ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Rogán: A bulvár nem ördögtől való
2007. március 14., szerda, 8:20|Utolsó módosítás: 2007. március 14., szerda, 15:59

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb


Milliók, bulvárlapok és megszorítások << 2/2. oldal

Fotó: Szabó Pál
Nem megy több show-műsorba
A meg nem válaszolt kérdés
Egyik olvasónk arra is kiváncsi lett, volna, Rogán Antal melyik kerületben él. Mint írta, reméli, hogy nem olyan polgármester, aki máshol lakik, mint amelyet igazgat. Rogán Antal erre a kérdésre nem válaszolt. Egy másik olvasói kérdésre adott válaszából kiderült, hogy nem a belvárosban él.
Ajánlat
Az V. kerület honlapja
A Fidesz honlapja
Képgaléria

Nézze meg a chat közben készül képeinket!Rogán Antal a Vendégszobában


Nem gondolja, hogy a Fidesz erőszakossága egyszer visszaüt? [T.U.P.E]

- Sajnos, a parlamenti politizálás mindig a konfliktusok terepe, egy ellenzéki párt ilyen helyzetben mindig erőszakosnak tűnik. Ezért kérek mindenkit, lássák és becsüljék is meg azokat az ellenzéki politikusokat, akik polgármesterként vagy megyei közgyűlési elnökként vállalták a kormányzás felelősségét és a maguk szelíd, de határozott módján építenek, mint például Kósa Lajos. Ők mutatják, mire képes a Fidesz akkor, ha a választóktól kormányzásra és építkezésre lehetőséget kap!

Nézze, ha Önök nyertek volna, akkor is lett volna megszorító intézkedés, nem? [p_gergo7]

- Én a jelenlegi kormányzati lépések logikáját nem látom. Közgazdászként abban hiszek, hogy megszorítani csak akkor érdemes, ha tudjuk, miből lesz növekedés. Ma a kormány fűnyíró elven ott vág, ahol tud, a vállalkozásokat éppúgy sújtja, mint a fogyasztókat vagy a költségvetési intézményeket. Hol van a kiút? Ebből csak alacsonyabb szinten, alacsonyabb jólét és alacsonyabb nemzeti jövedelem mellett lesz egyensúly, pedig nem ezt szeretnénk. Ráadásul a kormányzat saját magán egyáltalán nem spórol: miért kell új kormányzati negyed, miért nem csökken a kormányzati apparátus létszáma, ha orvosokat és pedagógusokat el kell bocsátani.

Azt gondolom, ezt lehetne több ésszel csinálni, ráadásul az emberek könnyebben elfogadnák a kemény lépéseket olyan politikusoktól, akik az előző négy esztendő hibás gazdaságpolitikájáért nem felelősek. Hihetetlen, hogy az öszödi beszéd "nem csináltunk semmit négy évig" fordulata óta még mindig ugyanaz a pénzügy- és a gazdasági miniszter. Olyan ez, mintha a könyvelőd ellopná a pénzed egy részét, majd bizalmat kérne tőled, hogy a maradék vagyonodat továbbra is ő kezelje.

Tudtommal Önök nem szavazták meg a parlamentben a kormány kisebb parlamenti létszámra tett javaslatát, nemde? [ExpensiveBoy]

- Attól még kisebb kormány lehetne, nemde? Az csak a kormány döntésén múlik. Nekem az az elvem, hogy mindenki kezdje saját magán. Én például eladtam az elődöm szolgálati autóját, nem is vettem újat, a polgármesterek közül egyedüliként nem használok szolgálati autót. Lemondtam a polgármesteri költségtérítésről, ami az elődöm esetében havi 200 ezer forint volt, azért, mert nem akarok egyszerre két költségtérítést felvenni, mint országgyűlési képviselő és mint polgármester. Ezzel szemben, Magyarországon az elmúlt öt évben egyedül a miniszterek fizetése emelkedett, egészen pontosan a duplájára és a kormányzat autói sem lettek szerényebbek a megszorítások hatására.

Ha a Fidesz népszavazást akar, miért nem vállalja át azok teljes költségét? Miért mindent az adófizetőkkel fizettetnek ki? [Jazz8]

- A rossz kormányzati döntéseknek sokkal nagyobb ára van, mint egy népszavazás költsége. Ha a logikáját elfogadnám, egy választáson csak olyan ember indulhatna, aki kifizeti a választások költségeit, vagy legalábbis azok ráeső részét. Ezt hívják a milliomosok demokráciájának. Ha a demokrácia elvét elfogadjuk, akkor a közösségnek ezek költségeit is vállalnia kell.

Milliomosok demokráciája? Önnek Audi A3-asa, 140nm-es II. kerületi háza, 3 millió készpénze és 674 250 forintos polgármesteri fizetése van. Az én szememben Ön is milliomos!!! [Hegyirabló]

- Ezzel szemben áll több mint 40 milliós hiteltartozás, amit 25 év alatt kell visszafizetnem, mint a legtöbb korombelinek ma Magyarországon. Egyébként, ha ilyen jól értesült, pontosítsunk: nem ház, csak lakás, egy nyolc lakásos társasházban, és a fele a páromé, nem az enyém, a többire pedig az előbbiekben már válaszoltam.

A Blikk és a Szulák-show után, milyen bulvárfellépéseket tervez még? [jfj45786]

- Én a bulvárt nem tartom ördögtől valónak, de további show-kat nem tervezek. Egyébként Nyugat-Európában és Amerikában egészen természetes, hogy a választók a politikusok magánéletére és emberi arcára is kíváncsiak, ennek pedig a bulvár a terepe.

A múltkor láttam bowlingozni a haverjaival a Mammut Bevásárlóközpontban. Nem volt valami profi :) Szokott sportolni? [tre741tuti]

- A bowlingban valóban nem, talán életemben harmadszor bowlingoztam, egyébként edzőterembe hetente 3-4-szer megfordulok, és mivel komolyan veszem, személyi edzőm is van. A fizikai kondíció ma, szerintem az egészséges életmód része, van aki ezt csapatjátékokban találja meg, nekem a személyi edzés egyfajta kikapcsolódás. A párom teniszező volt, vele teniszben nem állnék ki, mert 15 év alatt se bírnám behozni a hátrányomat, de hosszútávfutásban szerintem én nyerek.

Köszönöm a kérdéseket! Mindenkinek március 15-ére nem csak egy szép tavaszi napot, de békés ünneplést is kívánok! Sziasztok!

[origo]


<< előző oldal 2/2

1. Bízik abban, hogy megváltozik a Fidesz

2. Milliók, bulvárlapok és megszorításokKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor