belül, akkor tartok tőle, a bizalmi válság csak mélyülni fog.


1/2 következő oldal >>

1. Bízik abban, hogy megváltozik a Fidesz

2. Milliók, bulvárlapok és megszorításokKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor