ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Sidi Péter célzóvíz nélkül is pontosan lő
2004. március 31., szerda, 15:02|Utolsó módosítás: 2004. április 6., kedd, 15:15

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Pályafutása során két Európa-bajnoki címet szerzett, utóbbit éppen a hét végén, Győrött rendezett légfegyveres kontinensviadalon. Sidi Péter azonban ennél többre vágyik. A magyar sportolók között másodikként szerzett kvótát az athéni olimpiára, ahol minimum döntőbe várja magát. Úgy véli, a sportágon belül szomorú a helyzet, de nem reménytelen, főleg egy olyan versenyzőnek, aki imádja a sportot.


Csúzlitól a puskáig 1/3. oldal >>

- Mióta űzöd ezt a sportot? (_Rachel)
- 1994-ben kezdtem el. Az egyik osztálytársam hívott le a lőtérre, én meg ott ragadtam.

- Hogyan kezdődött a sportlövészet iránti szenvedélyed? Csúzlitól a puskáig :) (bumm-bumm)
- Ahogy mondod, volt csúzlim is, majd jött egy Slavia légpuska, amivel csak hobbiszinten lövöldöztem. Miután kipróbáltam nagyon sok sportot (kézilabda, foci, kajak), inkább az egyéni sport mellett döntöttem, mert itt minden csak rajtam múlik.

- Milyen típusú fegyverrel kezdted a pályafutásod? (Balageeeee)
- Slavia letörős csövű légpuskával. Bár ez inkább csak hobbilövészetre alkalmas. Jelenleg a legendás német Walther fegyverekkel versenyzem, amit legtöbben a James Bond-filmekből ismernek.

Forrás: [origo]

Kattintson a képgalériához!

- Úgy hallottam, hogy nem csak sportlövőként vannak nagy sikereid, hanem számszeríjjal is. Mesélnél erről? Hogyan jön össze a két fegyvernem? (coll)
- Rokon sportágakról van szó. Annyi a különbség, hogy a számszeríj lassabb és kicsit pontatlanabb, de a technika egyezik. Számszeríjjal csak világversenyen lövők (Eb, vb), mert inkább az olimpiai versenyszámok kötik le az időmet.

- Amúgy is szereted a fegyvereket vagy csak sport szinten az ahhoz kellőt? Pl. otthon van pisztolyod? (wtF)
- Nincs pisztolyom, csak a sportfegyvereim vannak, amiket a lőtér páncélszekrényében tárolok. Szigorú szabályok szerint.

- Ha valaki sportlövő akar lenni, az mit tegyen? Hova menjen? Kit keressen és legfőképpen mit? (coll)
- Ha sportlövő akar lenni, akkor a legjobb, ha a lakóhelyéhez közeli lövészklubot megkeresi. Másik lehetőség pedig a Hunshooting.hu, ahol meg lehet találni a klubok névsorát, helyét. Klubvezetővel kell beszélni, klubtagságot váltani. Aztán lehet lövöldözni.

- Melyik számít lövészetben a legnehezebb fegyvernemnek? (coll)
A király-versenyszámnak a kisöbű sportpuska 3x40 összetett versenyszámot nevezik. Itt fekve, állva és térdelve kell 40-40 lövést leadni az 50 méterre levő célra. A tízes átmérője pedig 1 cm, és hibázni nem illik ott sem. Én pont ebben a versenyszámban szereztem meg az athéni kvótát 2002-ben, Lahtiban, a vb-n elért bronzérmemmel.

- Az érdekelne, hogy ha más fegyvernemekben is indulnál, milyen eredményre lennél képes? Mekkora ezek között a különbség? (athen2004)
- Minden fegyvernemnek megvan a maga specialistája, ezért, ha valaki eredményes akar lenni például pisztollyal is, akkor jobb, ha a teljes energiáját inkább arra fordítja.

- Emlékszem, az 1989-es román forradalom idején sportlövők védték a Steaua székházát. Te sportlövőként mennyire élsz a fegyverek bűvöletében? Pacifista vagy? Amúgy voltál katona? (globalism714)
- Szeretem a fegyvereket, de én úgy tekintek rájuk, mint sporteszközre. Ráadásul a mai modern sportfegyverek inkább egy csúcskategóriás sportautó technikai színvonalához mérhetők. Polgári szolgálaton "végeztem el" a katonaságot, mert a sok külföldi versenyre csak így tudtam eljutni. Amúgy a hazai katonaságban elég szomorú a helyzet. Nem volt kedvem ahhoz, hogy egy 8 általánost végzett katona ugráltasson.


1/3 következő oldal >>

1. Csúzlitól a puskáig

2. "Szomorú a helyzet, de nem reménytelen"

3. Cél az olimpiai döntőKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor