Molnár Tamás: Vízválasztó lesz az olimpia

Vágólapra másolva!
Dr. Molnár Tamás, a bajnoki címvédő Domino-BHSE világ- és olimpiai bajnok vízilabdázója a Társalgóban elmondta: az athéni ötkarikás játékokra mindenképpen aranyért utazik a válogatott, s bár a kevésbé fényesebb érmek sem jelentenének számára csalódást, azért társaival együtt mindenképpet címvédésre törekednek. A jogi egyetemet végzett játékos úgy érzi, a nyári sportesemény sok pólós életében vízválasztó lesz, s reméli, ő a 2008-as olimpiáig mindenféleképpen játszani fog. Örül Benedek Tibor hazatérésének, és úgy érzi, a Honvéd hamarosan ismét jó formába lendül.
Vágólapra másolva!

- Mi alapján lett megcsinálva a kiemelés az olimpiára? Egyszerű sportdiplomáciai hiányosság, hogy mi a másodikba kerültünk? (LORY_B)
-
Annak ellenére, hogy világbajnokok lettünk, minket úgy vettek, hogy a Világliga-győzelem alapján kvalifikáltuk magunkat. Éppen ezért a jugoszláv, olasz duó került az első kalapba, mint a legjobb helyezettek a világbajnokságon. Valóban elgondolkodtató egy kicsit, hogy csak a másodikban vagyunk, de hát a sors ezt hozta, kár ezen bánkódni már, a legfontosabb, hogy augusztus közepére a jugoszlávok elleni első meccsen a legjobb formában legyünk.

-Mennyi esélyt látsz arra, hogy az olimpián a csoportból a két "kicsi" kiejtsen egy nagyot? (LORY_B)
- Nem tudom, hogy kit gondolsz kicsinek, szerintem az amerikaiakat is inkább a nagyobbakhoz sorolnám már, bárkit meglephetnek, s komolyan számolni kell velük. Kazahsztán pedig csak ázsiai jogán van ott az olimpián, nem fog sok vizet zavarni.

Forrás: [origo]

Kattintson a képgalériához!

- Van esély az olimpiai aranyra? (Nikeboy01)
-
Ha nem lenne, akkor nem is lenne értelme elkezdeni a felkészülést. Azt hiszem, hogy magyar vízilabdázó mindig úgy készül egy világversenyre, hogy nyerni megy oda. Sok jó csapat van, talán több mint Sydneyben volt, s az biztos, hogy sokkal nehezebb lesz olimpiát nyerni, mint négy éve - ahol szintén nem volt könnyű.

- Milyen a kapcsolatod Kemény Dénessel? (Sportfan)
- Szerintem nagyon jó, nyolcadik éve edzőnk a válogatottban, és nem a véletlen művei azok az eredmények, amiket vele elértünk. Ha nem lenne ilyen a viszonyunk, akkor ezekre a sikerekre nem lett volna lehetőségünk. Mindig tudja, hogy mi a jó a csapatnak és a játékosoknak egyénileg, s ezt a kritikus pillanatokra mindig a megfelelő módon hangolja össze.

- Mit gondolsz, Székely Bulcsúnak mekkora esélye van visszakerülni a válogatottba? (Sportfan)
- Ahogy Csucsut ismerem, az utolsó pillanatig küzdeni fog a csapatba kerülésért, és biztos vagyok benne, hogy nehéz helyzetbe fogja hozni a szövetségi kapitányt, amikor a csapatot kell kihirdetni.

-Szerinted a magyar vízilabdasport kudarcnak élné meg, ha nem nyernénk meg az olimpiát? (LORY_B)
- Mint említettem, mi nyerni megyünk, de azt hiszem, hogy egy világversenyen, különösen egy olimpián érmet nyerni fantasztikus siker. Ha az arany, akkor minden álmunk teljesült, de szerintem az ezüst és a bronzérem is sikerként könyvelhető el. Ennél rosszabb helyezéseknél már lehet kudarcról beszélni. Mi legalább is így élnénk meg!

- Mit szólsz Benedek Tibi hazatéréséhez? (LORY_B)
- Személy szerint nagyon örülök, az egyik legjobb, ha nem a legjobb vízilabdázónak tartom. Annak ellenére, hogy évek óta egy csapatban játszom vele, még mindig a példaképemnek tekintem. Nyolc évet játszott külföldön, mindent elért, s új kihívást keresett szerintem ő is, és ezt, úgy érzem, megtalálta a Honvédban. Azt én is elmondhatom, hogy külföldi szereplés után nagy kihívás újra hazai medencében játszani.