Vágólapra másolva!
Az MTV hírigazgatója a Magyar Televízió székháza elleni ostrom előtt került posztjára, és - bár korábban is látott erőszakos jelenteket - nem találkozott még ilyen szintű gyűlölettel és fanatizmussal. Kert leginkább arra büszke, hogy a Híradó több közvélemény-kutatónál is a legpártatlanabb tévés hírműsor lett, amit szerinte az is jelez, hogy pár fideszes szerint kormánypárti, néhány MSZP-s szerint pedig ellenzéki a Híradó. A nézettségi adatok miatt nem izgatja fel magát túlzottan, inkább arra törekszik, hogy ne csak a fiatal célcsoportnak, hanem a teljes lakosságnak gyártson műsorokat az MTV.
Vágólapra másolva!

Mióta dolgozik az MTV-nél? [MIB Danee]

- 2006. június 1. óta, vagyis egy éve és öt hónapja. De 15 évnek tűnik.

Volt valami nagy dobása újságíróként? Vagy íróasztalnál ült végig? [herkulesbringa]

- Elég sokáig dolgoztam újságíróként, pontosabban riporterként. Öt évet nyomtam le a Kossuth Rádió hírműsoraiban, és a TV2 Tények-ben is hosszú ideig riporterkedtem. Volt 1-2 munkám, amit én komolynak gondoltam, de hogy nagy dobás volt-e, azt nem az én dolgom megítélni.

Megéri az MTV-nél dolgozni? Milyen iskolai végzettség kell oda? [MIB Danee]

- Szeretek ott dolgozni, mert kemény kihívás. :) Magam részéről egy jogászdiplomát tudok felmutatni.

Miben más az MTV híradója, mint a többi? [wulpius]

- Hogyha kereskedelmi tévék híradóihoz hasonlítjuk, talán tartalmában más. Azt szoktam mondani, hogy a kereskedelmi tévékben, mint a McDonald's-ben megtanultam, hogyan kell egy terméket profi módon előállítani, és felszolgálni, most ezt próbáljuk megtenni a köztévében, vagyis a gyorséttermek profizmusával nem hamburgert, hanem tartalmasabb kosztot kínálunk.

Jó felvezető műsor Az Örökös? [wertherke]

- Remélem, hogy hamarosan az lesz. Szerintem ez egy látványos, és tisztességes tudásalapú játék, egy nagyon népszerű műsorvezetővel.

Miért balhéztak össze Kardos Ernővel, az Este főnökével? [p.a.]

- Szakmai nézeteltéréseink voltak, és én a magam kereskedelmi tévés múltjával és eredménycentrikus erőszakosságával mást gondoltam egy csomó dologról, mint Ernő. De - most olyan leszek, mint a politikusok, előre utálom magam érte - ezt a bizonyos "összebalhézást" egy kicsit eltúlozta a sajtó.

Unalmas, statikus a Híradó, legalábbis egy Channel4 vagy ITV-híradóhoz képest. Nem kéne tanulni tőlük? [go west]

- De, kéne. Sajnos jelenleg mások szerint meg túl mozgalmas, apró lépésekben haladunk előre. Szerintem a látvány nagyon európai.

Mi igaz abból, hogy Gyurcsányék úgy kiakadtak Krizsó kérdésein, hogy utána reklamáltak az MTV-nél? [herkulesbringa]

- Az igaz, hogy látszott, hogy bosszantotta a stábot egy-két kérdés, de nem tudok róla, hogy reklamáltak volna. Zárójelben teszem hozzá, hogy tipikus legenda, hogy az MSZP kihelyezett frakcióülésén sokan reklamáltak és szóba hozták ezt az interjút. Ami azért vicces, mert az interjú a tapolcai frakcióülés után volt.

Mennyire nehéz semlegesnek lenni, vagy annak látszani? [wulpius]

- Eléggé. Hála Istennek a közönség a kutatások szerint - a Századvégtől a Szonda Ipsosig - a mi hírműsorainkat tartja a legkiegyensúlyozottabbaknak. Néhány hete volt szerencsém értesülni arról, hogy a kormánypártok szerint rettenetesen fideszesek a hírműsorok, és épp tegnap hallottam egy komoly fideszestől, hogy "soft" kormánypárti hírműsorokat csinálunk. Erre tessék gombot varrni.

Ok nélkül hívják páran Párt-keltének azt a bizonyos műsort? [majestic-27]

- Ez a műsor nem hozzánk tartozik.

Ha a hírműsorok este vannak, akkor este dolgozik, gondolom. Mikor alszik? Megéri így dolgozni? [Peter981]

- Igen, és a műsorok után még futni is kell! Én is régóta gondolkodom rajta, hogy mitől éri meg nekem, de őszintén szólva, még nem jöttem rá a válaszra. "News animal" vagyok, asszem.

Mit vártok a külföldi tudósítóktól? Van értelme az internet korában kiküldeni embert? [Peter981]

- Remélem, hogy van. Épp úgy, mint minden másban, a külföldi tudósítók a személyiségük és a csatorna hitelével lehetnek többek, vagy esetleg érdekesebbek az egyéb - így internetes - forrásoknál. Határozottan az a véleményem, hogy nagyon befelé forduló, már-már provinciális a magyar közélet, kitüntetetten a televíziós hírműsorok. Szeretnénk megmutatni, hogy a világ több annál, mint ami a Fókusz-ból - bocsánat, mondhatnék mást is - látszik. Egyébként pedig ezzel az erővel a hazai tudósítóinkat is nyugdíjba küldhetnénk, hiszen itthon is van internet.