ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Kovács Ágota: "Nálunk most a ragga a menő"
2006. szeptember 3., vasárnap, 19:39|Utolsó módosítás: 2006. szeptember 5., kedd, 16:54

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb


Milyen zenék szólnak a rádióban? << 3/3. oldal

Szerintem fulljó a Tilos Rádió, remélem sokáig hallható lesz még, sok sikert kívánok neki. Egy problémám van vele: a kínai műsor.
- Lehet, hogy nem érdekel annyi embert, mint mondjuk egy népszerű reggeli műsor, de biztosan van a Budapesten élő kínai közösségben, olyan, aki hallgatja ezt a műsort, és jelent neki valamit. Azonkívül nyilván sokan tanulnak kínaiul, nekik is nagyon érdekes lehet.

Sickratman még a rádiótoknál van? [Megmondó]
- Nincs már a rádiónál, talán egy éve. Úgy tudom, most már csak zenéléssel foglalkozik.

A tizenötves rádiónak milyen jövőt jósolsz? [karl heinz]
- Én kicsit szkeptikusabb vagyok a nagy átlagnál, de a pozitív verziót mondom el most nektek: három év múlva lejár a mostani frekvenciánkra szóló szerződésünk, és mindent meg fogunk tenni, hogy meghosszabbítsák újabb öt évre, bármennyire fejlődik is az internetes rádiózás, a zuhany alatt, vagy reggel a kávézás közben, vagy a csúcsforgalomban araszolva még sokáig a rádiót fogjuk bekapcsolni.

Milyen zenék szólnak a rádióban? [Bence Bratyó]
- Hallgass bele a Ttilos.hu-n! A breakbeattől a drum'n'bassen át a heavymetált érintve egész a komolyzenéig szinte minden zenei stílust megtalálsz, egyedül kommersz popzenét nem játszunk. Arra ott van az összes többi rádió.

Forrás: [origo]

De most mindenhol a popzene a menő...és mindenki azt hallgatja! [szk caj]
- Nálunk most a ragga a menő.

Sziget Fesztiválon lesz Tilos-sátor újra? [kom.megye(f27)]
- Minden évben felmerül ez a kérdés. A rádión belül is eltérőek a vélemények, sokan úgy érzik, hogy ott lenne a helyünk újra, de egy ilyen sátor színvonalas megszervezése rengeteg energiába és sok pénzbe kerül. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy egyszer újra megjelenünk a Szigeten, bár mi is sokat kritizáljuk a kommercializálódása miatt.

Sok nagy ember jött tőletek (Simó, Weyer, Superman, Shuriken stb...). Ez gondolom, jó érzés nektek? Visszajárnak? [karl heinz]
- Weyer és Shuriken a mai napig műsorkészítők nálunk, és még van egy csomó híres emberünk. A régiek nem járnak vissza, de a legtöbbjük nagy figyelemmel követi az eseményeket és sok baráti szállal kötődnek a rádióhoz. Igaz, Simó Gyuri?

Hogy telik egy napod a rádióban? Amúgy te hogy lettél ügyvezető? [karl heinz]
- A botrány utáni ideiglenes kuratóriumba beválasztott a Tilos Rádió tagsága, akkor nyolcan vezettük a rádiót Szabó Család néven. Amikor ennek az időszaknak vége lett, szükség volt egy új vezetőre, hogy végrehajtsa mindazt a belső átalakulást, amit együtt kitaláltunk. Én ekkor már évek óta foglalkoztam a gondolattal, hogy abbahagyom, amivel előtte foglalkoztam, a Szabó Család tagjai pedig erősen rábeszéltek, hogy vállaljam el a feladatot. Reggel tíz körül megyek be az irodába, letöltök vagy háromszáz levelet, kitörlök kétszézötven spamet, elsőként elolvasom a kuratórium és a Tilos-taglista leveleit, minden hallgatói levélre válaszolok, ezzel elmegy egy óra legalább. Utána mindig mást kell csinálni, de biztosan köze van valamelyik pályázatunkhoz, annak megírásához, végrehajtásához, vagy elszámolásához. Sok egyéb adminisztrációs teendő is van egy alapítvány körül (könyvelés, bíróság, munkatársak, költségvetés stb.) Délután felé már sokan járnak be az irodába, mindenféle ügyes-bajos dolgokat is intézni kell, szeretem, ha bejönnek a műsorkészítők, nem bánom, ha megzavarnak, bármit is csinálunk, jó érzés, ha nem csak a stúdióba jönnek be adást csinálni, hanem az irodába is.

Hogy éltétek meg, amikor betiltottak titeket? Mennyire legyintett meg a megszűnés szele? [jl picare]
- Melyik betiltásra gondolsz? A legutóbbi huszonöt napos leállás beceneve volt a "betiltás", de korábban is megtörtént a Tilos Rádióval, hogy nem volt éterben. Nagyon megvisel minket, mindig igyekszünk feltalálni magunkat, de valójában eléggé kikészül tőle mindenki. Azért az nagyon más, amikor látod a végét, huszonöt napra leállni nem a világ vége. Legalább kicseréltük a padlószőnyeget a stúdióban.

Az utóbbi időben nőtt vagy csökkent a hallgatottság? Annak idején mindenki rólatok beszélt, de manapság nagy csend van. [jl picare]
- A hallgatottságot nem tudjuk mérni, soha nem volt annyi pénzünk, hogy megrendeljünk egy ilyen kutatást. Nem feltétlenül örülünk annak, ha mindenki rólunk beszél, főleg, ha ezt negatív előjellel és botrányok közepette teszik. Az, hogy manapság nagy a csend, csak látszólag igaz. Igyekeztünk kikerülni a sajtóból, és inkább csak akkor megszólalni, amikor valami igazán fontos, vagy érdekes történik. Most például az az ürügy, hogy tizenöt évesek lettünk. A rádión belül és a hallgatói közösségben egyáltalán nincs csend, igazából sosem akartunk többet, mint szabadon rádiózni, és elérni mindazokat, akik szeretnének hallgatni minket. Úgyhogy hallgassátok ti is a Tilos Rádiót, akinél nem jön be, ott tessék szépen bekötni a kábelt, vagy menjetek föl a Tilos.hu-ra.

Köszönöm szépen a kérdéseket meg a figyelmet! Sziasztok!

[origo]


<< előző oldal 3/3

1. Mikor lesz országos rádió a Tilos?

2. Milyen más rádiót hallgatsz?

3. Milyen zenék szólnak a rádióban?Küldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor