ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Gyenesei István: El a kezekkel az önkormányzatoktól
2008. június 19., csütörtök, 10:00|Utolsó módosítás: 2008. július 7., hétfő, 17:39

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb


3 gyerek és 3 unoka a vagyonbevallásban << 2/2. oldal

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Szerinte kitart a kormány 2010-ig
Ajánlat
Fidesz: a kisebbségi kormányzás ára Gyenesei
Sólyom aláírta Gyenesei kinevezési okiratát
Képgaléria

Nézze meg a chat közben készült képeinket!Gyenesei István a Vendégszobában


A lánya a téli után a nyári olimpián is indul, ennyire sportosra nevelték? Ön mit sportol, miniszter úr? [tipikus]
- Nálunk az egész család sportos. Anita lányom művészi tornázott, huszonnyolcszoros válogatott, Európa bronzérmes, és VB 5., István fiam első osztályú teniszező volt, Leila pedig 7 sportágban 48-szoros magyar bajnok. Most már öttusában világbajnok is. Mindehhez a hátteret feleségem sportos hozzáállása adja. Én versenyszerűen atletizáltam, 1500 méteren ifjúsági bajnok voltam. A Balaton-t 11-szer átúsztam, ha időm engedi, lehet, hogy ez évben 12-szer is megkísérlem.

Igaz az, hogy az ön szava "elért" az öttusa szövetséghez, s a lányát ennek köszönhetően viszik az olimpiára? [Fadgyas Attila]
- Telefonon többször beszélek a legkülönbözőbb sportvezetőkkel, de a lányom olimpiai utazásáért egyetlen lépést sem kellett tennem, ezt megtette ő mindenki helyett azzal, hogy az elmúlt évben már megnyerte a felnőtt magyar bajnokságot. A magyar öttusázók között a világranglistán a legelőkelőbb helyet foglalja el Vörös Zsuzsa olimpiai bajnok után. A budapesti világbajnokságon 6. helyével a legeredményesebb magyar volt. Mindezt váltóban arany éremmel koronázta meg. Ez egy mérhető sportág, sok százezren, talán millióan is tanúi voltak, ahogy úszott, lovagolt és futott, a lövészet és a vívás után.

Kedves Gyenesei úr, nem érzi, hogy most szorongatják önt? [Dóri123]
- Egyáltalán nem ezt érzem. Szívesen válaszolok minden kérdésre, és ha hívnak, legközelebb is szívesen visszajövök. Alapvetően nyitott ember vagyok, nincsenek titkaim.

Milyen szankciókat vezetnek be abban az esetben, ha valamely önkormányzat nem teljesíti az információs szabadságról szóló törvényt? [Deep Sky]
- A közigazgatási hivatalok a törvényesség őrei. Konkrét esetekben képesek és készek konkrét választ adni, és segíteni a megoldás megkeresésében.

Mi változik a turizmusban a turizmus törvény elfogadását követően? [krokodil07]
- A parlament remélhetőleg ősszel elfogadja a turizmus törvényt, többek között nagyobb súlyt szeretnénk adni a regionális idegenforgalmi bizottságoknak. Ehhez kötelező lenne létrehozni regionális turisztikai előirányzatot, de lényeges változás lenne az is, ha turisztikai beruházási pályázatokon az önkormányzatok csak akkor pályázhatnának, ha a fejlesztésbe saját erőként bevonnák az idegenforgalmi adóhoz kapcsolódó költségvetési hozzájárulást is.

Tényleg kötelező lesz az önkormányzatoknak roma nyelvet beszélő munkatársat tartaniuk? [beman]
- Ezt most hallom először. Amúgy egyre nagyobb szükség lenne a cigány lakosság "nyelvét" értő önkormányzati dolgozókra, munkatársakra. Vagyis olyanokra, akik megértik a problémáikat és megtalálják rá a választ is.

Miért viccelte el a vagyonnyilatkozatát? [multiplikátor32]
- Teljesen komolyan vettem, minden kérdésre korrekten válaszoltam. Maradt néhány rovat, mint például az Értékes védett gyűjtemény, ami nálam kitöltetlenül maradt volna. Ide is őszinte választ adtam, és beírtam 3 gyermekemet és 3 unokámat. A darabszámot átjavítottam fő-re, a szerzés éveként a születési évüket írtam be; tettem ezt teljesen komolyan. Nekem ők a legértékesebbek.

A vagyonnyilatkozata elérhető valahol? [Vlad Tepes 1431]
- Igen. A parlament honlapján.

Honnan táplálkozik a pozitív hozzáállása az élethez, a dolgokhoz? [multiplikátor32]
- Született optimista vagyok és 60 éve ezt sugárzom a környezetemre. Fiamat is arról ismerik meg, hogy hozzám tartozik - azontúl, hogy hasonlítunk egymásra - , hogy minden élethelyzetben tud mosolyogni. Így adunk erőt a környezetünknek, és merítünk erőt ennek visszatükröződéséből. Az egyetlen élőlény a világon, amelyik mosolyogni tud: az ember.

Mi lesz az adósságban fuldokló önkormányzatokkal? Mert sok a beszéd, de nem látszik változás! [csevegoszoba]
- Ezt sem lehet így általánosan megfogalmazni. Minden önkormányzat gondja egyedi. Nincs általános recept. Ha azonban az önkormányzatokért felelős tárca képes és kész az önkormányzatok érdekeit is képviselni, például a kormány és az önkormányzatok egyeztető fórumán, akkor közösen kialakíthatunk egy kedvezőbb feltételrendszert. De ehhez több évre lesz szükség.

Örülök, hogy együtt voltunk. Ismerjük meg egymást máskor, más alkalmakkor is. Tudjunk és akarjunk együtt örülni közös sikereknek, tegyük a dolgunkat, ki-ki a maga helyén, bölcsen, bátran, ha kell alázattal, de mindig kellő hittel.


<< előző oldal 2/2

1. Gyenesei István: El a kezekkel az önkormányzatoktól

2. 3 gyerek és 3 unoka a vagyonbevallásbanKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor