Dopeman: "Gengsztert játszom a nap 24 órájában"

Vágólapra másolva!
Dopeman a Vendégszobában osztotta az észt új albumának, a Mr. Pityinger... az eredeti gengszter megjelenésének apropóján. Kiderült, hogyan kell rapperré válni, hogy gyereknevelési dolgokban nem ismer pardont és abszolút konzervatív, és hogy már nem forgat pornót, mert nem éri meg, illetve jótanácsokkal látja el a tizennyolc éves lányokat, valamint megbánta, hogy valaha is drogozott. Figyelem és vigyázat: szókimondó szövegek!
Vágólapra másolva!

Sziasztok, arcok, gyertek dumálni! Izgatottan várom a kérdéseket. Sajnálom, hogy késtem, de szülőknél ez már csak így van.

Szevasz, Dopeman, a király! Kérdezném, mikor rukkolsz elő új nagy lemezzel? [oakenfold2]
- 2008. március huszadikán, de már rendelhető ezerötszáz forintos áron a honlapon. Aláírom az összes példányt, amit a neten rendelnek. Csináljunk aranylemezt!

Csáó, Dopeman! Mikor lesz új kliped és miről fog szólni? [Doni15555]
- Az első klip már kész van, a címe Az eredeti gengszter, de inkább csak az internetre készül, a Youtube-on már látható, vagy a honlapomon. Kompromisszummentes.

Még mindig össze vagytok veszve Majkával? [nócibabu]
- Most erre mit mondjak? Nem vagyunk semmilyen viszonyban, nem jelent számomra semmit azon kívül, hogy csináltam neki egy aranylemezt öt éve.

EY, Dopeman! Hallani, hogy visszatérsz a régi stílusodhoz. Nem inkább új, teljesen más alapot kéne adni az új lemeznek? [Bibika MC]
- Nem, kifejezetten vissza akartam térni azokhoz a gyökerekhez, amik miatt szerintem a rapzenét vagy engem szeretni vagy utálni lehetett.

Hello, Dopeman! Mennyire ragaszkodsz Budapesthez, el tudnád képzelni, hogy máshol élj? Nem vágysz el vidékre? [annakoka]
- Nem igazán tudnám elképzelni, inkább csak nagyobb városban laknék, még Budapestnél is.

Én csak azt szeretném kérdezni, hogy "Dög és Dope: mindörökké együtt". Nos, ezzel mi van? [MuchACHO79]
- Hát, erről őt kéne megkérdezni. Nem én kezdtem el ezt az egész balhét, ezt azért ne felejtsük el. Annyi a különbség csak kettőnk között, hogy én nyílt vagyok és egyenes, ez pedig nem mindig hálás feladat.

Mióta zenélsz? [tököm teli van]
- Professzionálisan már tizenegy éve, egyébként meg mindöröktől fogva.

Dopeman: E.G. az eredeti genszter

Olyan kérdésem lenne, hogy hogy jön rá valaki, hogy neki rappernek kell lennie? [Strucy]
- Kb. úgy, mint ahogy arra, hogy a lányok lába közé kéne nyúlni kézzel. A folytatás is magától értetődően kialakul, ez valamilyen belső kényszer.

Tervezel közös számot valakivel? Duót? [Rapid_Rabbit]
- Az új lemezre csináltam duókat. Kettőt a Fábián Julival - ő a Barabás Lőrinc Eklektric énekesnője -, és szerepel még Baráth Gyula, az öcsém, Kicsi Dope, egy neves New York-i rapper, Shabbam Saahdeeq, és még más arcok is, de én viszem a prímet, mert a lemez címe nem véletlenül Mr. Pityinger... az eredeti genszter.

Sega, Dope! Tesóddal szoktál még együtt zenélni? [DEEP_FANATIKZ]
- Folyton folyvást.

Dopeman, veled is mocskok a nők? Szerinted is pénzre és autóra megy mind? [HAZUG MOCSOK NOK]
- A nők sármra, kemény, hosszú baszásokra, pénzre és autókra mennek. Mindenesetre meg kell őket ragadni, de az sem baj, ha az ember kedves, intelligens, valamint sokáig bírja, és technikásan forgatja a seggét.

Fotó: Virágvölgyi István [origo]

Dopeman papa, azt mindenki tudja, hogy te vagy a legnagyobb gangszter. A kislányod ebből már észlel valamit? [oakenfold2]
- A kislányommal kapcsolatban teljes mértékben hipokrita vagyok, azaz képmutató. Teljesen konzervatív, szicíliai elveket hangoztatok a családi életben, és ezeket maximális érvényesítem is a mindennapokban.

Gengszternek hiszed magad? [Dead Prez]
- Igen, annak hiszem magam. Gengsztert játszom a nap huszonnégy órájában. Tizennégy éves koromig katonásdit játszottam, aztán váltottam a gengszteresdire. Jobb, mint ha rendőrösdit játszanék, és az út mellett igazoltatnám a szerencsétleneket.

Dopeman, a rappelésen kivül a magánéletben van másik szakmád? [di8778]
- Igazából nincs, járok a TF-re, rekreációszakra, meg réges-régen egy messzi-messzi galaxisban csináltam egy külkerdiplomát, de nem tudom, hogy eszik-e vagy isszák az egészet.