Dr. Csernus Imre: Merj átélni jót és rosszat!

Vágólapra másolva!
Dr. Csernus Imre megítélése, egyedi stílusa miatt meglehetősen ellentmondásos a kollégái és a nagyközönség körében egyaránt, de egy biztos: kömbösen senki nem viszonyul hozzá. Egy kereskedelmi csatornán jó ideig futott a műsora: tévékamerák előtt analizálta azt, aki bevállalta. A műsor véget ért, folytatás sem lesz, mert, ahogy mondja: nem hagyta magát befolyásolni a multi által. Inkább írt. Decemberben jelent meg legújabb könyve A Nő címmel. A Vendégszobába látogatókat azonban nem csak a nők érdekelték: kérdések a drogról, az élet céljáról, a boldogságról és a hazugságról.
Vágólapra másolva!

Üdvözlöm a kedves chatelőket, várom a kérdéseket!

Jó reggelt. Ivott-e már kávét? Mennyit szokott?[cafefan]

- Ittam. Kettőt.

Remélem, még mindig ön az erősebb a nikotinnal való szkanderozásban! [mégiskázmér]

- Igen, még mindig erősebb vagyok.

Olvastam a könyvét. Jó, de kicsit egydimenziós. Az élet célja nem feltétlenül a boldogság. Erről mit gondol? [hullapejhes]

- Úgy gondolom, hogy az élet célja, hogy ki, milyen szájízzel fog meghalni.A keserű azoknak jár, akik az életük összes területébe nem teszik bele mindazt, amit tudnának és felismertek.

Fantasztikus a Nő c. könyve. A kapcsolatunk jól működik, és érdekes volt, ahogy egy szakember szinte szó szerint leírta. [Gift1004]

- Köszönöm. Beletettem apait-anyait.

Szerinted könnyű vagy nehéz ma nőnek lenni? [tamagocsi77]

- Akkor nehéz, ha nincs önbizalom és kisugárzás. Ellenkező esetben sem könnyű, mivel az elért dolgokért, külső-belső szempontból, nap mint nap fontos megdolgozni.A kisugárzás az nem egy örökre megszerzett, stabil sztori. Az új és új megmérettetések megoldásából fakad.

De nincsenek a nőkkel szemben ellentétes elvárások: nőiesség is, de határozottság is; ambíciók is, de anyai érzések is stb.[tamagocsi77]
- Ez miért lenne ellentétes? Nem értem.

Miből nyerhetünk önbizalmat a mai világban?[Krisztac]

- Hát abból, hogy olyan dologba vágunk bele, amitől nagyon félünk.MInél inkább félünk valamitől, annál nagyobb a kihívás.Nagy kihívás nagy energiabefektetést feltételez, amibe kétségtelen nagyot lehet bukni, de ilyenkor nem mindegy, hogy én beletettem-e mindent, amit tudtam.A nagy energiával nagy sikerélmény születik, a nagy sikerélmény megfelelő önbizalmat ad. Ez meg ennek megfelelő kisugárzást.

Amikor egy nő még nem érzi, hogy anya akar lenni, de már lassan ideje - korosztály szerint -, ezt is fóbiaként kell kezelni? [Gift1004]

- Nem, amikor egy nő még nem érzi, akkor ne szüljön. A jó döntéshez mindig két út kölcsönös megléte szükséges. Ez pedig a hideg fej és a forró szív útja. Mindkettőnek ugyanazt kell mondania.Akkor lesz abból jó döntés.

A lányom terhes, de a fiúja nem akarja a gyereket. Ha ön lenne az én helyemben, mit tanácsolna a lányának, mit tegyen?[szocika]

- Ha a lánya teljes életet él, egzisztenciálisan kiegyensúlyozott, akkor is borzasztó nehéz dolga lesz. Mivel a gyereket egyedül fogja nevelni. A fiú nem akarja a gyereket, a lánya igen, de a gyerekvállaláshoz két felnőtt ember közös igenlő döntése szükséges. Enélkül a gyerek leendő mentális lelkiállapotában súlyos hiányosságok fognak kialakulni.

Fotó: Szabó Pál


Csak a nőkről esik szó. A férfiakról is fog könyvet írni? [dittke]

- Egyszer igen.

Miért keresi egy nő az állandó változást, miért nem jó neki egy, miért nem tud megállapodni pont annál, aki maximálisan szereti?[ivanho]

- Valószínűleg azért, mert az az egy nem elég neki.Vagy elég lenne, csak önmagával nincs kibékülve. És miközben kapkod és zizeg, nem veszi észre az őszinte szerelmet önmaga mellett. De ha nem veszi észre, akkor ez bizony feltételezi az egoizmusát, ez meg azt jelenti, hogy ez a csajszi csak önmagát szereti. Akkor ön meg mit keres mellette, miért nem akarja meglátni azt, ami van? Gyáva meglátni azt, ami van?

Megváltozhat az a férfi, aki ezidáig minden partnerét megcsalta? [andrusbandrus]

- Igen. Azért változhat meg, mert ezáltal megtapasztalta azt, milyen visszaélni mások bizalmával és milyen kihasználni másokat.Ezáltal nem felejti el azt sem, hogy ha ő erőszakot tesz bele, akkor ezt az erőszakot vissza is kaphatja. Ahhoz, hogy valaki kiegyensúlyozott ember legyen, meg kell, hogy járja a saját poklainak a legmélyét, mint ahogy azt is mondják, hogy a legjobb kurvából lesz a legjobb anya.Mivel ő már tudja, hogy mihez viszonyítson.

Szervusz, Dokor. A kérdésem: ha egy nő azt mondja neked, hogy "vége, ne keress", akkor még van esély visszaszerezni, ha nagyon akarom?[Don Zuppermenn]

- Nincs értelme. Hogyha egy csaj azt mondja, hogy vége, akkor az egyik variáció, hogy teljesen megszűnt a tisztelet az irányodban, kiborult a pohár. A másik: talált magának egy potens pasit, és így tiplizett le.

A tiszteletet vissza lehet szerezni egy nőnél, nemde?[Don Zuppermenn]

- Borzasztó nehéz.Hogyha a szünet felmerül, akkor ott már valami elromlott, csak egyik fél sem meri kimondani, hogy vége.Húzzák a sztorit, mint a rétestésztát. Itt kezdődik a róka fogta csuka, a se veled, se nélküled kapcsolat.

Miért mondják azt a nők, hogy a belső a lényeg, amikor azt tapasztalom, hogy a külső lényegesen fontosabb? [Döömdödööm]

- Egyes nőknél a külső a lényegesebb, de vannak olyanok, akiknél a belső. Kevés az, akinél mind a külső, mind a belső egyformán fontos.

Túlhajszoltság, kimerültség miatt szinte teljesen elmaradt a szex a kapcsolatomból hosszebb ideje. Ez baj? Szerelem van. [fdcjds22]

- Megoldás a pihenés, a szabadság, mivel az újbóli egymásra találás szexuális téren is elengedhetetlen. Előbb-utóbb ennek hiányaként a szerelem megszűnik, mert kevés. A testi-lelki egyensúly fontos.