ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


A szépség egyenlő a sikerrel
2003. június 26., csütörtök, 15:21|Utolsó módosítás: 2004. szeptember 24., péntek, 11:26

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Kicsi a melled vagy épp túl nagy, nem tetszik a orrod vagy túl elállóak a füleid? Nem kell boldogtalanul leélned az életed, mert az esztétikai szabászat mindenre megoldást nyújt. Dr. Gáspár Levente plasztikai sebészt a legújabb műtéti megoldásokról, a leggyakoribb korrekciók menetéről és egészen személyes kérdésekről is kérdezték az olvasók a Társalgóban.


Mottóm: tartós forma és szép hegek 1/3. oldal >>

Forrás: [origo]
Esztétikai szabászat
Egy korábbi szavazásunkon mi is megkérdeztük olvasóinkat, hogy melyik testrészüket változtatnák meg leginkább plasztikai műtéttel.
5161 szavazat érkezett, mely az alábbiak szerint oszlott meg:

A legtöbben a hasukat műttetnék meg, az olvasók 35,5 %-a, azaz 1830 fő
A mellét az olvasók 35,4 %-a, azaz 1828 fő szabatná át.
Az orrát műttetné meg az olvasók 14,2 %-a, azaz 731 fő. A csípőjét az olvasók 12,3 %-a, azaz 636 fő, és
az ajkát az olvasók 2,6 %-a, azaz 136 fő korrigáltatná.
Fórum
Plasztikai műtétek

- Miért pont ezt a szakmát választotta? (ikork)

- Középiskolás korom óta érdekelt a szépség, a művészet, sokat rajzoltam, miután orvos lettem, a sebészet útjára lépve a gyerekkori szerelem valóra vált. Így lettem plasztikai sebész.

- Mi volt a legérdekesebb  esete? Dolgozott-e külföldi hírességekkel? (hanszolo)
- Ez a szakma abszolút a diszkrécióról szól, így konkrét hírességről nem tudok nyilatkozni. De hogy mégis válaszoljak, a mai világ média által közvetített, a szépség egyenlő a sikerrel tendenciája az ismert médiasztárok köreiben is érvényesül.

- Hány éves kortól lehet plasztikai műtéteket végeztetni? (Sofee)
- Magyarországon ma minden plasztikai sebész tartja magát ahhoz a minimálisan elvárható etikai normához, hogy esztétikai célzattal csak a pubertás után, azaz 18-19 év felett végez műtétet. Természetes dolog, hogy helyreállító vagy javító műtét (elálló fül, hegkorrekció) korábban is elvégezhető.

- A férfiak vagy a nők kérnek inkább beavatkozást? Gondolom, a nők. (ikork)
- Tíz esetből nyolc-kilenc alkalommal hölgyek jelentkeznek, az utóbbi időben az urak is egyre több kedvet éreznek "sármos" külsejük javítására.

- Mi a "legkedveltebb" műtét, amit önnél szoktak "rendelni"? (Coopor)
Az abszolút sláger az emlőplasztika, ezen belül a nagyobbítás, felvarrás, de egyre több az emlőkisebbítő műtét is. A hasplasztika, zsírszívás és az orrműtét szintén közkedveltek.

- Milyen jellegű plasztikai műtétek számítanak egészségre veszélyesnek? (Iris)
- A plasztikai beavatkozások, műtétek az egészségre csak annyira veszélyesek, mint egy egyéb sebészeti (urológiai, nőgyógyászati stb.) operáció. Ezeknél a műtéteknél a legnagyobb kihívást számunkra az egészséges páciens esztétikai igényének formába öntése jelenti, egészsége megőrzése mellett. Nem mindennapi kihívás megérteni és megértetni a kért műtét lehetséges esztétikai kimenetelét. Minden esetben lelkiismeretesen és részletesen tájékoztatva a pácienst a tervezett beavatkozás lépéseiről, lehetséges kockázatairól, szövődményeiről, azok elhárítási, kezelési lehetőségeiről.

- A ráncfeltöltéshez használatos botulinum-toxinról elég sok rosszat olvasni mostanában. Hogyan lehet garantálni, hogy egy feltöltéshez vagy nagyobbításhoz használt anyag nem okoz hosszú távon egészségkárosodást? (eliska)
- A szer nem más, mint idegméreg. A dinamikus ráncokat okozó fokozott aktivitású mimikai izmok bénítása révén átmeneti (3-4 hó) eredményt biztosít. Egyéb ránctöltő anyagok is egy kivétellel átmeneti (6-18 hó) eredményt biztosítanak, minden módszernél alapos tervezés és gondos körültekintés mellett az egészség "megőrizhető".

- Ha már volt egy operációm, ami nem sikerült, akkor azt meg lehet ismételni? (rols)
- Egy esztétikai műtét utáni reoperáció megítélése komoly szakmai kihívás, ezt így chaten keresztül semmiképpen nem vállalom, ha személyesen megkeres, minden kérdésére válaszolok.

- Azért a szépséghibákon kívül, gondolom, vannak súlyos égési sérülésekkel kapcsolatos esetei is. Hogy tudják a betegek feldolgozni, hogy megváltozik az egész arcuk? Illetve Önök mennyire követik az eredeti vonásokat? (ikork)
- Az égésbetegség az egyik legtragikusabb sérülés. Soha nem lesz az eredetihez még csak közelítő sem a másodlagosan gyógyult heges bőr szerkezete. Itt csak a kültakaró helyreállítása, a fertőzés elleni védelem, arc esetén az életfontosságú szervek (szem, orr, szájnyílás) funkciójának helyreállítása lehet az elsődleges cél. A későbbi esztétikai korrekció irdatlan kihívást jelent a szakember számára.

- Végezne-e olyan operációsorozatot, amikor olyan célja van egy hölgynek, hogy egyre jobban szeretne hasonlítani a Barbi babára? Vannak ilyen példák :) (eliska)
- Minden esetben csak a plasztikai műtétre alkalmas páciens gyakorlatban kivitelezhető műtétét vállalom, hisz filozófiám a tartós forma és a szép hegek, valamint a megelégedett beteg. A plasztikai sebészet egy folyamatos "párbeszéd" az orvos és a páciens között, melynek az a célja, hogy az elvárások a megelégedettségre módosuljanak.

- Kit ért "plasztikai műtétre alkalmas páciensen"? Mi volt eddig a legmeglepőbb esete? (ikork)
- A plasztikai sebészet esztétikai része olyan páciensekkel foglalkozik, akiknél a testi "torzulás", korrekcióra szoruló elváltozás lelki, pszichés depressziót okoz. Magyarul csak olyan pácienst szabad megoperálni, aki reálisan értékeli testi mibenlétét, és a korrekten végzett műtét eredménye, amennyiben elvárásainak megfelel, elégedetté teszi. Sajnos sokan egy elvesztett állás, megbomlott kapcsolat helyreállítását, rendbetételét várják a megszépülésüktől. Őket udvariasan, kellő körültekintéssel, sajnos el kell utasítani. Ha az ember követi ezt a filozófiát, ritkán érik meglepetések.


1/3 következő oldal >>

1. Mottóm: tartós forma és szép hegek

2. A két leggyakoribb műtét a mellplasztika és a hasplasztika

3. Doktor úr, kérem, segítsen!Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor