ok.hu
Katalógus


magyar színészek


filmek


magyar együttesek


sportolók


külföldi színészek


politikusok


magyar énekesek


külföldi együttesek


Linkek


Inside zenekar


Kiss Gergő


Lakatos Márk


Tankcsapda zenekar


Emil.RuleZ!


Bëlga


Fresh


KFT zenekar


Palik Dakar Team


Sziámi zenekar


Animal Cannibals


Zsédenyi Adrienn


Szabics Imre


Ákos


Bódi Sylvi


Amorf Ördögök


Himalája-expedíció


NEO együttes


Stahl Judit


Eszenyi Enikő


Szentpéteri Csilla


Gyorskeresés

[origo] klikkbank
pénzügyi chatsorozat


Kerezsi Tibor


Vámosi-Nagy Szabolcs


Borza Gábor


Kupa Mihály


Felcsuti Péter


Mohamed Aida: Furfangra épül a tőrvívás
2004. május 12., szerda, 13:48|Utolsó módosítás: 2005. január 4., kedd, 11:34

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Mohamed Aida tőröző olimpiai chatsorozatunk vendégeként a Társalgóban elmondta: az olimpiára június végén kezdi el az intenzív felkészülést, ahol minimum a dobogóra szeretne állni, álma az aranyérem. Nem tartja nőietlennek a sportágat, hiszen a tőrözés a finomságra és a furfangra épül, ami szerinte inkább a nőkre jellemző. Versenyzés közben nem érez fájdalmat, mert megóvja a többrétegű védőruha, maximum pár lila foltot szokott begyűjteni. Gyakran kap bókokat, ám a csinos tőröző lehűtötte férfiolvasóinkat, hiszen - mint elmondta - csak egy olyan férfi van az életében, akiért kiállna párbajozni.


A legfényesebb éremért küzdök 1/3. oldal >>

- Örülök, hogy vendége lehetek az [origo] Társalgójának, megtiszteltetés számomra - várom a kíváncsi érdeklődőket.

- Hogyan sikerült a felkészülésed? (the-dee)
-
A kvótát már megszereztem, és még van hátra olyan 3-4 Világkupa-verseny, amelyen részt veszek, tehát folyamatosan tart a felkészülés, de az olimpiára a "nagy" edzőtáboros felkészülés június végén kezdődik meg. Most a pillanatnyi kis betegségemen kívül azért jó formában érzem magam, és ha ezt kiheverem, akkor most már teljes gőzzel csak az olimpiára fogok koncentrálni. Nyaram nem lesz, csak a hétvégék, de azt hiszem, megéri. Utána ráérek kivenni a szabadságot.

- Már gyermekkorodban is sportoltál? (gepkezel)
-
Kilenc éves koromban kezdtem el a vívást, de előtte már kipróbáltam többféle sportot, illetve annak nem nevezhető "sportkezdeményt", mint úszás, jazzbalett, de céltudatosan csak kilencéves koromtól sportolok, azaz vívok.

- Ha az olimpia előtt azt mondanák neked, hogy bronzérmes leszel, elfogadnád? Nagyon szurkolok neked, és nagyon csinos vagy! (Lionel19)
- Fúúúú, ez nehéz kérdés, mert ha az idei és a tavalyi teljesítményem alapján nézzük a realitást, akkor egy bronzérem járna ki számomra. De egy sportoló azért küzd, hogy mindig felülmúlja önmagát, és ha már most úgy gondolkoznék, hogy csak egy bronzéremért megyek, akkor el se indulnék.

Forrás: [origo]

Nézegessen képeket Mohamed Aidáról!

- Remélem, hogy minden sikeres lesz, és nagyon büszkék lehetünk majd rád az olimpián! Hajrá magyarok, hajrá Aida! (the-dee)
- Köszönöm a biztatást, mindig jó tudni, hogy mekkora szurkolótábor áll a hátam mögött. Azt megígérhetem, hogy mindent megteszek a felkészülésemben, már csak egy kis szerencse kell a sikerhez a versenynapra.

- Gratulálok eddigi eredményeidhez! Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan kedvenc mozdulatod, amit a legjobban tudsz, és eredményesen használsz? (ESA7)
- Az utóbbi időkben kigyakoroltam az edzőmmel egy fless nevezetű akciót, amivel meglephetem az ellenfelet. Még nem fejlesztettem ki tökéletesre, de az olimpián ezt meglepetésként szánom.

- Kik a favoritok? (ganbino)
-
A vívásban a legjobbak az olaszok, oroszok, őket tartom a legnagyobb ellenfélnek.

- Milyen esélyekkel várod az olimpiát? (coll)
- A reális esély a bronzérem, de sajnos a csapat nem olimpiai szám, úgyhogy egy eséllyel kevesebb. De a vívás egy olyan sportág, ami inkább a pszichés állapoton múlik, ezért bármi megtörténhet. Én úgy indulok neki, hogy a legfényesebb éremért küzdök.

- A tévében láttam az olimpiai öltözetről egy műsort. Tetszik a formaruha? (ESA7)
-
A sport formaruha nagyon szép, a 88-as olimpiai meggy-bordó szín nagyon tetszik, a vonuló formaruhán viszont mindig van kivetnivalóm. Úgy gondolom, hogy nem úgy kéne kinéznünk, mintha bálba mennénk, hanem mint egy lazább sportoló.

- Szerinted itthon miért csak az olimpiai aranynak van értéke? (coll)
-
Ez egy rossz beidegződés a magyar emberben, hogy csak az aranyat tudja értékelni. Külföldön többször azt tapasztaltam, hogy ugyanolyan boldogok voltak egy ezüst- vagy bronzéremnél is, mert a befektetett munka ugyanannyi. Mint az élet minden oldalán, kis szerencse kell hozzá, és akkor az az érem kicsit fényesebb lehet. Ahhoz, hogy egy aranyat nyerj, mindennek össze kell jönnie, s a médiának hatalmas szerepe van abban, hogy a hétköznapi ember milyen szemmel értékeli azt a fényes vagy kevésbé fényes érmet...


1/3 következő oldal >>

1. A legfényesebb éremért küzdök

2. Néhány lila folton kívül nőies a sportág

3. Bárcsak a szponzorok bókolnánakKüldje tovább ismerősének!


Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva


2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zagar
együttes
November 6-án (csütörtök) 14.00 órakor