ok.hu
Katalógus


médiasztárok


magyar együttesek


Kispál és a Borz


politikusok


magyar énekesek


Dopeman


magyar színészek


sportolók


Linkek


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Varnus Xavér


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Kupa: "Én már a kampányban megmondtam!"
2007. február 5., hétfő, 17:49|Utolsó módosítás: 2007. február 6., kedd, 8:13

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb


"Nem kéne ilyen fejetlenül és eszetlenül csinálni" << 2/3. oldal >>

Fotó: Marton Bálint
"Szétforgácsoljuk az erőforrásainkat"
Ajánlat
Olvassa a gazdaság híreit!

Elvállalná ismételten a pénzügyminiszteri tisztséget? [_AstraBoy_]
- Jelen pillanatban nem. Hozza helyre az, aki elrontotta. De később nem zárom ki.

Hol változtatna a kormány jelenlegi gazdaságpolitikáján? [mufurcmalac]
- Egyetlenegy dolgot tartanék fontosnak az elkövetkezendő tíz évben, ez pedig az oktatás, képzés, szakképzés, tudomány, kutatás és kultúra együttese. Itt tudnánk igazán kitörni és gyorsabban fejlődni. Nem betanított munkával vegetálni, miközben a nagyon jó munkaerőket elveszítjük. Ehhez képest a nemzeti fejlesztési tervben 2 fő cél, 7 alcél, 17 operatív program szerepel. Szétforgácsoljuk az erőforrásainkat. Persze így mindenkinek jut egy jó kis cukorfalat. Csak a cukor elolvad, és utána már nem édes.

Mi a véleménye az egészségügyi reformról? [boszi977]
- Reformot kétféleképpen lehet jól csinálni. Vagy egy szűk szakmai stáb összerakja a teljes koncepciót, és utána viszi ki az emberek közé, illetve utána magyarázza el, hogy mit miért, vagy egy kidolgozott koncepcióval lerohanja a társadalmat, minden előzetes információ nélkül, de menet közben mindig javít a megvalósításon. A mostani egészségügyi reformra egyik sem jellemző, ráadásul az emberek nem is értik, hogy miről szól az egész. Az úgynevezett több-biztosítós szisztémáról például nem mondták el a szakértők, hogy ez egy 10-15 éves folyamat, másrészt, hogy összesen kétmillió ember fizet rendesen tb-t, amire nem lehet egy tízmilliós kockázati közösséget építeni. Végezetül, az egészségügy három nagy pilléren áll: az egyik a háziorvosi rendszer, a másik a járóbeteg-ellátás, a harmadik a fekvőbeteg-ellátás. A járóbeteg-ellátást egyszerűen kifelejtették a reformból. Pedig nagyrészt ez szabályozza a fekvőbeteg ellátás kihasználtságát. Ez hosszú volt, de a történet még hosszabb. Csak érjük meg!

Miért kell annyi iskolát bezárni? [xenara]
- Az egyik oka, hogy nagyon kevés a gyerek. A másik, hogy az iskolák szakosodása nem felel meg a jövő követelményeinek. De azért nem kéne ilyen fejetlenül és esztelenül csinálni. Például az ország egyetlen borászati szakközépiskoláját, a vincellérképzőt is be akarják zárni, miközben a magyar borászatot fel akarjuk lendíteni. Száz ilyen példát lehet mondani.

Az oktatási reformról szeretném megkérdezni a véleményét. [Swordfish$]
- Hát ez nehéz kérdés. Valószínűleg nem kellett volna ilyen szolgalelkűen erőszakolni a Bologna-folyamatot, miközben a párhuzamos szakok tömkelegét nem szüntettük meg, hanem az oktatási piacra bíztuk ennek az elvégzését. Az oktatási reformot az óvodánál kell elkezdeni, és az akadémiánál kell befejezni. Tehát meg kellett volna határozni a hosszú távú célokat és azon belül bizonyos prioritásokat. Ilyenről nem tudok. Úgyhogy ezen még dolgozni kell vagy négy-öt évet.

Mivel magyarázza, hogy a megszorítások ellenére a GDP-növekedésünk csak harmada a környező országokénak? Mintha a semmiért szenvednénk. [biogergo]
- Nem a semmiért szenvedünk, hanem azért a sok pénzért, amit 2002 és 2006 között elszórtunk. Megítélésem szerint a GDP-növekedés idén is gyorsabb lesz a vártnál, és 2008-ra javul a helyzet. De még mindig le leszünk maradva a környező országoktól.


<< előző oldal 2/3 következő oldal >>

1. "Kétmillió ember fizet tisztességesen adót és tb-t"

2. "Nem kéne ilyen fejetlenül és eszetlenül csinálni"

3. A Szerencsi család és a mákostészta-vitaKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor